Μοναδικό το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Η Ελλάδα εκπροσωπείται επάξια από το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου στο νέο τεύχος του Ruotte Classiche.
Μοναδικό το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου
Το Ruotte Classiche, το μεγαλύτερο περιοδικό ιστορικού αυτοκινήτου της Ιταλίας, εξέδωσε με το τεύχος του Οκτωβρίου ένθετο τόμο αφιερωμένο στα μεγάλα μουσεία αυτοκινήτου της Ευρώπης.

Στο κατάλογο των 35 αυτών μουσείων, περιλαμβάνεται η Cite de l’Automobile στην Μυλούζη της Γαλλίας με τα 400 μοναδικά εκθέματα, ανάμεσά τους περισσότερες από 130 Bugatti, το National Motor Museum στο Beaulieu της Μεγάλης Βρετανίας, με τα περίφημα αυτοκίνητα που έσπασαν κατά καιρούς τα ρεκόρ επίγειας ταχύτητας και τα περισσότερο γνωστά στη χώρα μας μουσεία των Mercedes, Porsche, BMW και Audi στη Στουτγάρδη και το ευρύτερο Μόναχο, όπου μαζί με οκτώ ακόμη Γερμανικά, ξεχωρίζουν από τα συνολικά 87 μουσεία αυτοκίνησης της χώρας αυτής.

Η Ελλάδα εκπροσωπείται επάξια, από το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, το μοναδικό σε έναν κατακόρυφο άξονα που αρχίζει Βόρεια από τις χώρες της Βαλτικής και καταλήγει στο Νότο στη χώρα μας, όπως φαίνεται στον σχετικό χάρτη.

Είναι η πολλοστή φορά που το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου προβάλλεται στον διεθνή ειδικό τύπο, πολλές φορές μάλιστα με το ουσιαστικό σχόλιο ότι αποτελεί έναν ακόμη λόγο για να επισκεφθεί κάποιος τη χώρα μας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v