Η μικρή μας πόλη: Μια τρυφερή ιστορία στη νεανική σκηνή του Ακροπόλ

Το βραβευμένο με Πούλιτζερ θεατρικό του Θόρντον Ουάιλντερ, μια τρυφερή ιστορία για την ανθρώπινη καθημερινότητα, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, εγκαινιάζει την νεανική σκηνή του Θεάτρου Ακροπόλ.
Η μικρή μας πόλη: Μια τρυφερή ιστορία στη νεανική σκηνή του Ακροπόλ
Ο Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, ίδρυσε νεανική σκηνή, που επισκέπτεται σχολεία (γυμνάσια & λύκεια στο λεκανοπέδιο Αττικής) με πολύ χαμηλό εισιτήριο από 3 έως 5 ευρώ.

«Η μικρή μας πόλη» είναι μια τρυφερή, ευαίσθητη και συνάμα φιλοσοφημένη παρουσίαση της ανθρώπινης καθημερινότητας, με την οποία ο θεατής μπορεί να ταυτιστεί… Το έργο, μέσα από τη σχέση δύο παιδιών, της Έμιλυ και του Τζώρτζ,θα μπορούσε να πει κανείς ότι καταδεικνύει μια τοιχογραφία της εσωτερικής ζωής του ανθρώπου. Η διαχρονικότητα και η οικουμενικότητα των θεμάτων του, το τοποθετούν ανάμεσα στα κλασικά έργα.

Πρωτοπαίχθηκε το 1938 στη Νέα Υόρκη με ιδιαίτερη επιτυχία. Ηταν τότε που ο Θόρντον Ουάιλντερ κέρδισε ένα ακόμη βραβείο Πούλιτζερ. Στην Ελλάδα ανέβηκε για πρώτη φορά το 1945, ενώ το 1962 παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία Μάριου Πλωρίτη με την αξέχαστη Ελλη Λαμπέτη στο ρόλο της Έμιλυ και το Γιάννη Φέρτη στο ρόλο του Τζωρτζ.

Ο Τάκης Τζαμαργιάς, σκηνοθέτης με τεράστια και αποδεδειγμένη εμπειρία πάνω σε ζητήματα του θεάτρου που απευθύνεται σε νέους, έχοντας μαζί του μια πλειάδα από έξοχους νέους αλλά συνάμα και δοκιμασμένους ηθοποιούς θα παρουσιάσει τη «Μικρή μας πόλη» σε γυμνάσια και λύκεια, μια κοινωνική προσέγγιση του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ που φέτος εγκαινιάζει την νεανική του σκηνή.

Την ιστορία αφηγούνται: Αλεξάνδρα Αϊδίνη (Έμιλυ Γουέμπ), Ανδρη Θεοδότου (Μυρτλ Γουέμπ), Σοφία Καψούρου (Ρεββέκα Γκιμπς, κυρία Σόαμς), Αλέξανδρος Μαυρόπουλος (Τζο Κρόουελ, Γουάλας Γουέμπ, Σάιμον Στίμσον), Κωνσταντίνος Μπούντας (Χάουι Νιούσαμ, Τζώρτζ Γκιμπς), Ιωάννα Πιατά (Τζούλια Γκιμπς), Αινείας Τσαμάτης (Φρανκ Γκιμπς)

Mετάφραση: Ευαγγελία Σκοτιδάκη
Δραματουργική επεξεργασία-προσαρμογή: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Τάκης Τζαμαργιάς
Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς
Επιμέλεια κίνησης: Αμάλια Μπένετ
Σκηνογραφία: Εδουάρδος Γεωργίου
Μουσική: Θέμης Καραμουταρίδης

Info:
Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9 -11, τηλ. 210.3643700
Από 20 Νοεμβρίου
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v