Νέο Toyota GR Yaris με 261 ίππους!

Το νέο GR Yaris είναι ένα μοναδικό μοντέλο για μπόλικες οδηγικές συγκινήσεις.
Νέο Toyota GR Yaris με 261 ίππους!

Το νέο Toyota GR Yaris, είναι η ισχυρότερη έκδοση παραγωγής της νέας γενιάς του ιαπωνικού supermini. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση σε όσους αναζητούν επιδόσεις και οδηγικές συγκινήσεις, που βασίσθηκε στη τεχνογνωσία της μάρκας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Τοποθετημένο στην κορυφή της ολοκαίνουργιας γενιάς Yaris, το GR Yaris είναι ένα μοναδικό μοντέλο που επωφελείται από τις παρεμβάσεις στη σχεδίαση και στο μηχανολογικό επίπεδο της Toyota Gazoo Racing και της Tommi Mäkinen Racing, του συνεργάτη της Toyota στo WRC.

Εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί το επίσημο πρότυπο πιστοποίησης για την ανάπτυξη του επόμενου αυτοκινήτου Yaris WRC, διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για τους ιδιοκτήτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε τοπικούς αγώνες. Προβλέπεται οι πωλήσεις να ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2020 ενω θα ακολουθήσει το GR Supra ως το δεύτερο παγκόσμιο μοντέλο GR της Toyota.

Κάθε πτυχή του αυτοκινήτου έχει επίκεντρο την υψηλή απόδοση. Στηρίζεται σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα, αξιοποιεί έναν καινούργιο κινητήρα, νέα ανάρτηση, την ελαφριά κατασκευή, την αεροδυναμική σχεδίαση και ένα νέο σύστημα μόνιμης τετρακίνησης GR-FOUR.



Η χαμηλότερη γραμμή οροφής βελτίωσε την ικανότητα του αυτοκινήτου να μειώσει την αεροδυναμική αντίσταση. Το κέλυφος των τριών θυρών είναι κατασκευασμένο από ελαφριά υλικά, όπως τα ανθρακονήματα και το αλουμίνιο, για να συμβάλουν στην επίτευξη μιας εντυπωσιακής αναλογίας ισχύος προς το βάρος.

Ο κινητήρας του Toyota GR Yaris DOHC 12 βαλβίδων, είναι μια ολοκαίνουργια διάταξη, τριών κυλίνδρων με υπερτροφοδότηση νέας γενιάς που επωφελείται από τις τεχνολογίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού  για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης. Από το μοτέρ χωρητικότητας των 1.600 κ.εκ. παράγονται μέγιστη ισχύς 261 ίπποι και μέγιστη ροπή 36,6 χλγμ.

Η εξασφάλιση ισχυρής αναλογίας ισχύος προς βάρους ήταν ένας βασικός στόχος για την επίτευξη της απόδοση του GR Yaris. Το βάρος συγκρατήθηκε στα 1.280 κιλά. Ο λόγος ισχύος σε βάρος μόλις 4,9 κιλά ανά ίππο, συμβάλλει στην επίτευξη επιτάχυνσης 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 5,5΄΄ και στην ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα 230 χλμ./ώρα.

Η απόδοση του νέου Toyota GR Yaris, υποστηρίζεται από ένα νέο σύστημα τετρακίνησης GR-FOUR που έχει σχεδιαστεί για να βελτιστοποιεί την ισχύ του κινητήρα σε κάθε τροχό, ενώ ταυτόχρονα είναι απλό και ελαφρύ.

Η κατανομή ροπής μεταξύ του εμπρόσθιου και του οπίσθιου άξονα διέπεται από μια σύνδεση υψηλής απόκρισης. Στην επιλογή  Circuit-Pack, δύο διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης της Torsen διαχειρίζονται την κατανομή μεταξύ των αριστερών και δεξιών τροχών..

Το έξυπνο σύστημα χρησιμοποιεί ελαφρώς διαφορετικές σχέσεις μετάδοσης για τον εμπρόσθιο και τον πίσω άξονα και επιτρέπει μια κατανομή από 100: 0 (πλήρης μπροστινή κίνηση) έως 0: 00 (πλήρης κίνηση πίσω τροχών). Αυτή η ευελιξία παρέχει ένα πλεονέκτημα απόδοσης σε σχέση με τα συστήματα AWD κατά παραγγελία που χρησιμοποιούν διπλά συστήματα ζεύξης ή μόνιμα συστήματα AWD με κεντρικό διαφορικό. Το σύστημα GR FOUR είναι επίσης ελαφρύτερο.



Ο οδηγός μπορεί να προσαρμόσει την απόδοση του συστήματος τετρακίνησης ανάλογα με τις επιλογές, κανονική λειτουργία( εμπρός / πίσω 60:40), Sport (έμφαση πίσω 30:70 για  διασκεδαστική οδήγηση σε δρόμους με στροφές, Track(50:50 για γρήγορη). Σε κάθε λειτουργία, η κατανομή της ροπής ρυθμίζεται αυτόματα ανάλογα με τον τρόπο που οδηγείται το αυτοκίνητο, τη συμπεριφορά του οχήματος και τις συνθήκες του δρόμου.

Διαστάσεις, μήκος 3.99 μ., πλάτος 1.8 μ., ύψος 1.46 μ., μεταξόνιο: 2.558 χιλ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v