Πώς αυτές οι γιορτές θα έχουν άρωμα οικογένειας

Αυτές τις γιορτές ζούμε τα πιο μαγικά Χριστούγεννα στο σπίτι, με ιδέες για ψυχαγωγία για όλη την οικογένεια.
Πώς αυτές οι γιορτές θα έχουν άρωμα οικογένειας

Τι είναι οι γιορτές; Είναι χαρά, ξεκούραση, διασκέδαση χωρίς έγνοιες και μπόλικες οικογενειακές στιγμές.

Τα φετινά Χριστούγεννα ζήστε κι εσείς την οικογενειακή μαγεία με ιδέες γιορτινές για εσάς και τα πιτσιρίκια.

Στολίστε όλοι μαζί χριστουγεννιάτικο δέντρο

Αναμφίβολα η πιο διασκεδαστική… επιχείρηση για οικογενειακές στιγμές. Αποφασίστε το σημείο του σπιτιού που θα το τοποθετήσετε, και ξεκινήστε το στόλισμα με την σειρά: Πρώτα τα λαμπιόνια, μετά οι γιρλάντες, οι μπάλες, και τέλος το άστρο της κορυφής. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα παλιά σας στολίδια και δεν υπάρχει budget για καινούρια, βρείτε μαζί με τα πιτσιρίκια ιδέες για αυτοσχέδια κρεμαστά διακοσμητικά – από τα αγαπημένα τους παιχνίδια μέχρι χειροτεχνήματα με μπογιές.

Δεν θέλετε δέντρο; Πρωτοτυπήστε και φτιάξτε ένα υπέροχο δέντρο με φωτάκια.





Στολίστε… γενικά

Ξεχάστε τις ξεπερασμένες γιρλάντες σε κάθε σημείο του σπιτιού και δώστε μια DIY νότα στην διακόσμηση του σπιτιού. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Κατασκευές από χαρτί, όμορφα γιορτινά ρεσό, ρόδια, κλαδιά έλατου ή γκι και μπολ με κουκουνάρια για πιο φυσική αίσθηση, και ατμοσφαιρικός φωτισμός είναι μερικές από τις ιδέες που θα ενθουσιάσουν εσάς και τα πιτσιρίκια.

Δείτε και κάποιες ακόμα παρακάτω:









H πιο χαρούμενη ανταλλαγή δώρων

Βάλτε σε ένα μπολ χαρτάκια με τα ονόματα των μελών της οικογένειας, και ο καθένας θα τραβήξει από ένα όνομα, στο οποίο θα αναλάβει να αγοράσει – ή να φτιάξει, για περισσότερη οικονομία – δώρο μέχρι την Πρωτοχρονιά. Εναλλακτικά, για περισσότερη… ίντριγκα, μπορεί η κλήρωση να είναι κρυφή, να μην ξέρει δηλαδή ο παραλήπτης ποιος του κάνει το δώρο.

Movie night!



Σε πνεύμα γιορτινό, μαζευτείτε με την οικογένεια στον καναπέ και ζήστε μαγικά Χριστούγεννα στη Nova. Και αυτές τις γιορτές θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μαζί με τα παιδιά μοναδικές κινηματογραφικές στιγμές, από μία μεγάλη συλλογή ταινιών:

Τα Στρουμφάκια: To χαμένο χωριό, Minions, όλες οι ταινίες Αστερίξ & Οβελίξ, Η Ταινία LEGO Batman, όλες οι ταινίες Harry Potter, και πολλές ακόμα διασκεδαστικές ταινίες για καλές κινηματογραφικές γιορτές!

Το καλύτερο; Τα πιτσιρίκια – κι εσείς – θα μπορείτε να τις βλέπετε όποτε θέλετε, όπου και αν βρίσκεστε, χάρη στο Nova On Demand και Nova GO.

Γλυκιές μυρωδιές



Γιορτές χωρίς γλυκά δεν νοούνται. Ούτε όμως οικογενειακές στιγμές χωρίς τα παιδιά να συμμετέχουν στην παραγωγή αυτών. Μπολ, μίξερ, φούρνος παίρνουν μπρος, και το σπίτι μοσχοβολάει βούτυρο, γαρύφαλλο και κανέλα. Είναι ο ιδανικός τρόπος να εγκαινιάσετε πλήρως την γιορτινή περίοδο, με την δοκιμή των πρώτων σπιτικών μελομακάρονων, κουλουριών και κουραμπιέδων. Τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν στα δημιουργικά στάδια της διαδικασίας, όπως για παράδειγμα να δώσουν ωραία παιχνιδιάρικα σχήματα στα γιορτινά μπισκότα.

Αχ, αναμνήσεις...

Πείτε ναι στη νοσταλγία, βάλτε τα γλυκά στο τραπέζι, ετοιμάστε ζεστή σοκολάτα, καθίστε όλοι μαζί στο σαλόνι και μοιραστείτε τις αναμνήσεις σας: Γυρίστε για λίγο πίσω τον χρόνο και συλλέξτε τις δικές σας στιγμές με την οικογένειά σας από τα Χριστούγεννα της παιδικής σας ηλικίας. Αν στην οικογένεια υπάρχει γιαγιά ή παππούς, ακόμη καλύτερα: Θα έχει τις περισσότερες και πιο αυθεντικές γιορτινές ιστορίες που θα ακουστούν γύρω από το γιορτινό τραπέζι.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v