Δημιουργικά εργαστήρια για νήπια και παιδιά στο Ακαδήμεια

Δύο εξαιρετικά παιδικά εργαστήρια, που θα πραγματοποιούνται έως τον Μάϊο του 2012, λαμβάνουν χώρα κάθε Δευτέρα και Σάββατο στο πολιτιστικό κέντρο Ακαδήμεια και περιμένουν τους μικρούς φίλους του In2life να συμμετέχουν.
Δημιουργικά εργαστήρια για νήπια και παιδιά στο Ακαδήμεια
Οι τυχερές μαμάδες που κερδίζουν από μία θέση στα δύο παρακάτω εργαστήρια είναι οι:
ΑΓΓΕΛΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ -για το εργαστήριο της Δευτέρας
ΠΟΛΙΝΑ ΚΟΥΡΑΚΟΥ -για το εργαστήριο του Σαββάτου

Στο πολιτιστικό κέντρο Ακαδήμεια κάθε Δευτέρα και Σάββατο τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να γεμίσουν δημιουργικά τον χρόνο τους μέσα από δημιουργικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια γεμάτα μουσική και χορό.

Δύο τυχερά παιδιά έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε κάθε ένα από αυτά τα εργαστήρια που θα διαρκέσουν έως τον Μάϊο του 2012, δηλώνοντας συμμετοχή μέσω της κάθε Φόρμας Διαγωνισμού -δείτε παρακάτω:

Μουσική Προπαιδεία «Σίντο το Πάντα!»
για παιδιά 2 – 5 ετών με τους γονείς τους
Πότε; Κάθε Δευτέρα 7:30μ.μ. - 8:15μ.μ

Εμψυχώτριες: Ειρήνη Τζούμα, Νηπιαγωγός - Μουσικοπαιδαγωγός με ειδίκευση στη βρεφική έως πρώτη σχολική ηλικία στο σύστημα Κίντερ Μιούζικ Η.Π.Α.- Διπλωματούχος πιάνου Εθνικού Ωδείου
Ευαγγελία Σαραφίδου, Φιλόλογος, Μουσικοπαιδαγωγός με ειδίκευση στη βρεφική ηλικία στο πρότυπο πρόγραμμα μουσικής προπαιδείας της Ειρήνης Τζούμα «Σίντο… το πάντα!»
Μαρία Βουβούση, Νηπιαγωγός, Δασκάλα Δράματος, MA: Management in Education

Ένα πρότυπο πρόγραμμα μουσικής προπαιδείας της Ειρήνης Τζούμα για παιδιά 2- 5 ετών σε τρεις κύκλους: Σίντο - Έλα να γίνουμε φίλοι (2-3 ετών: απαραίτητη η παρουσία ενήλικα συνοδού), παραγωγή Κλασσικό Ωδείο. Σίντο - Ταξιδεύουμε.... στη Μουσικοχώρα, στον κόσμο, στην Ελλάδα (4 ετών: απαραίτητη η παρουσία ενήλικα συνοδού), παραγωγή Κλασσικό Ωδείο. Περιπέτεια στη Μουσικοχώρα ( 5 ετών: ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα - παιχνίδι μουσικής προπαιδείας).

Η μουσική προπαιδεία σκοπό έχει να καλλιεργήσει το μουσικό αισθητήριο, τον έμφυτο ρυθμό, (που όλα τα παιδιά έχουν σ’ αυτή την ηλικία) και την αγάπη για τη μουσική. Παράλληλα, μέσα από το τραγούδι, το παιχνίδι με τα μουσικά όργανα, την ακρόαση, την κίνηση, τις χειροτεχνίες και τις εκπλήξεις, θα βοηθήσει τα παιδιά να κοινωνικοποιηθούν και τους γονείς να μάθουν να λειτουργούν ως παρατηρητές – βοηθοί των παιδιών τους.

Συνολικό Κόστος Συμμετοχής Δεκεμβρίου - Μαΐου: 220 ευρώ.
Αν προπληρωθεί, υπάρχει 10% έκπτωση. Μέσα στην τιμή περιλαμβάνεται η παρακολούθηση της παράστασης «Αν εσύ… ήμουν εγώ!» του Δ. Σεϊτάνη και η παρακολούθηση μιας παράστασης το καλοκαίρι στην αυλή.
Δηλώστε συμμετοχή μέσω της Φόρμας Διαγωνισμούκαι κερδίστε μία θέση για το πρόγραμμα Σίντο - Ταξιδεύουμε.... στη Μουσικοχώρα, στον κόσμο, στην Ελλάδα για παιδιά ηλικίας 4 ετών, από την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου και κάθε Δευτέρα στις 7.30!

Δημιουργική Κίνηση για παιδιά 3-6 ετών και Δημοτικού
Διάρκεια: Νοέμβριος – Μάιος
Δύο κύκλοι: 3-6 ετών και Δημοτικού, κάθε Σάββατο 2:30μ.μ. – 3:30μ.μ

Εμψυχώτρια: Μάτα Μάρρα: Χορεύτρια, Χορογράφος, Δασκάλα Δημιουργικής κίνησης και σύγχρονου χορού

Δύο τμήματα: 3-6 ετών, Δημοτικού
Η δημιουργική κίνηση απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια από 3 χρονών και πάνω. Είναι ένα μάθημα κίνησης και αυτοσχεδιασμού, βασισμένο στην ενεργή και δημιουργική συμμετοχή των παιδιών. Δίνοντας το πλαίσιο και τα κατάλληλα για κάθε ηλικία ερεθίσματα, τα παιδιά χορεύουν, παίζουν, συνεργάζονται, φαντάζονται, προτείνουν, αυτοσχεδιάζουν, ζωντανεύουν παραμύθια με τις κινήσεις τους. Κάθε μάθημα περιλαμβάνει ασκήσεις, παιχνίδια, δραστηριότητες, αφηγήσεις.

Στόχος των μαθημάτων είναι η απόκτηση συνείδησης του σώματος, η πρόοδος στις κινητικές δεξιότητες, η καλλιέργεια της συνεργασίας και κυρίως η ανακάλυψη της προσωπικής κίνησης του κάθε παιδιού.

Τα πιο μικρά παιδιά θα γνωρίσουν παραμύθια με μικρά σκατζοχοιράκια που δεν θέλουν να κοιμηθούν, με δράκους και δρακάκια, με γάτες που κυνηγούν ποντικάκια, με αγάλματα που ζωντανεύουν και χορεύουν όλη νύχτα στο πάρκο. Παραμύθια που να τα πούμε ...όχι με το στόμα, αλλά με το σώμα!

Συνολικό Κόστος Συμμετοχής Δεκεμβρίου - Μαΐου: 220 ευρώ.
Αν προπληρωθεί, υπάρχει 10% έκπτωση, Μέσα στην τιμή περιλαμβάνεται  η παρακολούθηση της παράστασης «Αν εσύ… ήμουν εγώ!» του Δ. Σεϊτάνη και η παρακολούθηση μιας παράστασης το καλοκαίρι στην αυλή.
Δηλώστε συμμετοχή μέσω της Φόρμας Διαγωνισμούκαι κερδίστε μία θέση στο πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 6 ετών, από το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο στις 2.30.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v