ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μοναδικό το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Η Ελλάδα εκπροσωπείται επάξια από το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου στο νέο τεύχος του Ruotte Classiche.

Μοναδικό το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Το Ruotte Classiche, το μεγαλύτερο περιοδικό ιστορικού αυτοκινήτου της Ιταλίας, εξέδωσε με το τεύχος του Οκτωβρίου ένθετο τόμο αφιερωμένο στα μεγάλα μουσεία αυτοκινήτου της Ευρώπης.

Στο κατάλογο των 35 αυτών μουσείων, περιλαμβάνεται η Cite de l’Automobile στην Μυλούζη της Γαλλίας με τα 400 μοναδικά εκθέματα, ανάμεσά τους περισσότερες από 130 Bugatti, το National Motor Museum στο Beaulieu της Μεγάλης Βρετανίας, με τα περίφημα αυτοκίνητα που έσπασαν κατά καιρούς τα ρεκόρ επίγειας ταχύτητας και τα περισσότερο γνωστά στη χώρα μας μουσεία των Mercedes, Porsche, BMW και Audi στη Στουτγάρδη και το ευρύτερο Μόναχο, όπου μαζί με οκτώ ακόμη Γερμανικά, ξεχωρίζουν από τα συνολικά 87 μουσεία αυτοκίνησης της χώρας αυτής.

Η Ελλάδα εκπροσωπείται επάξια, από το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, το μοναδικό σε έναν κατακόρυφο άξονα που αρχίζει Βόρεια από τις χώρες της Βαλτικής και καταλήγει στο Νότο στη χώρα μας, όπως φαίνεται στον σχετικό χάρτη.

Είναι η πολλοστή φορά που το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου προβάλλεται στον διεθνή ειδικό τύπο, πολλές φορές μάλιστα με το ουσιαστικό σχόλιο ότι αποτελεί έναν ακόμη λόγο για να επισκεφθεί κάποιος τη χώρα μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Δεν υπάρχουν κόλπα στην απλή και καθαρή πίστη.
 
"

Γουίλιαμ Σαίξπηρ, 1564-1616

  • 1865 - Με Β.Δ. ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν που γράφηκε από το Διονύσιο Σολωμό και μελοποιήθηκε από το Νικόλαο Μάντζαρο καθιερώνεται ως εθνικός ύμνος της Ελλάδας.
    1914 - Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Γερμανία εισβάλλει στο Βέλγιο. Ως απάντηση το Ηνωμένο Βασίλειο κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Γερμανίας.
    1936 - Αρχίζει η περίοδος της δικτατορίας του Ιωάννη Μεταξά.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2