"Αν εσύ... ήμουν εγώ!" από το Θέατρο Νέων στο Ακαδήμεια

Η εξαιρετική παράσταση για μικρούς και μεγάλους "Αν εσύ... ήμουν εγώ!" ανεβαίνει τη φετινή σεζόν στο πολιτιστικό κέντρο Ακαδήμεια, από το Θέατρο Νέων, θυμίζοντάς μας πως τα δύο φύλα μπορεί να είναι διαφορετικά αλλά είναι και εντελώς ίσα.
Αν εσύ... ήμουν εγώ! από το Θέατρο Νέων στο Ακαδήμεια
Για την περίοδο 2011-2012, ο θίασος «ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΩΝ» του Δημήτρη Σεϊτάνη ανεβάζει, στο θέατρο Ακαδήμεια, μια πολύ μεγάλη του επιτυχία, το «Αν εσύ… ήμουν εγώ!». Ένα έργο που πραγματικά κατενθουσίασε τα παιδιά, τους νέους αλλά και τους ενήλικες όταν πρωτοπαίχθηκε και εξακολουθεί να είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Το «Αν εσύ… ήμουν εγώ!» είναι μια σύγχρονη, μοντέρνα και «τρελή» θεατρική κωμωδία για παιδιά και θεατές όλων των ηλικιών που είχε παιχτεί για δύο συνεχόμενα χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Να σημειωθεί ότι η παράσταση είχε εγκριθεί από το Υπ. Παιδείας για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τα γυμνάσια της χώρας και η Βουλή την είχε επιλέξει για τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων που φιλοξενούσε στα πλαίσια της Βουλής των Εφήβων. Πρόσφατα η παράσταση πήρε την αιγίδα του συλλόγου ΓΟΝ.ΙΣ για τη γονεϊκή ισότητα για το παιδί.

Το έργο έχει απροσδόκητες και απρόβλεπτες κωμικές καταστάσεις οι οποίες στηρίζονται πάνω στην διαφορετικότητα των δυο φύλων, ενώ παράλληλα θίγει το θέμα της συνεργασίας και της αρμονικής συνύπαρξης τους. Η παράσταση αυτή θα δώσει στα παιδιά και τους νέους μια ευκαιρία να προβληματιστούν για τις σχέσεις των ανθρώπων και για τον τρόπο με τον οποίο οι σχέσεις αυτές διαμορφώνουν και διαμορφώνονται μέσα στον κόσμο μας.

Έτσι η κοινωνικοποίησή τους σ΄ έναν σύγχρονο κόσμο θα μπορούσε να εξελιχθεί πιο ομαλά. Αρχίζοντας, δηλαδή, από πολύ νωρίς να σέβονται και να εκτιμούν το αντίθετο φύλο και να μαθαίνουν πώς είναι δυνατόν να είναι και διαφορετικοί αλλά και ίσοι ταυτόχρονα.

Και όλα αυτά μέσα από μια ευφάνταστη και με πολύ χιούμορ θεατρική παράσταση με έξυπνους διαλόγους, πολύ hip hop μουσική από τα ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ, χορό, skate board, μοντέρνα σκηνικά και κοστούμια!

Δείτε απόσπασμα της παράστασης:


Κείμενο - σκηνοθεσία: Δημήτρη Σεϊτάνη. Στίχοι - μουσική: Ημισκούμπρια.
Σκηνικά - Κοστούμια: Αμαλία Θεοδωροπούλου, Χορογραφίες- κίνηση: Εφη Καρακώστα.
Παίζουν: Πέτρος Αλατζάς, Παναγιώτης Αλεξανδράκης, Ευτυχία Γιακουμή, Νατάσσα Ζαγκλή, Δημήτρης Πλειώνης, Ευρυδίκη Ψαλτίδου.

Περίληψη του έργου
Ο Άρης και η Τίτα είναι δυο αδέλφια, που μεγαλώνουν σε μια οικογένεια στην οποία οι γονείς, δεν ¨βοηθάνε¨ τα παιδιά να μάθουν να εκτιμούν το αντίθετό τους φύλο, ίσως γιατί, όπως αποδεικνύεται, δεν το ξέρουν κι αυτοί οι ίδιοι ακόμα. Έτσι τα παιδιά, αλλά και οι ίδιοι οι γονείς τους, μαλώνουν συχνά και η συμβίωση τους είναι προβληματική.

Έπειτα από έναν συνηθισμένο τους καυγά η Τίτα εύχεται στον Άρη να ήταν στη θέση της για να δει και να καταλάβει αυτός τι σημαίνει να είσαι κορίτσι! Το ίδιο όμως εύχεται και ο Άρης στην αδερφή του την Τίτα για να μάθει κι αυτή τι σημαίνει να είσαι αγόρι!

Καλώς η κακώς, οι ευχές τους πραγματοποιούνται! Έτσι τα δύο παιδιά παίρνουν, το ένα τη θέση του άλλου και βιώνουν ό,τι ακριβώς σημαίνει αυτό που λέμε… να είσαι στη θέση του άλλου καθώς πρέπει πια να αντιμετωπίσουν τον καινούργιο τρόπο με τον οποίο τους συμπεριφέρονται οι γονείς αλλά και οι φίλοι τους.

Θέατρο Ακαδήμεια: Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος. Τηλ. ταμείου: 210-5125600
Εκατό μέτρα από τη Σπ. Πάτση & Λεωφόρο Αθηνών (Καβάλας) -Δείτε στον χάρτη.
Άμεση πρόσβαση με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο, ακριβώς μπροστά στην είσοδο του χώρου.

Παραστάσεις για το κοινό κάθε Κυριακή στις 11.15 π.μ. και 3.00 μ.μ.
Το κανονικό εισιτήριο για μικρούς και μεγάλους είναι 14€.
Καθημερινές οργανωμένες πρωινές παραστάσεις. Ειδικές τιμές για ομάδες και σχολεία.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v