Χριστουγεννιάτικα προγράμματα στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

Αυτά τα Χριστούγεννα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Τηλεποικοινωνιών καλούν μικρούς και μεγάλους σε ένα όμορφο ταξίδι στη γνώση.
Χριστουγεννιάτικα προγράμματα στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

Όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρία προγράμματα ετοίμασε και υλοποιεί το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ για τις 12 και 13 Δεκεμβρίου. Με διαφορετική θεματολογία και περιεχόμενο, με διαφορετικές ώρες διεξαγωγής και για κάθε υλικία, τα προγράμματα του Δεκεμβρίου, μπορούν να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις των συμμετεχόντων, γονιών και παιδιών, που θα κάνουν την κράτησή τους. 

«Το πλοίο θα σαλπάρει» και «χαράσσει» την πορεία του


Θαλής ο Μιλήσιος. Ήταν κάποτε ένα πλοίο από την Αμερική. Ένα πλοίο, που θα ποντίσει καλώδια σε όλο το Αιγαίο. Ψάχνουμε στο αυθεντικό ημερολόγιο του πλοίου και συνθέτουμε την ιστορία του. Μέσα από ένα παιχνίδι γεωγραφίας, χαράσσουμε δρόμους και τους τυπώνουμε σε συνεργασία με το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini-Σιατερλή.  

Για ηλικίες 4-6 ετών (ώρα 10.00-11.00) – 7-12 ετών (ώρα 11.30-13.00)

Ένας δορυφόρος… αλλιώτικος!


Εκτοξευτής κομφετί από ρολό χαρτιού σε σχήμα δορυφόρου. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα στη Συλλογή του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών για τις δορυφορικές επικοινωνίες, ανεβαίνουμε στο εικαστικό εργαστήρι για έναν φτιάξουμε εκτοξευτή κομφετί σε σχήμα δορυφόρου. Κατασκευάζουμε, κόβουμε, χρωματίζουμε σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα!

Για ηλικίες 6-12 ετών (ώρα: 13:30-14:30)

Και το γούρι μας….


Φτιάχνω το δικό μου γούρι για το 2016. Τα παιδιά με υλικά όπως χαρτόνι, κορδέλες, glitter φτιάχνουν το δικό τους μοναδικό γούρι για το 2016. Έμπνευσή τους; Τα αυθεντικά νομίσματα της Συλλογής του Μουσείου.

Για ηλικίες 6-12 ετών (ώρα: 13:30-14:30)                                                                                                                                                                                                                                                    

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v