Τολμηρή απόφαση της Volvo

Η Volvo χρησιμοποιεί πρώτη τεχνολογία blockchain, για να ελέγχει πλήρως τις ποσότητες κοβαλτίου στην παραγωγή οχημάτων.

Η Volvo, πήρε μια τολμηρή απόφαση για να εξασφαλίσει την διαφάνεια και την αξιοπιστία σε κάθε τι που έχει σχέση με την διαχείριση του πολύτιμου κοβαλτίου.

Η πολυτελής σουηδική μάρκα είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που τολμά να εφαρμόσει την τεχνολογία blockchain, για να ελέγχει πλήρως τις ποσότητες κοβαλτίου που χρησιμοποιεί. Η τεχνολογία blockchain, βασίζεται στην κρυπτογράφηση και εξασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας στα λογιστικά βιβλία και στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Η Volvo, έχει εξασφαλίσει συμφωνίες με την CATL της Κίνας και την LG Chem της Νότιας Κορέας, που καλύπτουν την παροχή μπαταριών την επόμενη δεκαετία για τα μοντέλα Volvo και Polestar της επόμενης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων των πλήρως ηλεκτρικών XC40 Recharge και Polestar 2.

Το κοβάλτιο είναι βασικό μεταλλικό στοιχείο για την κατασκευή των μπαταριών ιόντων λιθίου που θα τροφοδοτούν το πλήρως ηλεκτρικό Volvo XC40 Recharge, το οποίο θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος.

"Με την τεχνολογία blockchain μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα προς την εξασφάλιση της πλήρους ανιχνευσιμότητας της αλυσίδας εφοδιασμού μας και την ελαχιστοποίηση των σχετικών κινδύνων, σε στενή συνεργασία με τους προμηθευτές μας", ανέφερε σε δήλωσή του ανώτατο στέλεχος της μάρκας.

Το κοβάλτιο έχει μεγάλη ζήτηση, καθώς αποτελεί βασικό μεταλλικό στοιχείο για την κατασκευή μπαταριών ιόντων λιθίου, αλλά ο έλεγχος της παραγωγής και της διακίνησης είναι ιδιαίτερα δύσκολος καθώς η πλειοψηφία όλων των προμηθειών προέρχονται από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Οι πληροφορίες που καλύπτονται στο blockchain περιλαμβάνουν την προέλευση, το μέγεθος και το βάρος του κοβαλτίου, καθώς και πληροφορίες που αποδεικνύουν ότι οι συμμετέχοντες στην αλυσίδα εφοδιασμού έδειξαν συμπεριφορά σύμφωνη με τις οδηγίες του ΟΟΣΑ.

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία αρχικά επικεντρώθηκε κυρίως στην εξασφάλιση μιας υπεύθυνης και διαφανούς αλυσίδας εφοδιασμού για το κοβάλτιο καθώς και για το κασσίτερο, το βολφράμιο, το ταντάλιο και το χρυσό μέχρι το 2020, αλλά σχεδιάζει να εφαρμόσει την παρακολούθηση μπλοκ αλυσίδων σε βασικά υλικά όπως το λίθιο και το νικέλιο στο μέλλον.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v