Τρεις καλοκαιρινές προτάσεις για παιδικό θέατρο

Δύο αγαπημένες παραστάσεις της χειμερινής σαιζόν ξεκινούν τις περιοδείες τους ανά την Ελλάδα, ενώ η Ξένια Καλογεροπούλου πρωτοπορεί με μία παράσταση ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά βρεφικής ηλικίας.
Τρεις καλοκαιρινές προτάσεις για παιδικό θέατρο
επιμέλεια Κατερίνα Σφοντούρη

Λίγες μέρες μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς οι γονείς ψάχνουν να βρουν τρόπους να γεμίσουν εποικοδομητικά τις ελεύθερες ώρες των παιδιών τους. Κατασκήνωση εντός ή εκτός πόλης; Δημιουργικά εργαστήρια; Στη λίστα των επιλογών έρχεται να προστεθεί το παιδικό θέατρο. Αγαπημένες παραστάσεις του χειμώνα ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα και μία ακόμη εντάσσεται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

Ομήρου Οδύσσεια
Η αγαπημένη των παιδιών, Κάρμεν Ρουγγέρη, διασκευάζει και σκηνοθετεί ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα όλων των εποχών, με σεβασμό τόσο στο λόγο του Ομήρου, όσο και στους λιλιπούτειους φίλους της. Οι περιπέτειες και οι περιπλανήσεις του Οδυσσέα, θα ζωντανέψουν πάνω στη σκηνή σε μία παραγωγή διεθνών προδιαγραφών, με πλούσια σκηνικά, εκπληκτικά κοστούμια και με την εξαιρετική μουσική του Γιάννη Μακρίδη.

Όλα αρχίζουν στον Όλυμπο. Οι θεοί συνεδριάζουν, μια που ο Ποσειδώνας -εχθρός του Οδυσσέα- λείπει σε ταξίδι. Ευκαιρία να επιτρέψουν στον πολύπαθο ήρωα να φύγει από το νησί της Καλυψώς, όπου είναι αποκλεισμένος. Ο Ερμής αναλαμβάνει να μεταφέρει την είδηση. Η Καλυψώ θυμώνει, αλλά του επιτρέπει να φύγει. Με μια σχεδία ο Οδυσσέας ξεκινάει για την ποθητή επιστροφή...

Ειδικά για την περιοδεία, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν επί σκηνής την Κάρμεν Ρουγγέρη, στον ρόλο της Αντίκλειας.

Τιμή εισιτηρίου: 13 €
Πληροφορίες: 210 6980044
Η περιοδεία έχει ήδη ξεκινήσει. Δείτε τους επόμενους σταθμούς της στη δεξιά στήλη, Σχετικά Documents. 

Mazoo and the zoo
Τους γνωρίσαμε μέσα από την τηλεοπτική οθόνη του «Alter». Ταγμένοι στην ψυχαγωγία των παιδιών, οι «Mazoo and the zoo» δημιούργησαν τη δική τους μόδα που ακούστηκε πολύ μέσα στον χειμώνα που μας πέρασε. Ο παπαγάλος, η κατσίκα, η καμήλα, η αρκούδα και πολλά ακόμη ζώα αφού «παρήλασαν» μέσα από τις οθόνες των σπιτιών μας, μεταφέρθηκαν τη σαιζόν που μας πέρασε στη σκηνή του αθηναϊκού θεάτρου «Αλίκη».

Προκαλώντας τόσο θετικά όσο και αρνητικά σχόλια σχετικά με την ποιότητα θεάματος που προσφέρουμε σήμερα στα παιδιά μας, οι «Mazoo and the zoo» συνεχίζουν να βρίσκονται κοντά μας, στα πλαίσια της καλοκαιρινής περιοδείας που ετοίμασαν για τους μικρούς τους φίλους ανά την Ελλάδα.

Η ιστορία της θεατρικής απόδοσης ξεκινά με το ταξίδι της Άρτεμης και της Τερέζας, από το αγρόκτημα του εφευρέτη Παπού μέχρι τον παγωμένο Βόρειο Πόλο, κι από την έρημο της Αφρικής μέχρι τα βάθη της μακρινής Ζούγκλας, αναζητώντας τον Παπαγάλο.

Οι περιπέτειες ξεκινούν όταν θα συναντήσουν Βεδουίνους στο Μαρόκο κι Εσκιμώους σε ιγκλού, μια ζωηρή Μεξικάνα και μια πονηρή Ινδιάνα που θα τσακωθούν για τα μάτια του Ευθύμη, μια Μαϊμού που θα τους κλέψει τα παγούρια και μια μυστηριώδη προβοσκίδα που θα απαγάγει τα κορίτσια!

Θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν με την όμορφη Καμήλα που μασάει φύλλα, τον μαλλιαρό Γορίλα, την Κατσίκα την πιτσιρίκα, τον Σκαντζόχοιρο που γελάει όλη μέρα, τον Ντρούλη τον Χοντρούλη Ελέφαντα, και πολλά ακόμα ζωάκια που θα τους βοηθήσουν να λύσουν, επιτέλους, το μυστήριο της εξαφάνισης του Παπαγάλου.

Σκηνοθετεί η Αμαλία Γιαννίκου και πρωταγωνιστούν οι Ευθύμης Κοκκιναράς, Άρτεμις Κοκκιναρά και Τερέζα Σάσσου, μαζί με επτά χορευτές.

Τιμή εισιτηρίου: 18 €
Η περιοδεία ξεκινάει την Δευτέρα 28 Ιουνίου. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμά της στη δεξιά στήλη, Σχετικά Documents. 


Έλα-έλα
Μια ξεχωριστή εμπειρία για τα πολύ μικρά παιδιά -από 2 εώς 5 ετών- υπόσχεται να προσφέρει η παράσταση «Έλα-έλα», που ετοίμασε με κέφι και γνώση η Ξένια Καλογεροπούλου. Με εμπειρία χρόνων στο παιδικό θέατρο, η επίσης αγαπημένη των παιδιών εμφανίζεται επί σκηνής σε έναν παραμυθένιο μονόλογο (σχεδόν χωρίς λόγια), στο θέατρο «Πόρτα» από 19 μέχρι 27 Ιουνίου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

Μετά από ταξίδια που πραγματοποίησε στο εξωτερικό παρακολουθώντας παραστάσεις για μωρά, η γνωστή σκηνοθέτης και ηθοποιός συνέλαβε την ιδέα του «Έλα-έλα». Ένα έργο πολύ προσωπικό, για μια γυναίκα που ψάχνει αυτό το «κάτι» που της λείπει και που ξεκινά το παιχνίδι με το φεγγάρι που εμφανίζεται στο παράθυρό της.

Στην δύσκολη -οικονομικά- εποχή που ζούμε, η Ξένια Καλογεροπούλου και οι συνεργάτες της συνεχίζουν να στηρίζουν το παιδικό θέατρο, τόσο με τα έργα που χαρίζουν στο κοινό κάθε χρόνο όσο και με τα Εργαστήρια που διαθέτει για μικρούς και μεγάλους η «Μικρή Πόρτα».

INFO:
Θέατρο Πόρτα, Λεωφόρος Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι, τηλ: 210-7711333
Παραστάσεις: 19-27 Ιουνίου ώρα 12:00 και 18:00
Τιμές εισιτηρίων: 15 €, 7 € (μειωμένο)
Διάρκεια: 35'
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v