Δωρεάν κατασκηνώσεις ΟΑΕΔ: Όσα πρέπει να ξέρετε

Οι αιτήσεις για δωρεάν παιδικές κατασκηνώσεις στον ΟΑΕΔ «άνοιξαν». Δείτε αν δικαιούστε την υπηρεσία για τα παιδιά σας και ποια είναι η διαδικασία υποβολής αίτησης.
Δωρεάν κατασκηνώσεις ΟΑΕΔ: Όσα πρέπει να ξέρετε
Για ακόμη μια χρονιά ο ΟΑΕΔ «ανοίγει» τις αιτήσεις για τη συμμετοχή των δικαιούχων στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις. Το πρόγραμμα καλύπτει εξ’ ολοκλήρου το κόστος της συμμετοχής στις παιδικές κατασκηνώσεις και θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου για παιδιά τυπικής ανάπτυξης και μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου για παιδιά με αναπηρία. 

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι; 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού, δικαιούχοι για το πρόγραμμα είναι εργαζόμενοι και άνεργοι με πραγματικό εισόδημα για το 2014 μέχρι 22.000€, οι οποίοι είχαν για το ίδιο έτος 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑμ ή έλαβαν από τον Οργανισμό πενήντα ημέρες ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας ή επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον δύο μηνών ή έχουν συγκεντρώσει πενήντα ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (δηλαδή ημέρες εργασίας, ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας και επιδότηση ανεργίας. 

Δικαιούχοι είναι επίσης και οι εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη περίοδο ανεργίας τεσσάρων τουλάχιστον μηνών κατά την ημερομηνία της λήξης υποβολής των αιτήσεων, η οποία ορίστηκε στις 22 Μαΐου στις 12.00 το μεσημέρι. Σημειώστε ότι για να μπορέσει το παιδί σας να συμμετέχει στο πρόγραμμα επιδότησης θα πρέπει να έχει γεννηθεί από την 1.1.1999 μέχρι και τις 14.6.2009. 

Πώς κάνω την αίτηση; 
Κατ’ αρχήν, θα πρέπει να είστε πιστοποιημένος χρήστης στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και να έχετε τους κωδικούς πρόσβασης που σας έχουν δοθεί από την Υπηρεασία ΚΠΑ2 του Οργανισμού ή να είστε εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ και να έχετε κωδικούς Taxisnet, οπότε λαμβάνετε ηλεκτρονικά τους κωδικούς πρόσβασης. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να εγγραφείτε στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες πηγαίνοντας άμεσα στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ της περιοχής σας για να λάβετε τους κωδικούς. 

Τα δικαιολογητικά για την απόκτηση κωδικού πρόσβασης είναι τα εξής: 

*Παραστατικό ταυτοπροσωπίας σε ισχύ (Δελτίο ταυτότητας ή Διαβατήριο) 
* Επίσημο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΜΚΑ 
* Άδεια διαμονής ή εργασίας σε ισχύ προκειμένου περί πολιτών τρίτων χωρών. 
* Λογαριασμός ΔΕΚΟ ή σταθερής τηλεφωνίας, ή συμφωνητικό μίσθωσης κατοικίας ή πρόσφατο εκκαθαριστικό σημείωμα της ΔΟΥ. 

Από τη στιγμή που έχετε στα χέρια σας τους κωδικούς για τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες, η διαδικασία της αίτησης είναι πολύ απλή και περιγράφεται βήμα προς βήμα εδώ

Προσοχή όμως, αν τύχει και κάνετε λάθος σε κάποιο από τα στοιχεία μην επιλέξετε «Ακύρωση» καθώς δε θα μπορέσετε να κάνετε καινούργια αίτηση. Πατήστε σε κάθε περίπτωση «Αποστολή» με τα λάθος στοιχεία και υποβάλλετε νέα αίτηση με τα σωστά. Αφού συμπληρώσετε και στείλετε την αίτηση, θα πρέπει να περιμένετε να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα από την επίσημη σελίδα του Οργανισμού.

Η μοριοδότηση τώρα, στηρίζεται σε ειδικά κριτήρια, τα οποία είναι το ύψος του πραγματικού σας οικογενειακού εισοδήματος για το 2014 και ο αριθμός των ανήλικων τέκνων. Αναλυτικά το πόσα μόρια δίνονται για κάθε κριτήριο θα βρείτε εδώ

Ποιες κατασκηνώσεις συμμετέχουν στο πρόγραμμα; 
Οι επιλογές που έχετε για να στείλετε το παιδί σας, εφ’ όσον αποκτήσετε τον ηλεκτρονικό κωδικό μετά την μοριοδότητη και ενταχθείτε στο πρόγραμμα, καλύπτουν αρκετές περιοχές της Ελλάδας, όπως η Αττική, η Βόρεια Ελλάδα, η Κρήτη και η Πελοπόννησος. Ενδεικτικά, στο πρόγραμμα συμμετέχουν το The Ranch, το Kinderland, το Delphcamp, η Παιδική Εξοχή Σαρωνίδα, το Ξέγνοιαστο Μελίσσι, οι Κατασκηνώσεις Ασημακόπουλου, το Αχαϊκό Χωριό και το Freeland. 

Δείτε όλες τις μέχρι στιγμής συνεργαζόμενες κατασκηνώσεις εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v