Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στην Παραμυθοχώρα

Αυτό το Σαββατοκύριακο, 8 και 9 Απριλίου, η Παραμυθοχώρα μας καλεί να ζήσουμε τη μαγεία μέσα από παραστάσεις, θεατρικό παιχνίδι και πασχαλινά εργαστήρια.
Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στην Παραμυθοχώρα
Το Σάββατο 8/4 τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν:

-Την κουκλοθεατρική παράσταση «Ο Τρυφεράκανθος» με συμμετοχή των παιδιών με θεατρικό παιχνίδι (11.00-12.00)
Η διαφορετικότητα και το bullying, καυτά προβλήματα στη σύγχρονη κοινωνία, μπαίνουν στο επίκεντρο μέσα από την ιστορία του Τρυφεράκανθου, που ζει σε ένα λιβάδι και έχει φίλους τον αγέρα, το φεγγάρι και τον ήλιο που τον φροντίζουν. Τα άλλα ζώα όμως τον περιγελούν γιατί είναι διαφορετικός. Και ο μικρός τρυφεράκανθος εύχεται να γίνει ακανθόχοιρος για να πληγώνει όποιον τον πειράζει. Η ευχή του πραγματοποιείται όμως… οι περιπέτειές του μόλις ξεκινούν!

-Εργαστήρι κατασκευής λαμπάδας (12:00-12:50)

-Την αφήγηση «Χιονάτη και οι 7 νάνοι» (13.00-13.50)
Ένα διαδραστικό παραμύθι με αφήγηση, ζωντανή μουσική και τραγούδια που θα ενθουσιάσει τα παιδιά.

Την Κυριακή 9/4 τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν:

-Την κουκλοθεατρική παράσταση «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο» (11.00-12.30)
Το πολυβραβευμένο παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου γίνεται αφετηρία για μια παράσταση με διαχρονικό αντιπολεμικό μήνυμα μέσα από μία μίξη τεχνικής με αφήγηση, κούκλες άμεσης κίνησης, μαρότ, επίπεδες, γιγαντόκουκλα, τεχνικές θεάτρου, μαύρου θεάτρου και πολυμέσων και... πολύ μουσική και τραγούδι, γραμμένα από ένα πολυαγαπημένο τραγουδοποιό Φοίβο Δεληβοριά.

-Εργαστήρι κατασκευής λαμπάδας με κούκλα (12:30-13:30)

-Την κουκλοθεατρική παράσταση «Τα τρία γουρουνάκια» (13.30-14.30)
Η μαγική βαλίτσα της Παραμυθοχώρας ανοίγει και πολύχρωμα υφάσματα, πρωτότυπα αξεσουάρ, μαγικά φτερά γίνονται τα εργαλεία μας για να ξανακούσουμε την αγαπημένη ιστορία των παιδιών, ενεργοποιώντας τη φαντασία τους μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τη δραματοποίηση. Δύο εμψυχώτριες, χρησιμοποιώντας την αφήγηση και το κουκλοθέατρο, ζωντανεύουν την ιστορία του παραμυθιού με πρωταγωνιστές τα παιδιά και… πριν φύγουν κατασκευάζουν μαζί με τα παιδιά μία κούκλα.
Info:
Παραμυθοχώρα
Αναπαύσεως 14 & Τυρταίου 1, Μετς
Τηλ. 210 9216346
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v