Basket camps 2016: Τρίποντο… στο καλοκαίρι

Καλοκαίρι, διασκέδαση, παιχνίδι, αλλά και… εκκόλαψη των νέων μπασκετικών ταλέντων της χώρας υπόσχονται έξι από τα καλύτερα basket camps του 2016.
Basket camps 2016: Τρίποντο… στο καλοκαίρι
Το παιδί σας έχει… έφεση στο μπάσκετ και αναζητάτε θεματική αθλητική κατασκήνωση για να το βοηθήσετε να αναπτύξει την τεχνική και το ταλέντο του, και να απολαύσει παράλληλα το καλοκαίρι του στη φύση; Παρακάτω, σας έχουμε τη λύση: Αυτά είναι τα καλύτερα basket camps που διοργανώνονται φέτος το καλοκαίρι κοντά στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, μαζί με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για περιόδους, εγγραφές, κόστη και καλύψεις ασφαλιστικών ταμείων.

Nikos Linardos Basketball Camp
O παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και προπονητής Νίκος Λινάρδος είναι υπεύθυνος για ένα από τα πιο οργανωμένα καλοκαιρινά basket camps, που φιλοξενείται στο Σοφικό Κορινθίας, στο The Ranch με εγκαταστάσεις που θυμίζουν... άγρια δύση, και περιλαμβάνουν κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ, τέσσερα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και ένα μίνι μπάσκετ, καθώς και άλλους χώρους εκγύμνασης. Tο πρόγραμμα σχεδιάζεται από τον έμπειρο κόουτς και τους συνεργάτες του, ενώ υπάρχει σε σταθερή καθημερινή βάση γυμναστής που εκπονεί ειδικά προγράμματα με ασκησιόλογιο προσαρμοσμένο στο άθλημα της Καλαθοσφαίρισης. Σημειώστε ότι διοργανώνονται και ειδικά τριήμερα camps με προσανατολισμό σε Playmaker και Shooting Guards με την συμμετοχή εν ενεργεία παικτών της Α1. Μάθετε περισσότερα εδώ. Το κόστος συμμετοχής ξεκινά από τα 320€ για το 8ήμερο, από τα 30€ για το τριήμερο camp – για πληροφορίες κάλυψης μέσω ταμείων ή ΟΑΕΔ, επικοινωνήστε στο 2104100121-2.

Olympia Basketball Camp 
Το μπασκετικό camp που διοργανώνεται στην Φρίξα της Αρχαίας Ολυμπίας απευθύνεται σε παιδιά από 7 ως 17 ετών και περιλαμβάνει ειδικά προγράμματα, όπως Advanced Ballhandling and Shooting, Advanced Playmaker Camp και Attack & Counter Clinic. Τα πιλοτικά προγράμματα προπόνησης έχουν την υπογραφή του NBA Development Coach Don Kelbick – εδώ θα βρείτε τις ημερομηνίες κάθε (7ήμερης ή 16ήμερης) περιόδου - έναρξη στις 26/6. Το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα με τις ημέρες και το ειδικό camp που θα επιλέξετε – μάθετε περισσότερα εδώ

Skouras Camp
Βρίσκεται μέσα σε μια πευκόφυτη έκταση 200 στρεμμάτων στις Νέες Φώκιες Χαλκιδικής, δίπλα σε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Κασσάνδρας, ενώ φιλοξενεί παιδιά 6- 16 ετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η κατασκήνωση Skouras δεν είναι αποκλειστικώς μπασκετική – εδώ τα παιδιά θα μπορέσουν να ασχοληθούν και με ποδόσφαιρο, τραμπολίνο, aerobics, ιππασία, στίβο, πισίνα, βόλεϊ κ.α. – αλλά οι εγκαταστάσεις και διοργανώσεις για τους φίλους της καλαθοσφαίρισης είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές: Θα βρείτε επτά γήπεδα μπάσκετ (έξι κανονικά και ένα μίνι), ενώ σε κάθε περίοδο διοργανώνεται πρωτάθλημα και οργανωμένο τουρνουά ανά πτέρυγα και ηλικία . Στο ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνεται προθέρμανση, αγώνας ή εκμάθηση βασικών κινήσεων, ανάλογα την ηλικία των παιδιών. Τα camps ξεκινούν από τις 17 Ιουνίου και υπάρχουν 15ήμερες και 22ήμερες περίοδοι, στις οποίες τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν εντελώς δωρεάν μέσω ταμείου ή ΟΑΕΔ – για ιδιωτική συμμετοχή, επικοινωνήστε εδώ

