Υπόκλιση στο νέο Volkswagen Golf

Η νέα γενιά του Volkswagen Golf έρχεται με πέντε υβριδικές εκδόσεις, ψηφιακό κοκπιτ και συμπαγείς διαστάσεις.

Η όγδοη γενιά του best seller Volkswagen Golf, με πάνω από 35 εκατ. πωλήσεις σε όλο τον κόσμο, αξίζει την προσοχή και το ενδιαφέρον μας για τις καινούργιες τεχνολογίες που λανσάρει.

Η νέα γενιά δεν σηματοδοτεί την κυκλοφορία ενός ακόμη αυτοκινήτου, αλλά την άφιξη ενός από τα πιο πρωτοποριακά μοντέλα μικρού μεγέθους στον κόσμο και ενός από τα πιο προοδευτικά αυτοκίνητα.

Η ψηφιακή εσωτερική αρχιτεκτονική του, ανοίγει μια νέα διάσταση στη διαισθητική λειτουργία. Η αυτόνομη υποβοηθούμενη οδήγηση είναι δυνατή μέχρι και τα 210 χλμ./ώρα. είναι το πρώτο μοντέλο της Volkswagen που χρησιμοποιεί τη συλλογική κυκλοφορία του Car2X για να προειδοποιεί προληπτικά για τους κινδύνους.




Και δεν είναι μόνο αυτά που το κάνουν ξεχωριστό. Με πέντε υβριδικές εκδόσεις προσφέρει ηλεκτροδότηση στην συμπαγή κατηγορία. Ο βασικός εξοπλισμός του Volkswagen Golf έχει επεκταθεί μαζικά. Η καινούρια βασική έκδοση διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας όπως το σύστημα διατήρησης λωρίδας Lane Assist, το σύστημα παρακολούθησης της μπροστινής περιοχής υποβοήθησης με το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης (City Emergency Braking System) και την παρακολούθηση πεζών.

Ο σχεδιασμός του Volkswagen Golf, θεωρείται πάντοτε το κριτήριο αναφοράς της κατηγορίας του - για επτά γενιές έχει βελτιωθεί συνεχώς, εκλεπτυσμένο και σε μέρη που επανεξετάζονται ξανά και ξανά. Σε αυτή τη διαδικασία, έχει εξελιχθεί το δικό του σχεδιαστικό DNA. Έκανε το Volkswagen Golf μια εικόνα συμπαγών οχημάτων, ξεκάθαρα και αξεπέραστα. Το τμήμα σχεδιασμού της Volkswagen έχει ενισχύσει αυτό το DNA και το έχει διαμορφώσει με την ματιά της νέας εποχής.

Παρόλο που το νέο Volkswagen Golf, δεν φαίνεται τόσο υψηλό, διατηρεί την δυναμική του έκφραση και τις συμπαγείς διαστάσεις του: μήκος 4.284 χιλ., πλάτος 1.789 χιλ. και ύψος 1.456 χιλ. Το μεταξόνιο ανέρχεται σε 2.636 χιλ. Μια γρήγορη ματιά στις αεροδυναμικές τιμές επιβεβαιώνει ότι κάθε τμήμα του αμαξώματος έχει αναμορφωθεί και εξευγενιστεί στην αεροδυναμική σήραγγα.

Ακόμα και σε μεγάλες διαδρομές, το νέο Volkswagen Golf προσφέρει άφθονο χώρο για πέντε άτομα, μαζί με χωρητικότητα του χώρου αποσκευών 380 λίτρων. Όταν η ασύμμετρα αναδιπλούμενη πλάτη των πίσω καθισμάτων διπλώνεται, η χωρητικότητα φόρτωσης αυξάνεται σε 1.237 λίτρα. Σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, ο χώρος των ώμων (1.420 χιλ. μπροστά, 1.370 χιλ. πίσω) και το ύψος κεφαλής (1.018 χιλ. μπροστά, 968 χιλ. πίσω) είναι σχεδόν αμετάβλητοι.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v