Σεμινάρια για γονείς στην Αθήνα

Το ότι θεωρείτε εαυτούς καλούς γονείς δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε κάλλιστα να γίνετε καλύτεροι. Διευθύνσεις και σεμινάρια για να… μάθετε.
Σεμινάρια για γονείς στην Αθήνα

Ο ρόλος του γονέα είναι, προφανώς, καταλυτικός στην μετέπειτα εξέλιξη και πορεία του παιδιού. Και επειδή, όπως σωστά αναφέρει ο τίτλος ενός εκ των σεμιναρίων που θα δείτε παρακάτω «γονιός δεν γεννιέσαι, γίνεσαι», ιδού μερικές επιμορφωτικές αφορμές που ενδεχομένως να σας κάνουν να δείτε ορισμένα θέματα με διαφορετικό πρίσμα και να γίνετε ακόμα καλύτεροι γονείς για τα παιδιά σας.

Γονιός δεν γεννιέσαι, γίνεσαι: Βιωματική εκπαίδευση για γονείς στο Μουσείο Ηρακλειδών

Το Μουσείο Ηρακλειδών εγκαινιάζει νέο κύκλο εργαστηρίων από την Ομάδα Δημιουργικής Διαπαιδαγώγησης, με στόχο να προσφέρει στους γονείς βιωματική εκπαίδευση σε θέματα που αφορούν τις σχέσεις τους με τα παιδιά τους, την ψυχολογία των παιδιών και των εφήβων, την αντιμετώπιση δυσκολιών στην επικοινωνία, αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν για μια ήρεμη κι αρμονική συμβίωση στο πλαίσιο της οικογένειας. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε γονείς, μελλοντικούς γονείς, παιδαγωγούς, εμψυχωτές ομάδων, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο για θέματα προσωπικής ανάπτυξης.

Info: Από 8 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή. Κόστος συμμετοχής 60€ ανά άτομο για τα 4 σεμινάρια ή 15€ ανά συνάντηση, 80€ για τους δύο γονείς με προαγορά. Εγγραφές: Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00, τηλ.: 210 34 61 981. Περισσότερα εδώ.

Πρόληψη και αποκατάσταση στα προβλήματα της σύγχρονης οικογένειας στον Ευριπίδη

Τα Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης σε συνεργασία με την Gordon Hellas και τις Εκδόσεις Μάρτης έχουν ξεκινήσει μια σειρά από διαλέξεις που αφορούν τους γονείς και τους δασκάλους. Η πρώτη είχε θέμα «Πειθαρχεία χωρίς τιμωρία» και πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου, ενώ η επόμενη έχει τίτλο «Εισαγωγή στο Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα» με εισηγητή τον Αλέκο Παπάγο, Πρόεδρο του Οργανισμού Gordon Hellas, Σύμβουλο PCΑ. Στόχος των εργαστηρίων, όπως αναφέρει το βιβλιοπωλείο, είναι να εφοδιάσουν τους γονείς με τις απαραίτητες δεξιότητες, που όχι μόνο καθιστούν την τιμωρία άσκοπη και άχρηστη, αλλά θέτουν και ισχυρά θεμέλια για την καλλιέργεια στα παιδιά του αισθήματος της υπευθυνότητας, της αυτονομίας, της αυτοπειθαρχίας, της συνεργασίας, του κοινωνικού ενδιαφέροντος και της χρησιμότητας στο κοινωνικό σύνολο.

Info: Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται στη στοά του Ευριπίδη (Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι), με κόστος συμμετοχής 5 € ανά συνάντηση. Η παρακολούθηση των διαλέξεων γίνεται με δηλώσεις συμμετοχής στο 210 6800644, εσωτερικό 505, 9.00-16.00.

Σεμινάρια για γονείς από την Αθήνα Τσουμάκη

Η σύμβουλος σε εκπαιδευτικά θέματα Αθηνά Τσουμάκη ξεκινά νέο κύκλο σεμιναρίων για γονείς με στόχο την εκπαίδευση και την ενδυνάμωσή τους. Οι γονείς μέσα από τα σεμινάρια καλλιεργούν δεξιότητες που είναι απαραίτητες στην ανατροφή των παιδιών τους και αποκτούν όλα τα εφόδια που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της οικογενειακής ζωής. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε γονείς παιδιών 4-11 και 12-18 ετών, ενώ μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η επιθετικότητα, η διατροφή των παιδιών, η επικοινωνία μαζί τους, οι μαθησιακές δυσκολίες και η αντιμετώπισή τους.

