Ελληνικός Κόσμος: Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της νέας χρονιάς

Νέα χρονιά, νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για τα Σαββατοκύριακα των μικρών μας φίλων από τον Ελληνικό Κόσμο, ο οποίος επιστρέφει στα θρανία συντροφιά τους. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Ελληνικός Κόσμος: Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της νέας χρονιάς
Η νέα χρονιά ξεκινά δυναμικά στον «Ελληνικό Κόσμο», με την επιστροφή στα θρανία να αποτελεί πολύ εύκολη υπόθεση για τα παιδιά, αφού γνωρίζουν πως όλες τις Κυριακές του χρόνου ο «Ελληνικός Κόσμος» θα τα υποδέχεται για να παίξουν, να μάθουν, να δημιουργήσουν και να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες.

Όπως κάθε χρόνο, τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα διαρκούν μέχρι το Μάιο και απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού. Επίσης, από τον Οκτώβριο και κάθε Σάββατο πρωί θα υλοποιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο» τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας με τίτλο «Πριν το σχολείο». Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά από 3 ετών και πάνω, τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους. Ακολουθεί το πρόγραμμα για τις Κυριακές. Αναλυτικό πρόγραμμα του Σαββάτου θα βρείτε στα Σχετικά Έγγραφα του άρθρου.

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011: «Tαξιδεύοντας στο χάρτη της φαντασίας με ένα ιστορικό καράβι»
Η τριακόντορος, το πιστό αντίγραφο αρχαίου πλοίου που έχει αράξει μόνιμα στο χώρο του «Ελληνικού Κόσμου», μαθαίνει στα παιδιά την ιστορική εξέλιξη των πλοίων. Οι μικροί φίλοι μας ανακαλύπτουν τις πολλαπλές πλευρές της ναυτικής ζωής στην αρχαιότητα και αντιλαμβάνονται τους λόγους που οδήγησαν τους προγόνους μας στα ναυτικά ταξίδια. Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν την ιστορία ενός αρχαίου πλοίου, τη ζωή πάνω σε αυτό αλλά και στοιχεία για τη ναυτιλία στην αρχαία Ελλάδα.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011: «Αργοναυτική εκστρατεία»
Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να ανακαλύψουν τα παιδιά πτυχές από το μαγικό κόσμο της ελληνικής μυθολογίας, με κεντρικό άξονα τις περιπέτειες του Ιάσονα και την πορεία των Αργοναυτών. Αφού παρακολουθήσουν την εξιστόρηση του μύθου, οι μικροί φίλοι μας θα συμμετάσχουν ενεργά στην εκστρατεία μέσω δραματοποίησης και θα δημιουργήσουν το δικό τους τρισδιάστατο χάρτη με την πορεία των Αργοναυτών.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011: «Ένας μυθοποιός διαφορετικός... ο Αίσωπος!»
Στο πρόγραμμα αυτό τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον αλληγορικό και διδακτικό λόγο του Αισώπου αναγνωρίζοντας ότι αποτελεί μέρος της αρχαίας μας παράδοσης. Τα παιδιά καλλιεργούν τη φαντασία τους, αναπτύσσουν τον προφορικό λόγο και αντιλαμβάνονται τις κινητικές τους ικανότητες. Μέσα από το παιχνίδι επιλέγονται μύθοι του Αισώπου που μας αποκαλύπτουν ιστορίες του ζωικού βασιλείου, παροιμίες για τα ζώα, αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματά τους. Νήπια και παιδιά έως Γ΄ Δημοτικού

«Ανασκάπτω και ανακαλύπτω»
Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, τα παιδιά θα ζήσουν τη μοναδική εμπειρία της ανασκαφής και θα πάρουν μέρος σε ένα εργαστήρι συντήρησης και συναρμολόγησης ευρημάτων. Δουλεύοντας με εργαλεία μέσα στο σκάμμα, παρακολουθώντας εικονικές αναπαραστάσεις συντήρησης αγγείων, αλλά και παρατηρώντας μια πραγματική τοιχογραφία που θα στηθεί στον «Ελληνικό Κόσμο», θα νιώσουν για λίγο πραγματικοί αρχαιολόγοι! Δ΄ έως Στ΄ Δημοτικού

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011: «Σαγκάλ: ο ποιητής των χρωμάτων!»
Οι πίνακες του ποιητή των χρωμάτων Σαγκάλ δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να εκφραστούν μέσω της ζωγραφικής, να αναπτύξουν τη δημιουργική φαντασία τους και να έρθουν σε επαφή με πολλά και διαφορετικά υλικά. Τα έργα του διάσημου καλλιτέχνη θα τιτλοφορηθούν εκ νέου από τα παιδιά, θα αναπαρασταθούν ζωντανά και θα αποτελέσουν αφορμή για τη δημιουργία ιστοριών και νέων καλλιτεχνικών έργων. Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού.
 
Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011: Εργαστήρι πηλού
Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα μυστικά της τέχνης του πηλού και θα μάθουν να διακοσμούν τα δικά τους κεραμικά αντικείμενα! Με πηγή έμπνευσης τη φύση και τη λαϊκή παράδοση, οι μικροί δημιουργοί θα φιλοτεχνήσουν τα δικά τους πήλινα αντικείμενα με χρώματα και φαντασία. Χρησιμοποιώντας τα χέρια τους, θα δώσουν στον πηλό την επιθυμητή μορφή, ξετυλίγοντας τα μυστικά μιας από τις αρχαιότερες τέχνες, της κεραμικής. Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού

Γενικές πληροφορίες για τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»:

- Το κόστος συμμετοχής είναι 8,50 ευρώ για κάθε παιδί ανά πρόγραμμα. Στα μέλη της παιδικής λέσχης «Τα ΙΜΕάκια», καθώς και της λέσχης των «Ερευνητών», παρέχεται ειδική έκπτωση.
- Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30.
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο», το Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ, http://www.hellenic-cosmos.gr/ , http://sundays.ime.gr /, Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000.
- Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v