ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Geely θέλει και την Aston Martin

Ο κινέζικος κολοσσός βρίσκεται σε συνομιλίες με τη διοίκηση της Aston Martin.

Η Geely θέλει και την Aston Martin

Ο κινέζικος κολοσσός Geely, στη προσπάθεια του να ενισχύσει την παρουσία του στην αυτοκινητοβιομηχανία, βρίσκεται σε συνομιλίες με τη διοίκηση της Aston Martin, για την πλήρη εξαγορά της.

Η Geely, που κατέχει την πλειοψηφία των μέτοχων της Volvo, είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Daimler και έχει αποκτήσει και την Lotus, εκτιμά ότι αν εξαγοράσει και την Aston Martin, θα ωφεληθεί περαιτέρω και η Lotus.

Σε σχετικό δημοσίευμα της Financial Times, ήρθε μετά από την έναρξη των συνομιλίων εδώ και σχεδόν ένα μήνα από τότε που η  Aston Martin ξεκίνησε τις συζητήσεις με δυνητικούς επενδυτές,  καθώς αναζητά νέας ισχυρή χρηματοδότηση για να συνεχίσει την επέκταση της γκάμας της.

Η Aston Martin, προειδοποίησε πριν από λίγες ημέρες ότι τα κέρδη της θα μειωθούν το 2019, σχεδόν κατά το ήμισυ λόγω των αδύναμων ευρωπαϊκών πωλήσεων της.Η Geely, βλέπει πιθανές συνέργειες σε τεχνολογίες και πλατφόρμες οχημάτων μεταξύ της Aston Martin και της δικής της μάρκας Lotus.

Η Daimler, η οποία κατέχει μερίδιο 5% στην Aston Martin και την προμηθεύει με κινητήρες Mercedes-AMG, υποστηρίζει τις προσπάθειες της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για να εξασφαλίσει το μακροπρόθεσμο μέλλον της.

Ο πρόεδρος της Geely, Λι Σουφού, κατέχει μερίδιο 9,69% στη Daimler, μητρική της Mercedes-Benz.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Αναζητήστε την απλότητα και αμφισβητήστε την."

Alfred North Whitehead, 1861-1947, Βρετανός φιλόσοφος & μαθηματικός

  • 1914 - Το Μαυροβούνιο κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Αυστροουγγαρίας (Α' Παγκόσμιος Πόλεμος).
    1929 - Iδρύεται στο Ηράκλειο της Κρήτης το αθλητικό σωματείο Εργοτέλης, που πήρε την ονομασία του από τον αρχαίο κρητικό ολυμπιονίκη.
    1960 - Η Ακτή Ελεφαντοστού γίνεται ανεξάρτητη χώρα απερχόμενη από την Γαλλία.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2