"Καλοκαίρι στην πόλη": Το ΙΜΕ επιμένει...εναλλακτικά

Για ακόμη μια χρονιά, το ΙΜΕ πάει... "Καλοκαίρι στην πόλη" και προσκαλεί τα παιδιά  να συμμετάσχουν σε μία «εναλλακτική» κατασκήνωση, στους χώρους του σύγχρονου μουσείου τεχνολογίας και πολιτισμού.
Καλοκαίρι στην πόλη: Το ΙΜΕ επιμένει...εναλλακτικά
Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού συνεχίζει για ενδέκατη συνεχή χρονιά το πολύ επιτυχημένο και ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην πόλη»  Ο «Ελληνικός Κόσμος», το Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ, περιμένει και αυτό το καλοκαίρι τους μικρούς του φίλους, για να τους προσφέρει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα γνώσης και ψυχαγωγίας.

To «Καλοκαίρι στην πόλη» απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών, είναι σχεδιασμένο από το τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του IME και κρατάει συντροφιά στους μικρούς μας φίλους που μετά το κλείσιμο των σχολείων παραμένουν στη Aθήνα.

Για δέκα ολόκληρες ημέρες τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία «εναλλακτική» κατασκήνωση, στους χώρους του σύγχρονου μουσείου τεχνολογίας και πολιτισμού του ΙΜΕ. Από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα οι μικροί κατασκηνωτές συμμετέχουν σε δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Εντός του «Eλληνικού Kόσμου» τα παιδιά προγευματίζουν και γευματίζουν και έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις εκθέσεις του αλλά να ασχοληθούν και με άλλα θέματα δοσμένα με τέτοιον τρόπο, ώστε να ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντά τους και κυρίως στις ανάγκες και στις δυνατότητες κάθε ηλικιακής ομάδας.

Το «Καλοκαίρι στην πόλη 2010» υλοποιείται σε 4 δεκαήμερα και τα θέματα θα εναλλάσονται καθώς έxουν σχεδιαστεί δύο ξεχωριστές θεματικές με διαφορετικούς τίτλους και δραστηριότητες. Αυτό αποβλέπει κυρίως στο να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών που έρχονται στον «Ελληνικό Κόσμο» για δύο ή και παραπάνω συνεχόμενα δεκαήμερα. Οι τίτλοι των θεματικών είναι: «Κουπί γοργά, πόλεις μας περιμένουν!» και «Σκάψε, σκάψε μύθους να βρεις...».

Σκάψε, σκάψε μύθους να βρεις...
...πάνω σε σπασμένα αγγεία και μέσα στα χώματα. Πάρε στα χέρια σου τα εργαλεία του αρχαιολόγου και σκάψε βαθειά στη γη, για να φανερώσεις ήρωες, θεούς και ημίθεους. Θα τους δεις να σου «μιλάνε» για όσα έκαναν και για όσα ετοιμάζονται να κάνουν, για κατορθώματα και μάχες, για αγάπες και έχθρες, για διαγωνισμούς και νίκες. Μαζί τους θα ξαναθυμηθείς μύθους και θα «ζήσεις» καινούριους. Αρκεί να ψάξεις κι όλο και κάτι θα βρεις...άλλωστε ποτέ δεν ξέρεις τι κρύβεται κάτω από τα πόδια σου!

Κουπί γοργά, πόλεις μας περιμένουν!
Ταξίδι και κύματα, πανιά και κουπιά, ήλιος κι αστέρια....σύντροφοι και βοηθοί σε ένα θαλάσσιο ταξίδι. Ταξιδεύουμε με μία τριακόντορο σε πόλεις του ελληνικού κόσμου. Επισκεπτόμαστε λιμάνια και ρίχνουμε άγκυρα, για να συναντήσουμε σημαντικούς ανθρώπους, να συμμετάσχουμε σε εκδηλώσεις, να γευτούμε εδέσματα και μυρωδιές, να παίξουμε και να μιλήσουμε, να διασκεδάσουμε και να δημιουργήσουμε. Αφετηρία και τελικός προορισμός μας ο Ελληνικός Κόσμος...και το ταξίδι συνεχίζεται!

Στο τέλος κάθε δεκαημέρου πραγματοποιείται μια γιορτή, όπου προσκαλούνται οι γονείς, οι οποίοι παρακολουθούν διάφορα «δρώμενα» που έχουν ετοιμάσει τα παιδιά κατά τις δέκα δημιουργικές ημέρες τους στον «Ελληνικό Κόσμο». Φεύγοντας όλα τα παιδιά παίρνουν ένα αναμνηστικό δίπλωμα και ένα dvd με φωτογραφίες και βίντεο με τα ίδια εν δράσει!

Ημερομηνίες δεκαημέρων:

Ά δεκαήμερο:
Κουπί γοργά, πόλεις μας περιμένουν!
Δευτέρα 21/6 – Παρασκευή 2/7

Β δεκαήμερο:
Σκάψε, σκάψε μύθους να βρεις...
Δευτέρα 5/7 – Παρασκευή 16/7

Γ δεκαήμερο:
Κουπί γοργά, πόλεις μας περιμένουν!
Δευτέρα 19/7 – Παρασκευή 30/7

Δ’ δεκαήμερο:
Σκάψε, σκάψε μύθους να βρεις...
Δευτέρα 23/8 – Παρασκευή 3/9

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 212 – 2540000 κωδ. 0650

Το κόστος συμμετοχής είναι:

* για κάθε παιδί 360 ευρώ ανά δεκαήμερο.
* για τα μέλη της παιδικής λέσχης «ΙΜΕάκια», τα μέλη της λέσχης των Ερευνητών και για το δεύτερο ή και περισσότερα παιδιά της ίδιας οικογένειας 320 ευρώ ανά δεκαήμερο.
* για συμμετοχή μιας μόνο εβδομάδας 190 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v