Τα 7 καλύτερα μέρη για βόλτα με τον σκύλο

Ο σκύλος σου θέλει κι αυτός να κάνει μικρά ταξιδάκια. Γι' αυτό έχουμε να σου προτείνουμε τα επτά καλύτερα σημεία για να τον πας να τρέξει και να διασκεδάσει.
Τα 7 καλύτερα μέρη για βόλτα με τον σκύλο
Ο σκύλος σου θέλει κι αυτός να κάνει μικρά ταξιδάκια για να διευρύνει τους ορίζοντές του. Τι περίμενες; Όλη την ώρα στην ίδια γειτονιά; Δηλαδή, εντάξει, παράπονο δεν θα κάνει, αλλά έχουμε τόσα όμορφα σημεία στην πόλη που μπορείς να τον πας και να τον αφήσεις να τρέξει, να χαρεί την φύση και ίσως να κάνει και μερικούς καινούριους φίλους.

Κι αυτά είναι τα επτά αγαπημένα μας σημεία για να τρέχουμε και να παίζουμε με τον καλύτερό μας φίλο.

Άλσος Συγγρού

Από τα πιο όμορφα και πιο μεγάλα πάρκα της πόλης, το Άλσος Συγγρού είναι ένας καταπράσινος παράδεισος. Μπορείς να περπατάς με τις ώρες και να παίζεις στα γρασίδια με τον σκύλο σου, ή να αράξετε δίπλα στις λιμνούλες και να κάνετε βαθυστόχαστες συζητήσεις - προφανώς και το ξέρουμε ότι κάνεις συζητήσεις με τον σκύλο σου, όλοι το κάνουμε.

Σκοπευτήριο Καισαριανής

Ένας πανέμορφος και τεράστιος χώρος, ιδανικός για σκύλους. Εκεί σίγουρα θα κάνει και νέες φιλίες, μιας και πολλοί κάτοικοι της περιοχής βγάζουν εκεί βόλτα τους δικούς τους. Υπάρχουν αρκετές βρύσες στον χώρο για να μην διψάσει, ενώ η πεζοπορία μπορεί να σας πάει μέχρι και τους πρόποδες του Υμηττού.

Πάρκο Ελευθερίας

Δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής, καταπράσινο και με το πιο περιποιημένο γκαζόν, με καφεδάκι στο χέρι από δίπλα, άφθονη σκιά αλλά και πολύ χώρο για παιχνίδι. Ειδικά το απογευματάκι, που μαζεύονται παρέες, το σκηνικό είναι μαγικό.

Άλσος Παγκρατίου

Έχει πολλά και όμορφα μονοπάτια, είναι μέσα στην πόλη και είναι ιδανικό για μια σύντομη βόλτα. Ή και για περισσότερη ώρα, για να πάτε μετά και να ξεκουραστείτε σε ένα από τα πολλά καφέ του Παγκρατίου - που είναι και όλα pet friendly.

Λόφος Στρέφη

Σκέψου αυτή την θέα, αλλά βάλε μπροστά και τον σκυλάκο σου να την κοιτάει έκθαμβος. Και εσύ να κοιτάς έκθαμβος τον σκύλο σου, επειδή πιθανότατα αναρωτιέσαι πώς γίνεται να υπάρχει ένα τόσο τέλειο πλάσμα. Συγγνώμη, όταν γράφουμε για ζώα, μας πιάνει αυτό.

ΚΠΙΣΝ

Είναι λίγο μεγαλύτερο το ταξιδάκι από το κέντρο της πόλης, αλλά αξίζει και με το παραπάνω. Επειδή α) ευκαιρία δεν χάνουμε να πάμε στο ΚΠΙΣΝ, τα έχουμε ξαναπεί αυτά, και β) ο σκύλος θα ξετρελαθεί από την ανοιχτωσιά.

Λόφος Φιλοπάππου

Και κλείνουμε με τον λόφο που στην κορυφή του έχεις την καλύτερη θέα στον Παρθενώνα. Ο σκύλος μπορεί να μην σκαμπάζει πολύ από αρχαία ιστορία, αλλά θα λατρέψει την θέα και τα ωραία μονοπάτια. Η ανηφόρα, άλλωστε, είναι καλή γυμναστική.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v