ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

O Λούκα ντε Μέο θα ηγηθεί της Renault;

Έντονη φημολογία θέλει τον Λούκα ντε Μέο νέο πρόεδρο της γαλλικής φίρμας.

O Λούκα ντε Μέο θα ηγηθεί της Renault;

O Λούκα ντε Μέο παραιτήθηκε από την θέση του πρόεδρου της Seat και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται να αναλάβει τα ηνία της Renault. Ο Λούκα ντε Μέο, θα αντικατασταθεί από τον επικεφαλής χρηματοδότησης Κάρστεν Ισενσε.

Ο Κάρστεν Ισενσε, γεννήθηκε στο Αχνσεν στη Γερμανία το 1960 και έχει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Wilhelmshaven (Γερμανία). Έχει αναπτύξει όλη τη σταδιοδρομία του στον όμιλο Volkswagen, όπου και προσχώρησε το 1987. Από τότε έχει διατελέσει αρκετές θέσεις στο οικονομικό τμήμα της Volkswagen τόσο στην έδρα του Ομίλου στη Γερμανία, όσο και στη Σλοβακία, τη Νότια Αφρική, τη Βραζιλία και την Κίνα.

Μέχρι να συμμετάσχει στη Seat, διετέλεσε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Οικονομικών της Volkswagen Group China, θέση που κατείχε για τα τελευταία 5 χρόνια.

Καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας του, εκπροσώπησε την εταιρεία προς την κεφαλαιαγορά και τις διαπραγματεύσεις με μετόχους, εταίρους, δημόσιους οργανισμούς, συνδικάτα και κυβερνητικές οργανώσεις. Επιπλέον, έχει υλοποιήσει διάφορα προγράμματα οργανωτικής αναδιάρθρωσης και στην Κίνα ασχολήθηκε επίσης με την ανάπτυξη έξυπνης κινητικότητας και ψηφιακών υπηρεσιών.

O Λούκα ντε Μέο, θα παραμείνει προς το παρόν στην VW Group, δήλωσε η Seat. Η παραίτησή του έρχεται στο επίκεντρο των δημοσιευμάτων των μέσων μαζικής ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες στον Λούκα ντε Μέο, έχει προσφερθεί η θέση του CEO στη Renault.

Η Renault δήλωσε ότι καταρτίζει έναν κατάλογο υποψηφίων για να αντικαταστήσει τον Τιερί Μπολορέ, ο οποίος απολύθηκε στα μέσα Οκτωβρίου. Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία διευθύνεται προσωρινά από τον επικεφαλής οικονομικών Κλοτίλντ Ντελμπός.

Ο Λούκα ντε Μέο, είναι υποψήφιος για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Renault, αλλά μια αυστηρή ρήτρα μη ανταγωνισμού στη σύμβασή του φαίνεται ότι αποτελεί εμπόδιο στις συζητήσεις, αναφέρουν δημοσιεύματα. Ο Λούκα ντε Μέο, διορίστηκε πρόεδρος της Seat το 2015.

Η κίνηση του Λούκα ντε Μέο, έρχεται καθώς η Renault προσπαθεί να επιλύσει την αναταραχή στη διοίκηση που προκάλεσε η σύλληψη του πρώην αφεντικού της συμμαχίας Renault-Nissan Κάρλος Γκον στην Ιαπωνία πριν από ένα χρόνο με κατηγορίες περί οικονομικών παραπτωμάτων, που αρνείται.

Ο Γκον έφυγε κρυφά από την Ιαπωνία την περασμένη εβδομάδα και εγκαταστάθηκε στον Λίβανο. Δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 8/1/2020 για να δώσει στοιχεία σχετικά με τις κατηγορίες που του προσάπτουν οι αρχές της Ιαπωνίας, μετά τη σύλληψή του στα τέλη του 2018.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Δεν ξέρει τη δύναμή του αυτός που δεν έχει γνωρίσει δυσκολίες."

Ben Johnson, 1572-1637, Άγγλος ουμανιστής & ποιητής

  • 1773 – Ο Τζέιμς Κουκ, με τα πλοία Resolution και Adventure, γίνεται ο πρώτος καπετάνιος που διασχίζει τον Ανταρκτικό Κύκλο.
    1819 – Ο Σιμόν Μπολιβάρ εξαγγέλλει την ίδρυση της Μεγάλης Κολομβίας.
    1929 – O Ποπάι κάνει την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο.
    1946 – Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πραγματοποιεί την πρώτη του συνεδρίαση.
    1991 – Αρχίζει ο Πόλεμος του Κόλπου, με αεροπορικές επιδρομές συμμαχικών και αμερικανικών αεροπλάνων κατά του Ιράκ.

© 2002-2020 MEDIA2DAY