Μεγάλη η ποικιλία στις... ποικιλίες

Πόσες ποικιλίες θα μαντεύατε ότι αριθμεί ο ελληνικός αμπελώνας; Για να βοηθήσουμε, το νούμερο είναι τριψήφιο. Μια βόλτα στους αμπελώνες του κόσμου, και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των γηγενών ποικιλιών, το αποδεικνύει.

Wine bars: Η γκουρμέ προσιτή απόλαυση

Τα wine bars ξεφυτρώνουν σαν τα… αμπέλια στην Αθήνα, προσφέροντας έναν οικονομικό αλλά ταυτόχρονα ποιοτικό τρόπο διασκέδασης που μας θυμίζει πως μπορούμε να περάσουμε εξίσου καλά και με λιγότερα.

Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης: Τα καλύτερα κρασιά... με βούλα!

Ένα από τα πιο σημαντικά διεθνή οινικά γεγονότα ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ο Θόδωρος Λέλεκας μας… μυεί στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης. Η ιστορία, τα πρόσωπα, η διαδικασία και τα παραλειπόμενα.

Bring your Own Wine: Κρασί απ’ το κελάρι σου

Τι είναι αυτή η τάση που θέλει τα εστιατόρια της Αθήνας να ανοίγουν, αντί για τα κρασιά της κάβας τους, εκείνα που φέρνουμε από το σπίτι μας; Πού εφαρμόζεται, και τι πρέπει να προσέξετε για να την εκμεταλλευτείτε στο έπακρο;

Κτήμα Βιβλία Χώρα: Ξενάγηση στην «πατρίδα» του κρασιού

Το όνομα γνωστό σε όλους, και τα κρασιά αγαπημένα από αρχάριους και έμπειρους οινόφιλους. Το Κτήμα Βιβλία Χώρα ανοίγει τις πόρτες του στο in2life και μας ξεναγεί στους όμορφους χώρους όπου παράγονται μερικά από τα πιο επιτυχημένα οινικά «best-sellers» στην Ελλάδα.

Syrah Wild Fermentation 2008: Το κρασί του μήνα έχει άγριες διαθέσεις

Η Οινοποιία Βρυνιώτη από την Εύβοια τολμά να πρωτοτυπήσει με μια ιδιαίτερη ετικέτα. Το κρασί του μήνα οινοποιήθηκε μόνο από τις άγριες ζύμες του σταφυλιού και απέκτησε ρωμαλέα, πικάντικη γεύση για ιδιαίτερες γαστρονομικές περιστάσεις.

Wine Point: Κερδίστε τραπέζι στο στέκι του κρασιού

Το Wine Point, το νέο στέκι του κρασιού στην Αθήνα, κερνά πέντε τυχερούς αναγνώστες του In2life από μία φιάλη κρασιού με συνοδευτική ποικιλία. Ξεναγηθείτε στα αρώματα και τις γεύσεις του κρασιού και αφεθείτε στην χαλαρωτική του ζάλη.

Η Λίστα Κρασιών των Φετινών Γιορτών

Γευστικοί αφρώδεις οίνοι για το καλωσόρισμα, λευκές απολαύσεις στο τραπέζι σας και ερυθρές επιλογές για το γεύμα των Χριστουγέννων. Ευχηθείτε «καλή χρονιά» με… καλό κρασί, με έντονη γεύση αλλά λιγότερο έντονη τιμή.

Beaujolais Nouveau: "Νέα" άφιξη και φέτος!

Είναι κόκκινο, αλλά πίνεται δροσερό, έχει εξωτική γεύση και καθόλου τανίνες. Δεν ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια, για την ακρίβεια δεν ωριμάζει γενικώς, αλλά αποτελεί την οινική μανία της εποχής. Όσα θέλετε να ξέρετε για το μυστηριώδες κόκκινο κρασί.

Βιολογικό Κρασί: Όσα πρέπει να ξέρουμε

Πώς φτιάχνεται το βιολογικό κρασί, τι διαφορά έχει από τα υπόλοιπα είδη και τι σημαίνει αυτή η «ετικέτα» για τον καταναλωτή; Ο οινολόγος του in2life ξεχωρίζει τους μύθους από τις αλήθειες και αποκαλύπτει όλα τα μυστικά της βιολογικής οινοπαραγωγής.

Απόρρητο
v