Μικρόπολις: Μία πόλη-θαύμα στην Τεχνόπολη

Με μότο «Εκπαιδεύοντας τους Πολίτες του Αύριο» εγκαινιάζεται σήμερα η Μικρόπολις, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για μία φανταστική πόλη που θα ενθουσιασεί μικρούς και μεγάλους με τον εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό της χαρακτήρα.
Μικρόπολις: Μία πόλη-θαύμα στην Τεχνόπολη
Μια πολιτεία «θαύμα!» με πολύ ιδιαίτερες θεματικές Γειτονιές, που δεν θυμίζουν καθόλου αυτές που ζουν σήμερα τα παιδιά, θα στηθεί από 23 έως και 26 Σεπτεμβρίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, μεταμορφώνοντάς την για 4 ημέρες σε Μικρόπολις. Πρόκειται για μία στοχευμένη και πολυδιάστατη εκπαιδευτική διοργάνωση, μοναδική στο είδος της, καθώς πρωτοπορεί και ενώνει, για χάρη των παιδιών, 21 αγαπημένους και γνωστούς για το έργο τους Μη Κερδοσκοπικούς φορείς: Περιβαλλοντικές και Ανθρωπιστικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα, έμπειρους Εμψυχωτές και ειδικούς στα Παιχνίδια Δράσης.

Κοινωνική και Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση. Δημιουργικό Παιχνίδι. Γνώση. Ποιοτική Ψυχαγωγία. Eκπαίδευση. Αυτοί είναι οι βασικοί στόχοι της Μικρόπολις, μιας πόλης – θαύμα, για παιδιά ηλικίας 6-13 ετών που θέλουν να μάθουν, παίζοντας και διασκεδάζοντας με την καρδιά τους. Οι μικροί επισκέπτες στις 8 συναρπαστικές Γειτονιές της παίρνουν μέρος σε καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις. Μέσα από μία σειρά θεματικών διαδραστικών εμπειριών μαθαίνουν για το περιβάλλον, την οδική ασφάλεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την υγιεινή διατροφή, την υπεύθυνη υιοθεσία σκύλου, την τεχνολογία, τις αξίες του αθλητισμού. Αποκτούν μια καινούρια οπτική για τα πράγματα και ανακαλύπτουν τη χαρά του δημιουργικού παιχνιδιού.

Σε κάθε γωνιά της Μικρόπολις ένας νέος κόσμος ανοίγεται μπροστά στα μάτια των παιδιών. Ακολουθούν τα ίχνη της Monachus monachus, της Caretta caretta, του λύκου και της καφέ αρκούδας… Μεταμορφώνονται σε λιλιπούτειους διαδηλωτές, αυστηρούς τροχονόμους, ευσυνείδητους πεζούς και προσεκτικούς ποδηλάτες. Ξεδιαλέγουν ανθρωπιστικό υλικό και το προετοιμάζουν για αποστολή. Παρακολουθούν εκπληκτικά σόου ρομποτικής, κομποστοποιούν, παίζουν με αληθινά σκυλάκια και συνειδητοποιούν γιατί είναι τόσο ωραίο να είμαστε διαφορετικοί. Εντυπωσιάζονται από αληθινές ιστορίες διάσωσης και γνωρίζουν από κοντά όλους εκείνους τους «μεγάλους» που ξέρουν πώς να κάνουν τη διαφορά.

Σε κάθε βήμα τους μαθαίνουν και κάτι καινούργιο. Ενημερώνονται και ευαισθητοποιούνται μέσα από πολυβραβευμένα βίντεο κλίπ, οπτικοαουστικά κουίζ, ταινίες κινούμενων σχεδίων και ψηφιακά παιχνίδια. Συμμετέχουν σε μουσικοπαραμυθένια εργαστήρια, φτιάχνουν το δικό τους καρτούν, κατασκευάζουν κούκλες με χαρτοπολτό και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά. Δημιουργούν με την τεχνική του οριγκάμι αλλά και με πηλό. Παίζουν παιχνίδια αίσθησης χώρου, ακοής και παρατηρητικότητας. Χορεύουν και τραγουδούν στους ρυθμούς της υγείας, της ευεξίας και της Μεσογειακής Διατροφής…, ενθουσιάζονται με τις αμέτρητες εκπλήξεις που κρύβει η Μικρόπολις!

«Ξεναγός» των παιδιών στη Μικρόπολις είναι η μικρή Πόλυ! Ένα 10χρονο κορίτσι που ζει στην Αθήνα, ονειρεύεται όμως μια πόλη πιο ανθρώπινη, πιο όμορφη, πιο δίκαιη και πιο διασκεδαστική. Ένα φθινοπωρινό πρωινό, το αγαπημένο της κίτρινο μπαλόνι της φεύγει μέσα από τα χέρια… Το ακολουθεί προσπαθώντας να το πιάσει και αυτό την οδηγεί έξω από την πολύχρωμη και εντυπωσιακή πύλη της Μικρόπολις, της πολιτείας «θαύμα!», μόνο για παιδιά.

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, του Δήμου Αθηναίων και του Πολιτισμικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων, η Μικρόπολις είναι μια πραγματικά ξεχωριστή διοργάνωση, αφιερωμένη στους πολίτες του αύριο.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 
- Τοποθεσία: «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι). Πρόσβαση με Αττικό Μετρό: Γραμμή 3 - Στάση Κεραμεικός. Είσοδος – Έξοδος: Από οδό Περσεφόνης. 
- Είσοδος: Δωρεάν για όλα τα παιδιά, τα σχολεία και τους Φορείς για το παιδί [προγραμματισμένες επισκέψεις]. 8 ευρώ για τους ενήλικες - συνοδούς των παιδιών. 
- Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Πέμπτη και Παρασκευή 23 & 24 Σεπτεμβρίου: Προγραμματισμένες επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων από όλη την Ελλάδα, από τις 09.00 - 14.00.
Σαββατοκύριακο 25 & 26 Σεπτεμβρίου: Ευρύ κοινό και προγραμματισμένες επισκέψεις Φορέων για το παιδί, από τις 10.00 – 19.00. 
- Ενήλικες που δεν συνοδεύουν παιδιά αλλά και παιδιά που δεν συνοδεύονται από ενήλικες δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη Μικρόπολις.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v