Olympia Camp 
Άλλο ένα μπασκετικό camp στήνεται με φόντο την αρχαία Ολυμπία και την κοιλάδα του Αλφειού, εκεί όπου από φέτος έχει αναλάβει ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Νίκος Μπουντούρης το προπονητικό πλάνο. Στόχος του camp είναι η εκμάθηση βασικών στοιχείων του καλού καλαθοσφαιριστή – στάσεις, κινήσεις, ισορροπία, πάσα, ντρίπλα, σουτ, διεκδίκηση, επιθετικές και αμυντικές συνεργασίες κ.α. Παράλληλα, πραγματοποιείται πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης ανάλογα την ηλικία (TRX, pilates, crossfit, ασκήσεις στο νερό). Τα δεκαπενθήμερα προγράμματα μπορούν να καλυφθούν από τα ασφαλιστικά ταμεία, τα 22ημερα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ (έναρξη από 18/6), ενώ ως ιδιώτες θα πληρώσετε από 240€ συν ΦΠΑ για περίοδο επτά ημερών.

Intersport Basket Overnight Camp στο SportCamp
Στο Sportcamp Λουτρακίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό basket overnight camp των Intersport για αγόρια και κορίτσια 6-16 ετών, το διάστημα 25 Ιουνίου - 1 Ιουλίου. Τα camps σχεδιάζονται και υλοποιούνται με βάση την τεχνογνωσία της TNBA (The National Basketball Academy, του μεγαλύτερου οργανισμού του είδους στις ΗΠΑ, ενώ το πρόγραμμα επιμελείται ο Αχιλλέας Δεμέναγας, Τεχνικός Διευθυντής της TNBA Greece. Η συμμετοχή στο προπονητικό πρόγραμμα στοιχίζει 100€, ενώ για συμμετοχή με διαμονή και διατροφή, το κόστος είναι στα 265€ (επταήμερο πρόγραμμα). Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στα τηλέφωνα 27440 23999, 27440 66860.

GBA Camps
Σε τρεις περιόδους χωρίζονται τα κατασκηνωτικά προγράμματα της Greek Basketball Academy στην Θεσσαλονίκη φέτος το καλοκαίρι, από 14/6 ως 2/7/. Στο πρόγραμμα της ακαδημίας περιλαμβάνονται προπόνηση, διαγωνιστική δράση ατομική και ομαδική, αγώνες, ομιλίες, shooting camp και φυσικά διασκέδαση με παιχνίδι. Το κόστος κυμαίνεται μεταξύ 120-130€ αναλόγως περιόδου, ενώ το Shooting Camp στοιχίζει 90€ (ή 200€ συνδυαστικά με μία ακόμη περίοδο Camp). Για την 2η και 3η περίοδο προβλέπεται και διαμονή σε ξενοδοχείο, με χρέωση 145€ για 5 διανυκτερεύσεις. Επικεφαλής προπονητές είναι οι Ιωσήφ Νικολαΐδης, Γιάννης Πολίτης, Γιάννης Γάκης.

Σημειώστε επίσης…
Καλοκαιρινά basket camps διοργανώνουν και αρκετές τοπικές ομάδες και ακαδημίες καλαθοσφαίρισης ανά την Ελλάδα. Δείτε μια λίστα που ενημερώνεται συνεχώς εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v