ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Προηγμένες τεχνολογίες στο Opel Insignia

Το Opel Insignia περιλαμβάνει μία πλήρη γκάμα τεχνολογικά εξελιγμένων συστημάτων.

Προηγμένες τεχνολογίες στο Opel Insignia

Το ανανεωμένο Opel Insignia διαθέτει μία πολυσυλλεκτική γκάμα προηγμένων τεχνολογιών. Τόσο το Grand Sport όσο και το Sports Tourer προσφέρουν για πρώτη φορά ψηφιακή κάμερα οπισθοπορείας.

Σε συνδυασμό με σύστημα προειδοποίησης πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας που λειτουργεί με ραντάρ και προειδοποιεί σε περίπτωση που πλησιάζουν οχήματα από κάποια πλευρά, αναβαθμίζεται το επίπεδο ασφάλειας.

Η γκάμα ολοκληρώνεται με συστήματα υποβοήθησης όπως σύστημα προειδοποίησης επικείμενης σύγκρουσης με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και ανίχνευση πεζού, καθώς και head-up display.

Οι οδηγοί και οι επιβάτες του Insignia είναι άριστα διασυνδεδεμένοι χάρη σε μία εξαιρετική σειρά συστημάτων infotainment με έγχρωμες οθόνες αφής. Η λίστα προαιρετικών επιλογών περιλαμβάνει e-Call και ασύρματη φόρτιση για συμβατά smartphones στην κεντρική κονσόλα.Το ανανεωμένο Opel Insignia, θα είναι ακόμα πιο αποδοτικό από τον προκάτοχό του, χάρη στη δομή μειωμένου βάρους και τους νέους, πολύ αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και ντίζελ. Όταν λανσαρίστηκε το 2009, η πρώτη γενιά αναδείχτηκε “European Car Of The Year”. Μέσα σε μία δεκαετία, σχεδόν 1,2 εκατομμύρια οχήματα και των δύο γενιών Insignia έχουν περάσει από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Opel στο Rüsselsheim.

Όπως αρμόζει σε μία ναυαρχίδα, το Opel Insignia θα περιλαμβάνει μία πλήρη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης και infotainment. Μία νέα ψηφιακή κάμερα οπισθοπορείας βελτιώνει την προς τα πίσω ορατότητα.

Η ασφάλεια, όταν ο οδηγός εξέρχεται με όπισθεν  από χώρους στάθμευσης αυξάνεται περαιτέρω με το προαιρετικό σύστημα rear cross traffic alert. Αυτό χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ για την  ανίχνευση αντικειμένων που βρίσκονται κατά 90 μοίρες αριστερά και δεξιά, πίσω από το Insignia, σε απόσταση έως 20 μέτρα. Ο οδηγός ειδοποιείται μέσω οπτικών και ακουστικών σημάτων. Πρόσθετα συστήματα υποστήριξης περιλαμβάνουν:

•Forward collision alert (σύστημα προειδοποίησης επικείμενης σύγκρουσης) με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και ανίχνευση πεζού

•Lane keep assist (σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας)

•Side blind spot alert (σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου)

•Adaptive cruise control με φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης

•Traffic sign recognition (αναγνώριση οδικών σημάτων)

•Advanced park assist (προηγμένο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης)

•Head-up display, που διατηρεί την προσοχή του οδηγού στο δρόμο.

Η γκάμα συστημάτων infotainment που είναι συμβατά με Apple CarPlay και Android Auto αναβαθμίζεται από Multimedia Radio και Multimedia Navi σε Multimedia Navi Pro. Το κορυφαίο σύστημα προσφέρει πολλές υπηρεσίες Connected Navigation.

Με πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, online ενημερώσεις χαρτών και πρόβλεψη αναγκών πλοήγησης, τα ταξίδια γίνονται πιο ξεκούραστα. Νέα σύμβολα και εικονίδια χαρίζουν στην οθόνη πλοήγησης μία πιο φρέσκια και μοντέρνα εμφάνιση.

Το ίδιο ισχύει και για τα όργανα. Όταν είναι εγκατεστημένο το E-Call, μία κλήση έκτακτης ανάγκης αποστέλλεται αυτόματα εάν οι προεντατήρες των ζωνών ασφαλείας ή οι αερόσακοι ενεργοποιηθούν. Εναλλακτικά, μπορεί να γίνει κινητοποίηση για βοήθεια μέσα σε δευτερόλεπτα, πατώντας απλά τον κόκκινο διακόπτη.

Το ανανεωμένο Insignia θα προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης. Εργονομικά πιστοποιημένα καθίσματα AGR διατίθενται προαιρετικά για οδηγό και συνοδηγό, Συμβατά smartphones φορτίζονται ασύρματα. Η πίσω πόρτα του Sports Tourer μπορεί να ανοίγει και να κλείνει αυτόματα με μία  κίνηση του ποδιού κάτω από τους αισθητήρες στον πίσω προφυλακτήρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Κάποια σφάλματα ίσως εκλιπαρούν τη συγχώρεση."

Οράτιος, Λατίνος ποιητής

  • 1943 - Εγκαινιάζεται το Πεντάγωνο των Η.Π.Α. στο Άρλινγκτον, Βιρτζίνια.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2