Έμφαση στον φωτισμό

Tο νέο σύστημα φωτισμού adaptive IntelliLux LED Pixel Light περιλαμβάνει 84 στοιχεία LED ανά προβολέα.
Έμφαση στον φωτισμό

Ένας από τους πιο δύσκολους τομείς στην ανάπτυξη των νέων αυτοκινήτων είναι η εξέλιξη των φωτιστικών σωμάτων. Κυρίως η διαμόρφωση των μπροστινών συστοιχιών και η απόδοση τους σε δύσκολες συνθήκες αποτελούν μια από τις πιο περίπλοκες μελέτες των επιστημόνων.

Η Opel, είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών φωτισμού. Μάλιστα τώρα λανσάρει στο ανανεωμένο Insignia, το νέο σύστημα φωτισμού adaptive IntelliLux LED Pixel Light περιλαμβάνει τώρα 84 στοιχεία LED ανά προβολέα.

Οι προβολείς αντιδρούν ταχύτερα, με μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ, προσφέροντας βέλτιστη ορατότητα στους οδηγούς του Insignia, χωρίς να ενοχλούν τους χρήστες των αντίθετα διερχόμενων ή προπορευόμενων οχημάτων. Με τη νέα γενιά IntelliLux LED Pixel Light, η ναυαρχίδα της Opel είναι μοναδική στην κατηγορία της.



Η μεγάλη σκάλα ρυθμίζεται αδιαλείπτως σε κλάσματα του δευτερολέπτου από δύο μονάδες ελέγχου – μία συνδεδεμένη στην εμπρός κάμερα και μία στον προβολέα. Ο μεγάλος αριθμός συνεχώς αντιδρώντων στοιχείων LED έχει ως αποτέλεσμα την συνεχή προσαρμογή της φωτεινής δέσμης.

Η φωτιζόμενη περιοχή είναι μεγαλύτερη από πριν, ενώ η συσκότιση για τα προπορευόμενα και αντίθετα διερχόμενα οχήματα γίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Η εμβέλεια και η κατεύθυνση της δέσμης μεταβάλλεται ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες και τον περιβάλλοντα χώρο. Οι λειτουργίες φωτισμού περιλαμβάνουν, από φωτισμό στροφής και δυσμενών καιρικών συνθηκών μέχρι φωτισμό πόλης, επαρχιακών δρόμων και αυτοκινητόδρομου καθώς και βελτιστοποιημένο φωτισμό στάθμευσης.

Ειδικότερα, η Opel έχει βελτιώσει περαιτέρω το φωτισμό αυτοκινητόδρομου στο νέο σύστημα IntelliLux LED. Στις αριστερές στροφές, η φωτεινή δέσμη έχει μεγαλύτερο μήκος προς τα αριστερά, ώστε ο οδηγός να μπορεί πιο εύκολα να βλέπει τις πινακίδες οδοσήμανσης. Σε στροφή δεξιά στο autobahn mode (λειτουργία φωτισμού αυτοκινητόδρομου), η δέσμη είναι πιο φωτεινή προς τα δεξιά, ώστε να μη θαμπώνει τους αντίθετα διερχόμενους οδηγούς.

Η ισχύς του νέου συστήματος IntelliLux LED Pixel Light έχει αυξηθεί σημαντικά. Τα 84 στοιχεία LED είναι διατεταγμένα σε τρεις σειρές στον πολύ λεπτό προβολέα, μαζί με τη λειτουργία φωτισμού στροφής και μεσαίας σκάλας, καθώς και το χαρακτηριστικό φως ημέρας LED στο κάτω μέρος του.

Το ανανεωμένο Insignia, θα γιορτάσει την πρεμιέρα του στην Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών, 10-19 Ιανουαρίου 2020. Ανανεωμένο σχεδιαστικά, το κορυφαίο μοντέλο της οικογένειας Opel αποκτά ακόμα ισχυρότερη παρουσία στο δρόμο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v