«Έξυπνο» ρολόι ειδοποιεί για εγκυμοσύνη

Το τέλος των τεστ εγκυμοσύνης προμηνύει εφεύρεση επιστημόνων, που υποστηρίζουν ότι πλέον ένα έξυπνο ρολόι θα ειδοποιεί μια γυναίκα ότι συνέλαβε.
«Έξυπνο» ρολόι ειδοποιεί για εγκυμοσύνη
Την δημιουργία ενός νέου λογισμικού για έξυπνο ρολόι ανακοίνωσε ομάδα επιστημόνων από την Ελβετία, το οποίο θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα παραδοσιακά τεστ εγκυμοσύνης.

Κατόπιν δοκιμών τους, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι βρήκαν τρόπο να ανιχνεύονται οι αλλαγές που πραγματοποιούνται στον γυναικείο οργανισμό στην περίπτωση εγκυμοσύνης και να ειδοποιείται η γυναίκα μέσω ενός smartwatch.

Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα, λένε, είναι να δημιουργηθεί ένας αλγόριθμος που θα «μαθαίνει» τα προσωπικά χαρακτηριστικά της εκάστοτε κατόχου του ρολογιού, ώστε να την ειδοποιεί σε περίπτωση σύλληψης αρκετά νωρίς – ήτοι ακόμα και μία εβδομάδα μετά τη γονιμοποίηση - αλλά και να ενημερώνει για τα «παράθυρα» του κύκλου της, στα οποία η σύλληψη είναι πιο πιθανή.

Κατά την έναρξη της εγκυμοσύνης, η θερμοκρασία του δέρματος της γυναίκας αλλάζει ελαφρώς, το ίδιο και ο ρυθμός της ανάσας και των καρδιακών χτύπων, εξαιτίας των μεταβολών στα επίπεδα των ορμονών όπως η προγεστερόνη και τα οιστρογόνα. Αυτές τις αλλαγές θα ανιχνεύει η συσκευή μία εβδομάδα μετά τη γονιμοποίηση – ή και νωρίτερα, με κάποιες βελτιώσεις, υποστηρίζουν οι κατασκευαστές του.

Το ρολόι θα ονομάζεται Ava και θα στοιχίζει περί τα 220€, ενώ νεότερα για την διάθεσή του στο ευρύ κοινό θα υπάρχουν ως το τέλος του 2017.

Πηγή: Telegraph
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v