Παρουσίαση βιβλίου και σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στο Ακαδήμεια

Το σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου, το πολιτιστικό κέντρο Ακαδήμεια μας περιμένει για να γνωρίσουμε το παιδικό βιβλίο "Κόκκινη κλωστή μετάξι" και για ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, στο οποίο σας περιμένει μία δωρεάν θέση.
Παρουσίαση βιβλίου και σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στο Ακαδήμεια
Δωρεάν θέση στο τρίωρο σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα "Πώς μπορώ να κάνω το μάθημά μου πιο ενδιαφέρον", την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, 6.00 με 9.00 κερδίζει: η Μαρίνα Λύκου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, Ώρα 5:00μ.μ. – 7:00μ.μ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: Κόκκινη κλωστή μετάξι...
Η συγγραφέας και εικονογράφος Φιλοµήλα Βακάλη–Συρογιαννοπούλου µε αφήγηση και πολλά εικαστικά παιχνίδια θα µας γνωρίσει τους ήρωες του βιβλίου της Κόκκινη κλωστή μετάξι…
Ετοιμαστείτε να βοηθήσετε …κόκκινη κλωστή μετάξι να ξετυλίξουμε μαζί,
παραμύθι ν’ αρχινήσει από χώρα µακρινή!
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012, ΩΡΑ 6:00π.μ. – 9:00μ.μ.
ΤΡΙΩΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:
Πώς μπορώ να κάνω το μάθημά μου ενδιαφέρον για μένα και τους μαθητές μου; Διαφορετικές προτάσεις διδασκαλίας για κάθε τάξη
«Xίλια ταξίδια με έναν προορισμό - Η διδασκαλία της Οδύσσειας μέσω της κίνησης» - Δημοτικό & Γυμνάσιο
Εμψυχώτρια: Μάτα Μάρρα (Χορεύτρια, Χορογράφος, Δασκάλα Δημιουργικής κίνησης και σύγχρονου χορού)
Η Οδύσσεια, σαν μάθημα στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για βιωματικό μάθημα κίνησης. Μέσα από τις ιστορίες του ομηρικού έπους που θα δουλέψουμε, θα δοθούν στους εκπαιδευτικούς οι ιδέες και οι τεχνικές ώστε όχι μόνο να μάθουν οι μαθητές τις ραψωδίες, αλλά να εμβαθύνουν στα νοήματα του έπους. Στο μάθημα θα χρησιμοποιηθούν τεχνικές δημιουργικής κίνησης και εκπαιδευτικού δράματος.

Συγκεκριμένα θα δουλέψουμε πάνω στα θέματα:
-Η επιστροφή στην πατρίδα ( όνειρα, φόβοι, προσδοκίες)
-Ο ασκός του Αιόλου ( αποπροσανατολισμός )
-Οι λωτοφάγοι ( μνήμη και λήθη)
-Κίρκη ( σαγήνη)
-Κύκλωπας ( ζωώδη ένστικτα)
- Καλυψώ (απαγόρευση)
- Σειρήνες ( κίνδυνος και εμπειρία)
-Πηνελόπη ( ο χρόνος που κυλάει)
-Άργος ( αγάπη μεταξύ ανθρώπου και σκύλου)
- Μνηστήρες ( κατάχρηση εξουσίας)
- Θάλασσα ( ταξίδι )

Η δουλειά αυτή βασίζεται στον σχεδιασμό μαθημάτων που θα δοθεί από την εισηγήτρια Μάτα Μάρρα και δομείται όλη πάνω στον κινητικό αυτοσχεδιασμό των παιδιών. Γι αυτό τον λόγο δεν χρειάζεται σωματικές δεξιότητες από τον-την εκπαιδευτικό.
Επίσης μπορεί να αποτελέσει το υλικό για σχολική παράσταση.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 30 ευρώ, Εδικές τιμές για ανέργους και φοιτητές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΤΑΣ ΜΑΡΡΑ
Η Μάτα Μάρρα γεννήθηκε το 1970. Σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Δ. Γρηγοριάδου, όπου και αποφοίτησε. Παρακολούθησε σεμινάρια χορού και χοροθεάτρου στην Ελλάδα, Γαλλία, Αγγλία. Σπούδασε κλασσικό ινδικό χορό με την Λήδα Shantala και τον Rajib Saha. Παρακολούθησε κύκλο σεμιναρίων κουκλοθέατρου από το Θέατρο της Κούκλας. Χόρεψε με τις ομάδες: "Seresta", "Iώ", "Χορευτές", "Εννιάμορφο", "Χρυσέα Φόρμινξ", " Ήρως Άγγελος", Χοροθέατρο Λήδα Shantala", "Ιntra Venus", "Ανάσα", " Namaste" κ. ά. Συνεργάστηκε με τους θιάσους "Θέατρο της κούκλας" " Θέατρο κάτω από τη γέφυρα", "Θίασος 81", "Προσωπείο" κ.ά .

Σαν δασκάλα δημιουργικής κίνησης και σύγχρονου χορού σε παιδιά και εκπαιδευτικούς, συνεργάστηκε με νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, σχολές χορού, Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Μουσείο Γουλανδρή, εργαστήρια Θεάτρου Πόρτα, Εθνικό Θέατρο κ.α.. Από το 2010 συνεργάζεται και με το Θέατρο Νέων του Δημήτρη Σεϊτάνη στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια»

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210-5125600.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v