Η Geely θέλει και την Aston Martin

Ο κινέζικος κολοσσός βρίσκεται σε συνομιλίες με τη διοίκηση της Aston Martin.
Η Geely θέλει και την Aston Martin

Ο κινέζικος κολοσσός Geely, στη προσπάθεια του να ενισχύσει την παρουσία του στην αυτοκινητοβιομηχανία, βρίσκεται σε συνομιλίες με τη διοίκηση της Aston Martin, για την πλήρη εξαγορά της.

Η Geely, που κατέχει την πλειοψηφία των μέτοχων της Volvo, είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Daimler και έχει αποκτήσει και την Lotus, εκτιμά ότι αν εξαγοράσει και την Aston Martin, θα ωφεληθεί περαιτέρω και η Lotus.

Σε σχετικό δημοσίευμα της Financial Times, ήρθε μετά από την έναρξη των συνομιλίων εδώ και σχεδόν ένα μήνα από τότε που η  Aston Martin ξεκίνησε τις συζητήσεις με δυνητικούς επενδυτές,  καθώς αναζητά νέας ισχυρή χρηματοδότηση για να συνεχίσει την επέκταση της γκάμας της.

Η Aston Martin, προειδοποίησε πριν από λίγες ημέρες ότι τα κέρδη της θα μειωθούν το 2019, σχεδόν κατά το ήμισυ λόγω των αδύναμων ευρωπαϊκών πωλήσεων της.



Η Geely, βλέπει πιθανές συνέργειες σε τεχνολογίες και πλατφόρμες οχημάτων μεταξύ της Aston Martin και της δικής της μάρκας Lotus.

Η Daimler, η οποία κατέχει μερίδιο 5% στην Aston Martin και την προμηθεύει με κινητήρες Mercedes-AMG, υποστηρίζει τις προσπάθειες της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για να εξασφαλίσει το μακροπρόθεσμο μέλλον της.

Ο πρόεδρος της Geely, Λι Σουφού, κατέχει μερίδιο 9,69% στη Daimler, μητρική της Mercedes-Benz.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v