Info: Κάθε σεμινάριο έχει διάρκεια 2 ώρες. Ο κύκλος των σεμιναρίων αποτελείται από 11 συναντήσεις, που πραγματοποιούνται Παρασκευές είτε 10.00πμ -12.00πμ είτε 7.00μμ -9.00μμ. Τα σεμινάρια είναι χωρισμένα σε δυο ομάδες, με την πρώτη να ξεκινά στις 20 και την δεύτερη στις 27 Νοεμβρίου. Το κόστος ανέρχεται στα 350€ για 11 σεμινάρια. Περισσότερα εδώ.

Σεμινάρια στο Follow Your Tree

Ο χώρος προσχολικής ανάπτυξης και δημιουργικής έκφρασης στο Χαλάνδρι ξεκινά κύκλο βιωματικών σεμιναρίων για τη νέα σεζόν με τίτλο «Αυθεντική Επικοινωνία». Ενδεικτικά, μερικές από τις θεματικές που καλύπτονται στα σεμινάρια είναι τα όρια, η επιθετικότητα και η συνεργασία, η εκπαίδευση προς την αυτονομία των παιδιών και η πρόληψη κατά της χρήσης ουσιών.

Info: Τα σεμινάρια γίνονται ένα Σάββατο κάθε μήνα, στον χώρο του Follow your Tree (Χίου 11, Κ. Χαλάνδρι) 17.00 με 20.00. Το κόστος ανέρχεται στα 30€ ανά άτομο ή στα 50€ και για τους δύο γονείς. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στα τηλ: 210 6776853, 6977 730107, 6944 359538. Περισσότερα εδώ

Γονείς και παιδιά - Σύμμαχοι ή αντίπαλοι;

Οι συγκρούσεις παιδιών και γονέων είναι αναπόφευκτες, αλλά δεν χρειάζεται να είναι και καταστροφικές. Στο σεμινάριο της Ψυχοθεραπεύτριας Βέρας Πρατικάκη στο Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής στην Αθήνα, θα μάθετε αποτελεσματικές μεθόδους για να διαχειρίζεστε σωστά τις συγκρούσεις με το παιδί, να τις επιλύετε και θα μάθετε πώς θα βελτιώσετε τις σχέσεις σας με αυτό.

Info: Το σεμινάριο πραγματοποιείται δύο φορές στις 20 Νοεμβρίου και στις 9 Δεκεμβρίου, στην οδό Ερμού 40. Το κόστος ανέρχεται στα 30€. Για κρατήσεις επικοινωνήστε στα 211 2143425, 697 2152 645. Περισσότερα εδώ.


Εξερευνούμε, γνωρίζουμε και αποκρινόμαστε στα συναισθήματα των παιδιών

Ακόμα ένα σεμινάριο από το Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής, στόχος του οποίου είναι η γνωριμία, η κατανόηση και η απόκριση στα συναισθήματα των παιδιών. Μέσα από την εξοικείωση και την αποδοχή των συναισθημάτων τους, θα γνωρίσετε ακόμα καλύτερα τον εαυτό σας, αναγνωρίζοντας και ξεπερνώντας τα δικά σας τραύματα. Επίσης, θα εξεταστούν ποικίλες οικογενειακές θεραπευτικές δραστηριότητες προκειμένου να βοηθήσετε τα παιδιά να γνωρίσουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους.

Info: Το σεμινάριο πραγματοποιείται στις 21 Νοεμβρίου από τις 11.30 μέχρι τις 16.30. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 50€. Περισσότερα εδώ

Χτίζοντας την αυτοπεποίθηση του παιδιού και του εφήβου στο Πολύτεχνο

Στο σεμινάριο το οποίο διοργανώνεται από τον χώρο παιδικής καλλιτεχνικής αγωγής «Πολύτεχνο», θα αναλυθούν οι έννοιες της αυτοπεποίθησης, αυτοεκτίμησης, ποια στοιχεία απαρτίζουν την υγιή αλλά και τη χαμηλή αυτοεκτίμηση, καθώς και το πώς δημιουργούνται και πώς εγκαθίστανται στα παιδιά και στους εφήβους. Θα γίνει αναφορά στο ρόλο της οικογένειας και στο τι μπορεί να κάνει και τι να αποφύγει ο γονιός ώστε να στηρίξει το παιδί στη διαμόρφωση μιας θετικής αυτοεικόνας μέσα από κατάλληλα εργαλεία και κανόνες αλλά και στο ρόλο του σχολείου και των συνομηλίκων.

Info: Το σεμινάριο πραγματοποιείται στις 21 Νοεμβρίου στο Πολύτεχνο (Σπάρτης 22, Χαλάνδρι). Το κόστος ανέρχεται στα 70€. Περισσότερα εδώ

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v