Νέο Hyundai Kona Hybrid: Ωδή στην οικολογική κινητικότητα

H Hyundai ακολουθεί το ρεύμα της εποχής λανσάροντας την υβριδική έκδοση του compact SUV Kona.
 


Το νέο Hyundai Kona Hybrid, ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των ευρωπαίων οδηγών που αναζητούν SUV με έντονο οικολογικό προφίλ. Εκτός από τον τολμηρό σχεδιασμό του, προσφέρει ένα αποδοτικό πλήρες υβριδικό σύστημα και μια σειρά από βελτιωμένες τεχνολογίας, όπως προηγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας Blue Link, συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και οδήγησης SmartSense, καθώς και προηγμένες λειτουργίες ψυχαγωγίας.

Το αρχικό Kona, παίρνοντας το όνομά του από την εκπληκτική περιοχή Kona στο μεγάλο νησί της Χαβάης, ξεκίνησε αρχικά το 2017 ως το πρώτο compact SUV της Hyundai στην Ευρώπη. Το 2018, η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία εισήγαγε το Kona Electric, το πρώτο της πλήρες ηλεκτρικό SUV. Επιπλέον, η μάρκα παρουσίασε μια ειδική έκδοση Kona Iron Man με περιορισμένη παγκόσμια παραγωγή. Από τη στιγμή που το αρχικό Kona έφτασε στην αγορά τον Οκτώβριο του 2017, σχεδόν 120.000 συνολικά πωλήθηκαν στην Ευρώπη.




Η κομψή σειρά Kona της Hyundai, ξεπέρασε τη ζήτηση των πελατών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μετά το πρώτο πλήρες έτος πωλήσεών της, το Kona έχει προσελκύσει νέες ομάδες πελατών και συνέβαλε σημαντικά στην ισχυρή θέση της Hyundai στον τομέα των συμπαγών SUV. Η εντυπωσιακή παγκόσμια ζήτηση για τη δημοφιλή έκδοση Kona Electric, ιδιαίτερα χάρη στο ισχυρό ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης και τη μεγάλη απόσταση οδήγησης, ξεπέρασε τις προσδοκίες της Hyundai.

Εκτός από τις επιτυχίες στις πωλήσεις, τόσο το Kona όσο και το Kona Electric, έχουν κερδίσει πολλά βραβεία τους τελευταίους 18 μήνες. Πέρυσι, το Kona πέτυχε διεθνή αναγνώριση κερδίζοντας ένα iF Design Award για το εντυπωσιακό εξωτερικό του σχέδιο. Εν τω μεταξύ, η ισπανική εφημερίδα ABC το ανακήρυξε ΄΄ Αυτοκίνητο της χρονιάς 2019΄΄. Το Kona Electric, έλαβε βραβεία για την φιλική του συμπεριφορά προς το περιβάλλον, ανακηρύχθηκε «Το πιο πράσινο αυτοκίνητο στην Ελβετία» στο θεσμό Ελβετικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς Βραβεία 2019. Τα επόμενα βραβεία Green Car του Ηνωμένου Βασιλείου, έδωσαν στο ηλεκτρικό SUV της Hyundai, τον τίτλο΄΄Αυτοκίνητο της χρονιάς το 2018΄΄. Υπήρξαν πολλά άλλα βραβεία, τους επόμενους μήνες.

Το νέο Hyundai Kona Hybrid αποτελεί φυσική επέκταση της δημοφιλούς σειράς μοντέλων της Hyundai.




Το ολοκαίνουργιο Kona Hybrid διαθέτει κινητήρα βενζίνης 1.6 Kapzi GDI, μέγιστη ισχνός 105 ίππων, με μέγιστη ροπή 14,8 χλγμ. Ο ηλεκτροκινητήρας παράγει 43,5 ίππους και μέγιστη ροπή 17,4 χλγμ. Η συνδυασμένη ισχύς των δυο κινητήρων ανέρχεται στους 141 ίππους. Εξοπλίζεται με κιβωτίο διπλού συμπλέκτη 6 ταχυτήτων. Πατώντας το μοχλό αλλαγής ταχυτήτων προς τα αριστερά, ο οδηγός ενεργοποιεί τη λειτουργία Sport.

Χάρη στο σύστημα Blue Link, επιτρέπει στον οδηγό να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει από απόσταση το όχημα, μέσω μιας εφαρμογής στο smartphone.

