10 αξιαγάπητοι σκύλοι… σωστοί ήρωες

Δέκα συγκινητικές σκύλων που έδειξαν αυταπάρνηση και ηρωισμό για να σώσουν τους καλύτερους φίλους τους.
10 αξιαγάπητοι σκύλοι… σωστοί ήρωες

Η Layka εργαζόταν για τον αμερικανικό στρατό, όταν σε μια επιχείρηση πυροβολήθηκε τέσσερις φορές εξ επαφής με ένα Ak-47. Ωστόσο, κατάφερε να επιτεθεί στον εχθρό, να τον ακινητοποιήσει και να σώσει το «αφεντικό» της. Χρειάστηκε χειρουργείο που κράτησε επτά ώρες, αλλά τελικά έλαβε μετάλλιο ηρωισμού.


O Geo ήταν κουτάβι οκτώ μηνών, όταν έσωσε τον μικρό Charlie από ένα φορτηγάκι που ερχόταν κατά πάνω του στο δρόμο. Το σκυλί έσπρωξε το παιδί εκτός «βολής» και έπεσε αντ’ αυτού στις ρόδες, με κόστος το πόδι του.


Αυτός ο σκυλάκος μόλις είχε γυρίσει από τη βόλτα του, αλλά γάβγιζε επί μισή ώρα στο αφεντικό του να ξαναβγούν έξω. Εκείνος του έκανε το χατίρι και τελικά διαπίστωσαν πως στο διαμέρισμα υπήρχε διαρροή αερίου. Ο σκύλος δεν ήθελε βόλτα, ήθελε να φροντίσει να εκκενωθεί το σπίτι.


Αυτός ο άντρας έσπασε τον λαιμό του και έμεινε ακινητοποιιημένος σε συνθήκες ψύχους επί 24 ώρες. Ο μόνος λόγος που σώθηκε ήταν ο μαλλιαρός του σκύλος, που ξάπλωσε πάνω του όλες αυτές τις ώρες για να τον κρατήσει ζεστό, μέχρι να έρθει βοήθεια.


H Molly είναι μια τυφλή σκυλίτσα, η οποία όμως ήταν η πρώτη που κατάλαβε την φωτιά που έπιασε το σπίτι της οικογένειάς της. Έτσι, έσωσε από πυρκαγιά που αργότερα έκαψε ολοσχερώς το σπίτι, επτά ανθρώπους, δύο σκύλους και τέσσερις γάτες. Εν τω μεταξύ, λόγω πάθησης, ο κτηνίατρος της είχε δώσει μόλις δύο μήνες ζωής, λίγο πριν το περιστατικό της πυρκαγιάς. Η Molly ζει ακόμα.


Η μικρή Μάγκι το έσκασε από το κλουβί της στο κυνοκομείο για να «διαρρήξει» το κλουβί ενός νεοφερμένου κουταβιού που έκλαιγε όλη τη νύχτα. Η Μάγκι φρόντισε να το κρατήσει αγκαλιά όλο το βράδυ για να μη φοβάται, όπως αποκάλυψε η κάμερα ασφαλείας.


H Abbie έσωσε τη ζωή του λίγων μηνών βρέφους της οικογένειάς της, ειδοποιώντας τη μητέρα του βρέφους όταν συνειδητοποίησε ότι αυτό πνιγόταν κατά την διάρκεια του ύπνου του.


Μια γυναίκα έσωσε αυτό το πίτμπουλ λίγες ώρες πριν την ευθανασία και το πήρε στο σπίτι της. Μια εβδομάδα αργότερα, το πίτμπουλ ανταπέδωσε την χάρη, ειδοποιώντας την ότι ο τετράχρονος γιος της έχει πέσει αναίσθητος στο δωμάτιό του.


Αυτό το ηρωικό σκυλί είναι η Φρίντα, μία άξια μαχήτρια που έσωσε 52 ανθρώπους μετά από σεισμό στο Μεξικό, συμμετέχοντας σε επιχειρήσεις διάσωσης.


O Chako έσωσε την «αφεντικίνα» του από τον βίαιο σύντροφό της, ο οποίος απείλησε να τη σκοτώσει με μαχαίρι. Ο σκύλος μπήκε ανάμεσά τους και άντεξε 12 μαχαιριές.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v