Ο Άρης Ρέτσος μάς ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο του Παπαδιαμάντη

Ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης του ελληνικού θεάτρου διαβάζει χριστουγεννιάτικα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Ο Άρης Ρέτσος μάς ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο του Παπαδιαμάντη
Ένας σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης του ελληνικού θεάτρου, ο Άρης Ρέτσος, αφού μας αποκάλυψε τον ηχητικό πλούτο των Τραγωδιών του Αισχύλου και του Σοφοκλή στο Αρχαίο Δράμα, βάζει στο στόμα του τις ποικίλες λέξεις του Παπαδιαμάντη, τις ζεσταίνει στον λόγο του και τις αφήνει να πετάξουν στο μισοσκόταδο του θεάτρου.

«Τα Μικρά του Παπαδιαμάντη» είναι ο τίτλος της παράστασης – αναλόγιο στην οποία ο Άρης Ρέτσος παρουσιάζει τα Χριστουγεννιάτικα Διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Σταχομαζώχτρα» και «Γουτού Γουπατού», το Σάββατο 16/12 και το Σάββατο 23/12/2017 και ώρα 7:00μμ, στον Πολυχώρο Τέχνης «Αλεξάνδρεια» (Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής, τηλ: 2108673655).

Λέξεις, προτάσεις, μετεωρισμοί, χνάρια ανθρώπων, χαρές λύπες, σάτιρα και τραγικός λόγος, φωτίζουν τον Μέγα μικρόκοσμο και τα Πάθη των ''απλών ανθρώπων'' του Σκιαθίτη συγγραφέα, αποκαλύπτοντας παράλληλα και τον δικό μας κόσμο. Όλη η εσωτερική ένταση και το κέφι του μας απελευθερώνουν, μας παρηγορούν και μας χαροποιούν.

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης μας οδηγεί με το απαράμιλλο ύφος και ήθος της γλώσσας του σε άλλες εποχές και σε μια Ελλάδα τόσο μακρινή... όσο και κοντινή, διδάσκοντάς μας σιωπηλά.

------------------------------ --------

«Τα Μικρά του Παπαδιαμάντη»: Παραστάσεις- αναλόγιο με τον Άρη Ρέτσο

Χριστουγεννιάτικα Διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη: «Σταχομαζώχτρα» και «Γουτού Γουπατού»

Λόγος – Εικόνα – Μουσική.  Ένα αφηγηματικό ταξίδι Λόγου και Ποίησης με ταυτόχρονη προβολή (projector) εντυπωσιακών εικόνων ανθρώπων και τόπων της καθημερινότηταςτης Νησιωτικής Ελλάδας στα τέλη 19ου-αρχές 20ου αιώνα. 

Το ταξίδι αυτό Εικόνας και Λόγου συνοδεύουν μουσικά συγχορδίες του Νίκου Σκαλκώτα, βοηθώντας τον θεατή-ακροατή στο δικό του ταξίδι.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Σάββ. 16/12 & Σάββ. 23/12 στις 7:00 μμ

Διάρκεια: 70 λεπτά (με 5λεπτο διάλειμμα ανάμεσα στα 2 έργα)

Εισιτήρια: 8 ευρώ, 5 ευρώ (παιδικό, εφήβων, φοιτητικό, ανέργων, ατέλειες).

Πολυχώρος Τέχνης «Αλεξάνδρεια» (Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής, ΑΘΗΝΑ)

Κρατήσεις: τηλ: 2108673655.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v