Σεμινάρια και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους στο Ακαδήμεια

Δύο σεμινάρια για ενήλικες και δύο εργαστήρια για παιδιά περιμένουν τους τυχερούς αναγνώστες που θα κερδίσουν μία συμμετοχή στις εκδηλώσεις του πολιτιστικού κέντρου Ακαδήμεια στις 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου.
Σεμινάρια και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους στο Ακαδήμεια
Κάθε σαββατοκύριακο το πολιτιστικό κέντρο Ακαδήμεια γεμίζει ζωή με τις φωνές και τα γέλια των μικρών που απολαμβάνουν διασκεδαστικές δραστηριότητες και δημιουργικά εργαστήρια, αλλά και των μεγάλων που συμμετέχουν σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις που τους αφορούν.

Για τις 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου το Ακαδήμεια έχει προγραμματίσει μία ενδιαφέρουσα ομιλία της σχολικής συμβούλου Ράνιας Κυριαζή για τα προβλήματα των παιδιών στο σχολείο, χριστουγεννιάτικα εργαστήρια κατασκευών και ένα εξαιρετικό βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς.

Δηλώστε συμμετοχή μέσω της Φόρμας Διαγωνισμούγια να εξασφαλίσετε μία θέση σε κάποιο από τα παρακάτω σεμινάρια, γράφοντας στην θέση ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ της Φόρμας τον αριθμό 9 αν θέλετε να κερδίσετε μία θέση στο σεμινάριο αφήγησης παραμυθιού με τη Λίλη Λαμπρέλλη, τον αριθμό 10 αν θέλετε να κερδίσει το παιδί σας μία θέση στο Παράλληλο εργαστήρι χριστουγεννιάτικων κατασκευών για παιδιά 5-12 ετών ή στο Εργαστήρι χριστουγεννιάτικων κατασκευών για παιδιά 2-5 ετών (θα κερδίσουν δύο παιδιά) ή τον αριθμό 11 αν είστε εκπαιδευτικός και θέλετε να κερδίσετε μία θέση στο βιωματικό σεμινάριο.

9 Δεκεμβρίου 2011, Ώρα: 6:00μ.μ. – 9:00μ.μ
Τρίωρα Σεμινάρια Αφήγησης Παραμυθιού με τη Λίλη Λαμπρέλλη
(Αφηγήτρια παραμυθιών)
ΤΙΤΛΟΣ: Εισαγωγή στην τέχνη της αφήγησης
Θεωρητική προσέγγιση των παραμυθιών προφορικής παράδοσης και της αφήγησής τους.
Συμβολική ανάλυση του "Σιμιγδαλένιου".
Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ
Κερδίστε μία θέση δηλώνοντας συμμετοχή στην παραπάνω φόρμα διαγωνισμού -γράψτε "9" στην θέση ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ της φόρμας.

10 Δεκεμβρίου, Ώρα: 12:00μ. – 2:00μ.μ.
Ομιλία της πρώην σχολικής συμβούλου, Δρ Κοινωνικής Ψυχολογίας Ράνιας Κυριαζή με θέμα «Προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών στο σχολείο και στο σπίτι» (Ώρα 12:00μ.)
Τα παιδιά, αναμφισβήτητα, αποτελούν ανεξάντλητες πηγές χαρά και ικανοποίησης για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους. Όμως, πολλές φορές, σε κάποιο στάδιο της ανάπτυξής τους, αντιδρούν και συμπεριφέρονται με τρόπο που προκαλεί αμηχανία, σύγχυση, ανησυχία ή και θυμό σε αυτούς που ασχολούνται μαζί τους. Στη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου, στο «Ακαδήμεια», ώρα 12:00μ., θα γίνει αναφορά στα συχνότερα και συνηθέστερα προβλήματα, τα οποία αποτελούν μόνιμη πηγή άγχους για εμάς τους ενηλίκους και , αθροιστικά, μας εμποδίζουν στην πραγματοποίηση του έργου μας και μας εξουθενώνουν συναισθηματικά και σωματικά.

Επί παραδείγματι, ένα πρώτο θέμα στη ρουτίνα του καθημερινού προγράμματος στο σπίτι, στις ελεύθερες δραστηριότητες και στο σχολείο είναι η διασπαστική συμπεριφορά, η οποία συνήθως σχετίζεται με την αδυναμία και την άρνηση των παιδιών να τηρήσουν τους κανόνες που εξασφαλίζουν την ασφάλειά τους και την αρμονική τους συνύπαρξη στην ομάδα, στην οποία κάθε φορά συμμετέχουν (σχολική τάξη, ομάδα παιγνιδιού, οικογένεια).

