Μικρόπολις: Παιχνίδι, γνώση και εκπλήξεις -ξανά- στην Τεχνόπολη

Το μεγαλύτερο παιδικό φεστιβάλ γνώσης, δημιουργίας και παιχνιδιού έρχεται για δεύτερη φορά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και περιμένει μικρούς και μεγάλους να ενημερωθούν μέσα από παιχνίδι και εκπλήξεις, από 21 έως 25 Σεπτεμβρίου.
Μικρόπολις: Παιχνίδι, γνώση και εκπλήξεις -ξανά- στην Τεχνόπολη
Οι τυχεροί αναγνώστες που κερδίζουν διπλές προσκλήσεις για να βρεθούν στη Μικρόπολη το σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου με το παιδί τους είναι οι:
ΕΙΡΗΝΗ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΑΤΖΗ, ΕΦΗ ΔΕΛΛΑ, ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΤΑΙΟΣ, ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΑΝΤΑΡΤΖΟΓΛΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΥ, ΒΕΡΑ ΛΟΥΚΙΔΟΥ

Μετά την άκρως επιτυχημένη περσινή διοργάνωση, η Μικρόπολις επιστρέφει στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων με θέμα «Εκπαιδεύοντας τους Πολίτες του Αύριο», από τις 21 έως τις 25 Σεπτεμβρίου, από το πρωί έως το βράδυ. Φυσικά, η διοργάνωση πραγματοποιείται ξανά υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Επικοινωνήσαμε με τον κ. Γιάννη Γουρτζελά, Διοργανωτή και Γενικό Διευθυντής της P.R. Activities Group, και τον ρωτήσαμε κατά πόσο ήταν εύκολο, με τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα και με τις αναταραχές που συμβαίνουν κάθε τόσο στο κέντρο της Αθήνας, να προγραμματιστεί η διοργάνωση. "Η οικονομική κρίση δυστυχώς, επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία όλων μας. Ακόμη και για μια διοργάνωση πρότυπο όπως είναι η Μικρόπολις, τα ιδιαίτερα υψηλά κόστη παραγωγής εν μέσω κρίσης, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως τροχοπέδη. Παρ'όλα αυτά, όμως, με την πολύτιμη υποστήριξη των Χορηγών μας και της δύναμης που εισπράττουμε καθημερινά από το κοινό μας, η Μικρόπολις όχι μόνο ξαναγίνεται φέτος, αλλά θα είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος και σε διάρκεια! Όσον αφορά στα γεγονότα του κέντρου, πεποίθηση μας είναι πως η πραγματοποίηση εκδηλώσεων με τον χαρακτήρα της Μικρόπολις -ιδιαίτερα στο πολύπαθο ιστορικό κέντρο-, δίνουν έναυσμα στους συμπολίτες μας να επισκεφθούν υπέροχους και ασφαλέστατους χώρους όπως η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων που μας φιλοξενεί", απάντησε.

Τόνισε, μάλιστα, πως τα παιδιά που συμμετείχαν στην περσινή διοργάνωση τους "έβαλαν τα γυαλιά" σχετικά με τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους, με αποτέλεσμα να γίνουν στην φετινή Μικρόπολη προσθήκες ή αλλαγές που την κάνουν ακόμα πιο όμορφη και λειτουργική.

Ανανεωμένη, πιο πλούσια σε θέματα, πιο μεγάλη σε διάρκεια και πιο πολύχρωμη, η Μικρόπολις, η μεγαλύτερη διοργάνωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών, οικογενειών και μαθητών γεμίζει και φέτος με οκτώ συναρπαστικές Γειτονιές, που αφορούν τη Γνώση, τη Δημιουργικότητα και το Παιχνίδι.

Ενώνει ξανά πανεπιστήμια, ινστιτούτα, μουσεία, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και γνωστές μη κυβερνητικές οργανώσεις με καινοτόμο εκπαιδευτικό έργο, σε δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για “Μικροπολίτες” ηλικίας 2 έως 13 ετών. Η συναυλία με την Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, αλλά και οι διαγωνισμοί με πλούσια και χρήσιμα δώρα είναι μερικές μόνο από τις εκπλήξεις που περιμένουν μικρούς και μεγάλους στη Μικρόπολις 2011.

Τι δώρα θα είναι αυτά; Μερικά μόνο από όσα μας αποκάλυψε ο κ. Γουρτζελάς "είναι ταξίδι για όλη την οικογένεια στην EuroDisney, υποτροφίες, αλλά και πιο «λειτουργικά» δώρα όπως το λάδι ή τα δημητριακά όλης της χρονιάς". Οι διαγωνισμοί της Μικρόπολις διεξάγονται μέσω του www.facebook.com/Mikropolis, ενώ οι κληρώσεις θα πραγματοποιούνται στον χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ.



Το In2life θα είναι εκεί!

Μικρόπολις 2011
21 - 25 Σεπτεμβρίου 2011
Είσοδος:
- Δωρεάν: για Δημοτικά Σχολεία, Φορείς για το Παιδί, ΑμΕΑ.
- Ενήλικες και παιδιά άνω των 2 ετών: 5€ το άτομο.
- Πολύτεκνοι και επισκέπτες άνω των 65 ετών: 3€ το άτομο, με την προσκόμιση σχετικής κάρτας.
8 ευρώ για 2 έως 4 άτομα αν αγοράσετε την προσφορά του Webdealer.gr
Προπώληση: Στα Public και στο the Mall Athens, 4 ευρώ κατ’άτομο

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v