@HOMEΠΑΙΔΙ

"Από πού πάνε για το κάστρο, παρακαλώ;": Ένα παραμύθι αγάπης

Ένας λευκός αρκούδος που μιλά βοηθά μία φτωχή κοπέλα, αλλά της ζητά να κρύψει ένα τρομερό μυστικό του. Η σημασία της αγάπης και της εμπιστοσύνης αποτελούν τον πυρήνα της νέας παιδικής παράστασης της ομάδας Ρετρό, στο studio Κινητήρας.

Το έργο για παιδιά «Από πού πάνε για το κάστρο, παρακαλώ?» είναι βασισμένο σε Νορβηγικό μύθο και παρακολουθεί τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σ’ έναν μυστηριώδη λευκό αρκούδο που μιλάει, και μια φτωχή κοπέλα που τον ακολουθεί στο πλούσιο κάστρο του, με αντάλλαγμα τη σωτηρία απ’την πείνα της φτωχής οικογένειας της.

Τα πράγματα όμως στη ζωή -όπως και στο παραμύθι- δεν είναι ποτέ όπως φαίνονται και σύντομα το κορίτσι ανακαλύπτει ότι ο λευκός αρκούδος, έχει ένα μυστικό που εκείνη θα πρέπει να αποδεχτεί και να ζήσει με αυτό γιατί αλλιώς θα πάθουν και οι δύο μεγάλο κακό.

Οι συμβουλές όμως της μητέρας της που θέλει να την προστατεύσει θα την οδηγήσουν στο να κάνει ένα τρομερό λάθος, τις συνέπειες του οποίου θα πρέπει να δείτε την παράσταση για ν’ ανακαλύψετε...

Μια παράσταση που μιλά για την δύναμη της αγάπης, της εμπιστοσύνης, τη σημασία της συγχώρεσης και των επιλογών στη ζωή, καθώς και το πλήθος των δοκιμασιών που καλούνται να αντιμετωπίσουν δύο νέοι τη σήμερον -και την τότε- ημέρα μέχρι να κατορθώσουν να είναι ουσιαστικά μαζί και να κατακτήσουν το δικό τους «...κι έζησαν αυτοί καλύτερα».

Το Θέατρο «Ρετρό» είναι μια ομάδα, αυθύπαρκτη και ανεξάρτητη, με κύριο στόχο το ανέβασμα παραστάσεων που αφορούν το παιδί σας και το παιδί μέσα σας. Οι κώδικες της θεατρικής γραφής, δραματουργίας και υποκριτικής της ομάδας, είναι εξίσου αναγνωρίσιμοι, απ’ τα παιδιά όσο κι από το ενήλικο κοινό και στοχεύουν στη διηλικιακή κατεύθυνση του όλου εγχειρήματος.

Οι άνθρωποι που αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα της Ομάδας «Ρετρό» (Φράγκου Αγγελική ηθοποιός-εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, Κυραγιάννη Μαργαρίτα νηπιαγωγός-συγγραφέας) εκτός από την αγάπη τους για τα παιδιά και τις γνώσεις τους για την ουσιαστική τους ψυχαγωγία μοιράζονται το όνειρο, αν όχι το όραμα για μια σειρά παραστάσεων στη διάρκεια των οποίων τα μάτια των ενήλικων θεατών θα εξομοιώνονται με τα μάτια των παιδιών.

…Τα παραμύθια είναι για να κοιμούνται τα παιδιά και να ξυπνούν οι μεγάλοι…

Συντελεστές:
Συλληψη ιδέας - Κυραγιάννη Μαργαρίτα, Φράγκου Αγγελική
Συγγραφή-Διασκευή Κειμένου - Κυραγιάννη Μαργαρίτα
Σκηνοθεσία – «Θέατρο Ρετρό»
Επιμέλεια Μουσικής - Κυραγιάννη Μαργάριτα
Σκηνικό - Μαγουλιώτη Άννα
Κοστούμια - Μαγουλιώτη Άννα, Παπανικολάου Ναντίνα
Χορογραφία - Ψαρρά Ελένη
Επιμέλεια Κίνησης - Ιωάννου Μαρία
Φωτογραφίες -Κυπριώτη Έλενα
Παραγωγή Θεατρική Ομάδα «Ρετρό»
Υπεύθυνη προβολής – Δέσποινα Κραουνάκη

Παίζουν: Βατικιώτης Νίκος, Συρίου Νάντια, Φράγκου Αγγελική

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Studio: Ερεχθείου 22, Ακρόπολη. Τηλέφωνο. 210.9248328. Κρατήσεις : 6983-434636

«Από που πάνε για το κάστρο, παρακαλώ;»
Από 14 Ιανουαρίου 2012 εώς 27 Μαΐου 2012
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Σάββατο 17.30, Κυριακή 11.30
Γενική είσοδος 10 ευρώ
Διάρκεια παράστασης 1 ώρα και 15 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα"

Ισπανική παροιμία

  • 1768 - Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια Britannica
    1903 - Η Κυβέρνηση Γεωργίου Θεοτόκη, αναλαμβάνει, στις 6 Δεκεμβρίου 1903 την εξουσία από την απερχόμενη Κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη
    1936 - Θεμελίωση του Σισμανογλείου Νοσοκομείου
    η ορθόδοξη εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Νικολάου (270 - 6 Δεκεμβρίου 343), επισκόπου στα Μύρα της Λυκίας]

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v