Επίσης, η διασπαστική συμπεριφορά (ή απείθεια) αναφέρεται στην έλλειψη αυτοέλεγχου και επαρκούς αντίστασης στους «πειρασμούς» που συναντούν τα παιδιά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς την εφηβεία και την ενηλικίωση. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα γίνει αναφορά στους τρόπους με τους οποίους εμείς οι «μεγάλοι» μπορούμε να βοηθήσουμε τους «μικρούς» προς την κατεύθυνση αυτή. Πιο συγκεκριμένα, θα σχολιαστεί η αξία του δικού μας παραδείγματος, ο έγκαιρος καθορισμός «λίγων» κανόνων, εύκολα κατανοητών και αναγνωρισμένων ως προς την αξία και την αναγκαιότητα της εφαρμογής τους και η κατάλληλη χρήση των φυσικών και λογικών συνεπειών της εκάστοτε ανεπιθύμητης συμπεριφοράς. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Εργαστήρια Χριστουγεννιάτικων Κατασκευών: Στολίδια για το δέντρο μας!
Για παιδιά 5-12 ετών, Ώρα 12:00 μ. – 2:00μ.μ.
(Παράλληλο με την ομιλία για ενήλικες της πρώην σχολικής συμβούλου, Δρ Κοινωνικής Ψυχολογίας Ράνιας Κυριαζή με θέμα «Προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών στο σχολείο και στο σπίτι»)
Εμψυχώτρια: Σωτηρία Ορφανίδου, εμψυχώτρια, Υπεύθυνη Ύλης ιστοσελίδας για γονείς www.mamakid.gr
Ακούμε και τραγουδάμε τα κάλαντα και άλλες χριστουγεννιάτικες μουσικές και τραγούδια! Βλέπουμε εικόνες, παίρνουμε ιδέες και… πηλός, χρώματα και λαμπερή χρυσόσκονη μεταμορφώνονται από τα μικρά χεράκια σε υπέροχα στολιδάκια για τα χριστουγεννιάτικα δεντράκια! Κόστος συμμετοχής στο εργαστήριο: 12 ευρώ

Για παιδιά 2-5 ετών, Ώρες: 5:00μ.μ. - 6:00μ.μ., 6:00μ.μ.-7:00μ.μ.
Εμψυχώτρια:
Έλλη Τσομπανίδου, Νηπιαγωγός
Εργαστήριο Χριστουγεννιάτικων κατασκευών με αφορμή το παραμύθι «Ένας μικρός άγγελος» της Ρουθ Μπράουν
"Οι άγγελοι αγαπούν το φως. Αυτός όμως φοβόταν το φως της σκηνής και έμενε στα παρασκήνια. Θα καταφέρει τελικά να νικήσει το φόβο του και να πάρει μέρος στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου του;" Ώρα να στολίσουμε χριστουγεννιάτικα. Κατασκευάζουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια!

Ξεκινώντας με την ανάγνωση ενός παραμυθιού, τα παιδιά δημιουργούν! Στόχος, η ενεργητική ακρόαση, που οδηγεί σε μετάδοση καινούργιων γνώσεων και συζήτηση των ιδεών των παιδιών και στη συνέχεια δημιουργία κατασκευής από τα ίδια τα παιδιά, σχετικής με το θέμα. Τα παιδιά δουλεύουν με τη σκέψη και το σώμα τους αποκτώντας πρόσβαση στον εσωτερικό τους κόσμο και σε ό,τι τα περιβάλλει. Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ
Κερδίστε μία θέση για το παιδί σας σε κάθε ένα από τα παραπάνω εργαστήρια -γράψτε τον αριθμό 10 στην θέση ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ της φόρμας διαγωνισμού που θα δείτε παραπάνω.

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011, Ώρα 10:00π.μ. – 1:00μ.μ.
Τρίωρα Βιωματικά Σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς: Πώς μπορώ να κάνω το μάθημά μου ενδιαφέρον για μένα και τους μαθητές μου; Διαφορετικές προτάσεις διδασκαλίας για κάθε τάξη
«Το βαρελάκι με το μέλι – Η συναισθηματική ανάπτυξη στο νηπιαγωγείο»
Εμψυχώτρια:
Μαρία Βουβούση (Νηπιαγωγός, Δασκάλα Δράματος, MA: Management in Education) Μέσα από μια διαδικασία ενεργούς μάθησης, όπως είναι το Εκπαιδευτικό Δράμα, οι συμμετέχοντες θα βιώσουν διαφορετικούς ρόλους προσεγγίζοντας διαφορετικές οπτικές του τρόπου που μπορεί να προσεγγιστεί το πεδίο της συναισθηματικής ανάπτυξης στο Νηπιαγωγείο.

Το κατευθυντήριο ερώτημα επικεντρώνεται στην έννοια της ευτυχίας και την ερευνά.Το δραματικό πλαίσιο εξελίσσεται σ’ ένα φανταστικό χωριό, σ’ ένα μυθικό χρόνο όπου οι κάτοικοι υποφέρουν από το δυνάστη βασιλιά τους που βγάζει συνεχώς αυστηρούς νόμους. Όμως μια μαγισσούλα προσπαθεί να τους βοηθήσει και τους δίνει να δοκιμάσουν ένα μαγικό μέλι. Είναι αυτό η λύση στα προβλήματα τους; Θα το δοκιμάσουν; Θα το αρνηθούν; Ποιο θα είναι το μέλλον αυτών των ανθρώπων;

Συμμετέχοντες και εμψυχωτής μαζί θα διαμορφώσουν ένα μαθησιακό πλαίσιο. Το πλαίσιο αυτό θα τους βοηθήσει έτσι ώστε να δουν από κοντά έναν διαφορετικό τρόπο διδασκαλίας και να μάθουν τεχνικές, απαραίτητες για την καθημερινότητα τους στο σχολείο. Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ
Κερδίστε μία θέση στο παραπάνω σεμινάριο δηλώνοντας συμμετοχή μέσω της Φόρμας Διαγωνισμού -στην θέση ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ της φόρμας γράψτε τον αριθμό "11".

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210-5125600
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v