Νέο Toyota RAV4 Hybrid: Μοναδικό

Η πέμπτη γενιά του ιαπωνικού SUV βασίζεται στην νέα πλατφόρμα της Toyota και παρέχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά στον οδηγό.
 

Νέο Toyota RAV4 Hybrid: Μοναδικό

Η Toyota, το 1994 δημιούργησε την κατηγορία των SUV που έχουν την ικανότητα να κινούνται και στο αστικό περιβάλλον, με χαρακτηριστική άνεση που συναντάμε στα hatchback. Η πρώτη γενιά του Toyota RAV4, κατέκτησε την αγορά, αξιοποιώντας τα πρωτόγνωρα για την εποχή στοιχεία του τρίπορτου αμαξώματος. Ακόμη και τώρα κυκλοφορούν στην Ελλάδα, καλοσυντηρημένα τρίπορτα και πεντάπορτα RAV4 δεύτερης γενιάς, τα οποία διακρίνονται για την αντοχή και την αξιοπιστία τους.

Τώρα ήρθε η σειρά της πέμπτης γενιάς του ιαπωνικού SUV, για να αποδείξει την αξία του. Βασίζεται στη νέα πλατφόρμα TNGA (Toyota New Global Architecture), η οποία λανσάρει ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Επιτρέπει τον καθορισμό του κέντρου βάρους σε χαμηλό σημείο, με άμεσες θετικές επιδράσεις στην οδική συμπεριφορά και την αίσθηση που προσλαμβάνει ο οδηγός.

Παρέχει σημαντικά αυξημένη ακαμψία αμαξώματος, παράγοντας που συμβάλει στην ασφάλεια και στην οδική συμπεριφορά. Το νέο RAV4 παραμένει το μοναδικό στην κατηγορία που προσφέρει έναν αυτοφορτιζόμενο υβριδικό κινητήρα – η επιλογή της συντριπτικής πλειοψηφίας των πελατών στη Δυτική Ευρώπη (85% το 2018).

 



Η μάρκα αναμένει το νέο υβριδικό σύστημα κίνησης 2.5, απόδοσης 222 ίππων, να προσελκύσει ακόμα περισσότερους πελάτες γιατί προσφέρει βελτιωμένη ισχύ, καλύτερη απόκριση, εξαιρετικά χαμηλές τιμές κατανάλωσης και περιορισμένους ρύπους. Επίσης, θα διατίθεται και με βενζινοκινητήρα 2.0, ο οποίος θα συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή με αυτόματο κιβώτιο.

Το σύστημα τετρακίνησης έχει βελτιωθεί εκτενώς για διαδρομές παντός εδάφους. Το νέο RAV4 είναι επίσης το πρώτο μοντέλο της Toyota που ωφελήθηκε από τα νέα χαρακτηριστικά του προγράμματος ασφάλειας Toyota Safety Sense.

Νέος, ψηφιακός μεσαίος καθρέπτης

Το νέο RAV4 βελτιώνει την ορατότητα του περιβάλλοντος χώρου για τους οδηγούς με ένα νέο, ψηφιακό μεσαίο καθρέπτη – πρωτιά για την μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας. Αυτός μπορεί να χρησιμοποιείται σαν συμβατικός, ηλεκτροχρωματικός μεσαίος καθρέπτης αυτόματης σκίασης, που απεικονίζει το δρόμο και την κυκλοφορία ακριβώς πίσω από το αυτοκίνητο, ή σαν ένα ψηφιακό μόνιτορ με πολύ ευρύτερο πεδίο ορατότητας.

Πιέζοντας ένα διακόπτη, προβάλλει εικόνες σε πραγματικό χρόνο που μεταδίδονται από μία ρυθμιζόμενη, υψηλής ευκρίνειας κάμερα, τοποθετημένη ψηλά στο πίσω παρμπρίζ. Έτσι εξασφαλίζεται καθαρή ορατότητα, για παράδειγμα όταν μεγάλα αντικείμενα στο χώρο αποσκευών ή ψηλοί πίσω επιβάτες επισκιάζουν τον ορίζοντα του οδηγού. Η κάμερα προσφέρει επίσης ευρύτερο πεδίο ορατότητας και ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιεί χειριστήρια αφής για τη ρύθμιση της εικόνας, συμπεριλαμβανομένης μιας λειτουργίας ζουμ.

 



Άλλα premium χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν, ένα Panoramic View Monitor, που παρέχει στον οδηγό εικόνα της περιοχής 360 μοιρών σε πραγματικό χρόνο ακριβώς γύρω από το όχημα, συμπεριλαμβανομένης και μιας πανοραμικής απεικόνισης. Αυτό είναι πολύτιμο τόσο σε συνθήκες εκτός δρόμου, για να διαχειρίζεται ο οδηγός καλύτερα τις παγίδες της διαδρομής αλλά και όταν ελίσσεται σε στενούς χώρους όπου μπορεί να υπάρχουν εμπόδια εκτός του ορίζοντα του οδηγού.

Το νέο Toyota RAV 4 θα βρίσκεται στην Ελλάδα τον Ιανουάριο 2019.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v