Οδηγοκεντρικό Ford Focus με καινοτομικό FordPass

To καινοτόμο σύστημα συνδεσιμότητας του νέου Focus είναι μόνο ένα από τα πολλά μπόνους που προσφέρει στον οδηγό.
Οδηγοκεντρικό Ford Focus με καινοτομικό FordPass

Το νέο Ford Focus, εκτός από την οδηγοκεντρική προσέγγιση διαθέτει και τεχνολογία αιχμής.

Μεγάλη αξία έχει και το FordPass, το οποίο προσφέρει στον οδηγό τη δυνατότητα να συνδεθεί με το όχημά του και να αποκτήσει μια βελτιωμένη και συνδεδεμένη οδηγική εμπειρία.

Η εφαρμογή FordPass (FordPass – Ford Motor Co) είναι διαθέσιμη στο Google Play (Android) και στο App Store (iOS), την οποία ο οδηγός μπορεί να κατεβάσει δωρεάν.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη της εφαρμογής FordPass: Πληροφορίες κυκλοφοριακής κίνησης μέσω της λειτουργίας «Η κίνηση τώρα». Εύρεση πρατηρίων καυσίμων, εύρεση θέσης στάθμευσης (με τιμές) και άλλα σημεία ενδιαφέροντος. Ειδοποιήσεις υγείας οχήματος. Εύρεση Δικτύου Ford.



Ο οδηγός μπορεί επίσης να ελέγχει το όχημά του από μακριά, να χρησιμοποιείτε το όχημά του σαν WiFi Hotspot, να έχει την ακριβή τοποθεσία του οχήματός, να κλείνει ραντεβού για σέρβις, να λαμβάνει εκτεταμένες πληροφορίες, ειδοποιήσεις και αναφορές σχετικά με το όχημά κ.α.

Το νέο Ford Focus, βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια στο Euro NCAP και επιδοκιμάστηκε από το Euro NCAP για τις προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού και τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Το Euro NCAP αξιολόγησε το Adaptive Cruise Control με τεχνολογίες Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane-Centring, το οποίο βοηθά να διατηρείται μία απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα. Επίσης, μειώνει το στρες σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, διατηρώντας το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας του. Προσαρμόζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου μέσα στα νόμιμα όρια, παρακολουθώντας πλαϊνές και εναέριες πινακίδες με όρια ταχύτητας, πέραν των πληροφοριών από το ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης.



Άλλες προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης του νέου Focus:

• Evasive Steering Assist, χρησιμοποιεί ραντάρ και μία κάμερα για την ανίχνευση αργά κινούμενων ή σταματημένων οχημάτων στην εμπρόσθια πορεία και υποστηρίζει τους ελιγμούς διεύθυνσης ώστε να μπορούν οι οδηγοί να αποφύγουν ένα όχημα σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης

• Pre-Collision Assist με Pedestrian και Cyclist Detection (ανίχνευση πεζού & δικυκλιστή), που μπορεί να ανιχνεύει άτομα πάνω ή δίπλα στο δρόμο, ή ενδέχεται να διασχίζουν το δρόμο στην πορεία του αυτοκινήτου. Το σύστημα αυτόματα εφαρμόζει πίεση πέδησης εάν ανιχνεύσει πιθανότητα σύγκρουσης και ο οδηγός δεν αντιδράσει στις προειδοποιήσεις. Επίσης μπορεί να εντοπίζει δικυκλιστές, ενώ λειτουργεί και στο σκοτάδι χρησιμοποιώντας φως από τους προβολείς

• Adaptive Front Lighting System με Predictive curve light (προληπτικός φωτισμός στροφών) και Sign-based light (φωτισμός ανάλογα με την οδική σήμανση) της Ford, προσαρμόζει εκ των προτέρων τις δέσμες των προβολέων για μέγιστη ορατότητα πριν το όχημα φτάσει σε μία στροφή, διασταύρωση ή κυκλικό κόμβο

Το σύστημα φωτίζει καλύτερα δικυκλιστές και πεζούς σε διασταυρώσεις και κυκλικούς οδικούς κόμβους, και αντιδρά πριν καν ο οδηγός δώσει εντολή στο τιμόνι, προάγοντας έτσι την οδική ασφάλεια τη νύχτα. Δεν βασίζεται σε GPS που δεν περιλαμβάνει πάντα με ακρίβεια τις αλλαγές του δρόμου. Το νέο Ford Focus φωτίζει καμπύλες του δρόμου πριν καν ο οδηγός χρειαστεί να στρίψει το τιμόνι.

Σύμφωνα με έρευνα της Ford, το 81% των οδηγών φοβούνται να οδηγούν αφού σκοτεινιάσει. Σε ανεξάρτητη έρευνα με Γερμανούς οδηγούς, όταν ρωτήθηκαν τί είναι αυτό που τους φοβίζει όταν οδηγούν νύχτα, το 53% απάντησε “το να μην διακρίνουν έναν πεζό ή δικυκλιστή”, το 43% “το να μην δουν έγκαιρα ένα εμπόδιο”, και το 23% “το να μην παρατηρήσουν την κατεύθυνση του δρόμου μπροστά ”.

Οι ειδικοί λένε ότι ο κίνδυνος να εμπλακείς σε μοιραία σύγκρουση είναι τριπλάσιος τη νύχτα. Στην Ε.Ε. μεταξύ 2006 και 2015, υπήρξε σημαντική αύξηση ατυχημάτων με δίκυκλα συγκριτικά με τους άλλους χρήστες των δρόμων – με το 1 στα 4 να σημειώνονται σε διασταυρώσεις. Υπάρχει επίσης αυξανόμενος αριθμός κυκλικών κόμβων, ο συνολικός αριθμός σε 19 Ευρωπαϊκές χώρες έχει αυξηθεί κατά 16% από το 2016 μέχρι το 2017 μόνο.

Κινητήρες: Βενζίνη 1.0 EcoBoost 125 ίπποι, 1.5 EcoBoost 150, 1.5 EcoBoost 182, 2.3 EcoBost 280. Ντίζελ 1.5 Dsl EcoBlue 95, 1.5L Dsl EcoBlue 120.

Το νέο Ford Focus, υποστηρίζεται με 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση. Ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα Ford Finance, με προκαταβολή 0%, είτε με χαμηλό ονομαστικό επιτόκιο, είτε με χαμηλή μηνιαία δόση. Από 18.689 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v