Το προαιρετικό σύστημα οπτικής πλοήγησης (AVN) εμφανίζει μια μεγάλη ποικιλία χρήσιμων πληροφοριών σε όλη την οθόνη αφής 10,25 ιντσών και διαθέτει φωνητική αναγνώριση σε έξι γλώσσες. Η οθόνη μπορεί να προσαρμοστεί παρέχοντας δύο εκδόσεις αρχικής οθόνης και τη δυνατότητα επεξεργασίας των εμφανιζόμενων γραφικών στοιχείων και εικονιδίων.

Παρέχει τις υπηρεσίες Hyundai LIVE, οι οποίες είναι διαθέσιμες όταν οι πελάτες επιλέγουν το σύστημα πλοήγησης. Ο οδηγός λαμβάνει μια πενταετή δωρεάν συνδρομή για αυτή τη λειτουργία, η οποία παρέχει ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τον καιρό, την κυκλοφορία, την προειδοποίηση για τις κάμερες ταχύτητας, τους πλησιέστερους σταθμούς καυσίμων με πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία και τις τιμές, πάρκινγκ στο δρόμο, ενημέρωση για τους αντιπροσώπους και αναζήτηση POI.

Το νέο Kona Hybrid προσφέρει πολλά χαρακτηριστικά τα οποία αναβαθμίζουν την άνεση των επιβατών. Το προαιρετικό θερμαινόμενο τιμόνι προσφέρει ζεστασιά και άνεση ακόμα και τις πιο ψυχρές ημέρες. Τα ηλεκτρικά εμπρός καθίσματα διαθέτουν ένα προαιρετικό σύστημα εξαερισμού 3 σταδίων και σύστημα θέρμανσης 3 σταδίων για άνετη οδήγηση σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες (η λειτουργία θέρμανσης διατίθεται και με χειροκίνητα καθίσματα), ενώ τα προαιρετικά θερμαινόμενα πίσω καθίσματα προσφέρουν υψηλό επίπεδο άνεσης στους επιβάτες.

Είναι εξοπλισμένο με ένα ολοκληρωμένο πακέτο τεχνολογίας SmartSense της Hyundai. Αυτό το σύστημα υποστήριξης οδηγού παρακολουθεί συνεχώς το περιβάλλον γύρω από το όχημα για να προστατεύσει τους οδηγούς από πιθανούς κινδύνους.

Το πακέτο ασφάλειας περιλαμβάνει, προειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης και βοήθεια αποφυγής με δυνατότητα ανίχνευσης πεζών και ποδηλάτων. Προαιρετικό το Smart Cruise Control (SCC) με Stop & Go, που χρησιμοποιεί μπροστινούς αισθητήρες ραντάρ για να διατηρεί μια σταθερή ταχύτητα και απόσταση από το όχημα μπροστά με αυτόματη επιτάχυνση και πέδηση.

Εάν σταματήσει η κυκλοφορία, το σύστημα Stop & Go εφαρμόζει το φρένο μέχρι το αυτοκίνητο να σταματήσει και να επιταχύνει στην επιθυμητή ταχύτητα μόλις ο δρόμος είναι καθαρός.

Το σύστημα ECO-Driving Assist System (ECO-DAS), συμβάλει καθοριστικά στην εξοικονόμηση καυσίμου. Αναλύει πληροφορίες της κυκλοφορίας από το σύστημα πλοήγησης, για να ειδοποιήσει τον οδηγό σε περίπτωση επιβράδυνσης της κίνησης. Το χαρακτηριστικό αυτό έχει ως στόχο τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και την ελαχιστοποίηση της χρήσης φρένων. Ο οδηγός ακριβείας μπορεί να ενεργοποιηθεί όταν βρίσκεται σε λειτουργία Eco μεταξύ 40 χλμ./ώρα και 160 χλμ./ώρα.

Το Eco-DAS είναι επίσης εξοπλισμένο με σύστημα Predictive Energy Management, το οποίο διαχειρίζεται τη φόρτιση και την εκφόρτιση της μπαταρίας σε ανηφορικές και κατηφορικές διαδρομές για τη μεγιστοποίηση της χρήσης της μπαταρίας.

Όταν πρόκειται να κινηθεί σε ανηφορική διαδρομή και η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας είναι χαμηλή, αυτόματα αυξάνεται ελαφρώς η λειτουργία του κινητήρα για να προφορτίσει την μπαταρία πριν ξεκινήσει η κίνηση του αυτοκινήτου στην ανηφορική διαδρομή. Αυτή η λειτουργία εξασφαλίζει ότι ο ηλεκτροκινητήρας βοηθά στην κίνηση στην ανηφορική διαδρομή και ελαχιστοποιεί την χρήση του κινητήρα βενζίνης, με άμεσα θετικά αποτελέσματα στη κατανάλωση και στις εκπομπές ρύπων.

Το ολοκαίνουργιο Hyundai Kona Hybrid θα είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v