Νέο Opel Corsa-e, ο φίλος του περιβάλλοντος

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Opel Corsa –e, φιλοδοξεί να καταλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη κατηγορία των αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων.
Νέο Opel Corsa-e, ο φίλος του περιβάλλοντος

Πρακτικό, ευέλικτο και άκρως απολαυστικό. Διαθέτοντας σύστημα ηλεκτροκίνησης και ποικίλες επιλογές φόρτισης, το νέο Corsa-e αποτελεί μία ολοκληρωμένη πρόταση στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Εξαιτίας της ισχύος των 50 kWh της μπαταρίας, η αυτονομία των 330 χλμ. (WLTP), μπορεί να επεκταθεί με τη χρήση του Eco mode, ενώ σε ένα σταθμό ταχείας φόρτισης η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί έως το 80% της χωρητικότητάς της σε 30΄.

Ο συνδυασμός πρακτικότητας και απόλαυσης κάνουν την έκτη γενιά Corsa ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει μεταξύ των υπολοίπων ηλεκτρικών οχημάτων. Με ισχύ 136 ίππων και ροπή 26,6 χλγμ. από το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το Corsa-e επιταχύνει από 0 στα 50 χλμ./ώρα σε 2,8΄΄, αφήνοντας πίσω του ακόμα και σπορ αυτοκίνητα. Το Corsa-e επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα σε 8,1΄΄.

Ο οδηγός του Corsa-e μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία προγράμματα οδήγησης – Normal, Eco και Sport. Σε Normal mode, η μπαταρία των 50 kWh προσφέρει αυτονομία έως 330 χλμ.(WLTP).



Η επιλογή Sport μεταβάλλει την απόκριση και διασφαλίζει ακόμα πιο δυναμική συμπεριφορά, με ήπια επιβάρυνση της αυτονομίας. Στην επιλογή Eco, το Corsa-e γίνεται δρομέας μεγάλων αποστάσεων. Όλα τα συστήματα του αυτοκινήτου και η ηλεκτροκίνηση προσαρμόζονται για μέγιστη ενεργειακή απόδοση, χωρίς ιδιαίτερες επιπτώσεις στην άνεση.

Για περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης, το Corsa-e διαθέτει σύστημα ανατροφοδοτικής  πέδησης για την ανάκτηση της ενέργειας που παράγεται κατά το φρενάρισμα ή την επιβράδυνση. Αυτή η πλεονάζουσα κινητική ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική και είτε χρησιμοποιείται άμεσα είτε αποθηκεύεται στη μπαταρία για την παροχή πρόσθετης αυτονομίας.

Το Corsa-e είναι εύκολο στη φόρτιση όπως και στην οδήγηση. Καλώδιο φόρτισης από μία οικιακή πρίζα, επιτοίχιος πίνακας (wallbox) ή ταχεία φόρτιση – το νέο Corsa-e υποστηρίζει όλες τις επιλογές φόρτισης (και η μπαταρία έχει εγγύηση οκτώ ετών).

Η προσφορά καλωδίων και επιτοίχιων λύσεων ποικίλει ανάλογα με τις ενεργειακές υποδομές της κάθε αγοράς. Επιτρέπουν την ταχύτερη δυνατή φόρτιση, ενώ συγχρόνως διασφαλίζουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ένα καλώδιο φόρτισης “mode 2”, που είναι βασική προϋπόθεση στην ηλεκτροκίνηση, συνδέεται με μία στάνταρ, οικιακή πρίζα.

Αυτή η επιλογή εξασφαλίζει ότι ο οδηγός μπορεί να κάνει χρήση ενός σταθμού φόρτισης οπουδήποτε και να μην βρεθεί ποτέ «αποκλεισμένος» από τη δυνατότητα να φορτίσει το όχημά του. Ο επιτοίχιος πίνακας είναι ισχυρότερη λύση για φόρτιση στο σπίτι. Το Corsa-e φορτίζεται πλήρως σε μόλις 5 ώρες.

Στο ταξίδι είναι ιδανικό ένα καλώδιο τύπου ”mode 3” που επιτρέπει τη φόρτιση σε έναν συμβατικό φορτιστή AC (εναλλασσόμενο ρεύμα). Αυτή είναι μία συνηθισμένη επιλογή φόρτισης κυρίως σε πόλεις, που επιτρέπει αυτονομία 100 επιπλέον χλμ. σε κάτι παραπάνω από μία ώρα.

Οι σταθμοί φόρτισης DC (συνεχές ρεύμα) είναι ακόμη ταχύτεροι. Συνήθως είναι εγκατεστημένοι κατά μήκος αυτοκινητοδρόμων. Το Corsa-e μπορεί να φορτίζεται σ’ αυτούς μέχρι τα 100 kW που επιτρέπει την φόρτιση της μπαταρίας στο 80% της χωρητικότητάς της σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Ople Corsa-e, έρχεται στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v