Μεταχειρισμένα στην Θεσσαλονίκη: 5 vintage προορισμοί

Ψάξαμε και βρήκαμε πέντε… θεσσαλονικιώτικα καταστήματα με κάθε λογής μεταχειρισμένο προϊόν που θέλετε να αποκτήσετε.
Μεταχειρισμένα στην Θεσσαλονίκη: 5 vintage προορισμοί
Η μόδα του vintage και του μεταχειρισμένου έχει εξαπλωθεί παντού και, προφανώς, δεν θα έλειπαν καταστήματα με second-hand είδη από την λατρεμένη συμπρωτεύουσα. Από βιβλία, παλιά βινύλια μέχρι και μεταχειρισμένα έπιπλα-αντίκες σε τιμές ευκαιρίας, σας παρουσιάζουμε πέντε καταστήματα για να κάνετε τα ψώνια σας και στην Θεσσαλονίκη!

Πάρε-Δώσε
Δ. Γούναρη 12, Ναυαρίνο
2310 223521
Ένα από τα πλέον θρυλικά μαγαζάκια της Ναυαρίνου, το Πάρε-Δώσε έχει μέσα από δίσκους και βινύλια, μέχρι συλλεκτικά περιοδικά και βιβλία. Ο ιδιοκτήτης του επιλέγει με προσοχή όσα θα βάλει στον χώρο του, και μάλιστα ένα μεγάλο μέρος του στοκ του προέρχεται από συλλέκτες που αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τους θησαυρούς τους.

Παλαιοβιβλιοθήκη της Θεσσαλονίκης
Πλατεία Αγίου Παντελεήμονος 5, Καμάρα
2310 218049

Το παλιότερο και πιο μεγάλο παλαιοβιβλιοπωλείο της Θεσσαλονίκης (και της βόρειας Ελλάδας γενικότερα) κρύβει στα άψογα οργανωμένα ράφια του θησαυρούς μέχρι και… εκατό χρονών. Ανακαλύπτουμε περιοδικά, εφημερίδες, ακόμα και καρτ-ποστάλ από περασμένες εποχές, αλλά δεν λείπουν και τα πιο σύγχρονα – από δεύτερο χέρι, πάντα – βιβλία.

Παλαιοπωλείο Exlibris
Αλ. Σβώλου 55
2310 260615
Μέσα στο… βουνό από κιτρινισμένα βιβλία, ο πελάτης αυτού του μικρού, υπόγειου παλαιοπωλείου μπορεί να ανακαλύψει σπάνιες εκδόσεις, ακόμα και από περασμένους αιώνες, αλλά και γραμματόσημα, γκραβούρες και παλιά νομίσματα.

Παλαιοπωλείο Ιωάννη Βούκα
Τοσίτσα 3, Μπιτ Μπαζάρ
2310 269632
Στο ιστορικό, γεμάτο παλαιοπωλεία Μπιτ Μπαζάρ, ξεχωρίζουμε αυτό του Ιωάννη Βούκα, με μια υπέροχη συλλογή από αντίκες και έπιπλα. Ταυτόχρονα, το μαγαζί προμηθεύεται και μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές σε εκπληκτικές τιμές. Παλιές ντουλάπες, καθρέφτες από άλλη εποχή, αλλά και πανέμορφα σετ πορσελάνινων σερβίτσιων.

2objectrepair
Φιλίππου 21, Στοά Μοσχώφ
2310 265999
Αν λατρεύετε την αισθητική των 60s και 70s, το 2objectrepair είναι για ‘σας και μόνο. Κουκλίστικα ρετρό έπιπλα που θα ανανεώσουν τον χώρο σας. Η φιλοσοφία των δημιουργών του καταστήματος είναι η συντήρηση και μεταποίηση παλαιών αντικειμένων ώστε να αποκτούν φρέσκια χρηστική αξία και να ταιριάζουν με το σύγχρονο σπίτι.

Θοδωρής Διάκος
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v