Βραδιές Κουκλοθέατρου στην αίθουσα Black Box

Το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθέατρου, φιλοξενεί «Βραδιές Κουκλοθέατρου» κάθε Πέμπτη στις 22.00 έως τις 25 Μαρτίου 2010, στην αίθουσα Black Box. Κερδίστε διπλές προσκλήσεις!
Βραδιές Κουκλοθέατρου στην αίθουσα Black Box
Οι τυχεροί αναγνώστες που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση της Πέμπτης 25/3 είναι οι:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ
KATEΡΙΝΑ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας στον διαγωνισμό.

Το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη (ΙΜΚ) σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθέατρου (UNIMA), φιλοξενεί «Βραδιές Κουκλοθέατρου» κάθε Πέμπτη στις 22.00, από τις 18 Φεβρουαρίου έως τις 25 Μαρτίου 2010, στην αίθουσα Black Box, με στόχο τη δημιουργία ενός χώρου συνάντησης όλων όσων ενδιαφέρονται για το κουκλοθέατρο. Οι εναλλασσόμενες παραστάσεις που θα παρουσιαστούν, από διαφορετικό θίασο κάθε φορά, δίνουν τη δυνατότητα στο ενήλικο αθηναϊκό κοινό, να έλθει σε στενή επαφή με τη μοναδική αυτή μορφή τέχνης της εμψύχωσης και του ονείρου.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων από την Πέμπτη 4 Μαρτίου έως την Πέμπτη 25 Μαρτίου έχει ως εξής:

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010, στις 22:00
ΦύΡδηΝ ΜΙγΔηΝ: «Φλοξ, το κουτί και τα σύννεφα»
ΑΝΤΑΡΑ: «Φασουλής»
Το έργο «Φλοξ, το κουτί και τα σύννεφα» είναι μια κουκλο-περιπέτεια με αφηγηματικό μέσο τη μουσική, ενώ απευθύνεται σε κάθε ηλικία.Η ιστορία έχει ως εξής: Ένα παιδί, η Φλοξ, ανακαλύπτει τον κόσμο μέσα από την ελευθερία της παιδικής φαντασίας ώσπου… ένα μεγάλο "πρέπει" διακόπτει το παιχνίδι της και την αναγκάζει να ακολουθήσει διαδρομές που η ίδια δεν θα επέλεγε. Ο φόβος και η αγωνία παίρνουν τη θέση της χαράς και της ανακάλυψης. Όμως κάθε πρόβλημα φέρνει μαζί του ένα δώρο. Όσο πιο μεγάλο το πρόβλημα τόσο πιο μεγάλο το δώρο…

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010, στις 22:00
BARUTI στην άκρη της κλωστής: «Στιγμές Αγάπης»
Παύλος Καββαδίας: «Μουστρουφίνος, ο περιπλανώμενος ζωγράφος»
- Το έργο "Στιγμές Αγάπης" είναι μια συναυλία με απίθανους χαρακτήρες. Η Βραζιλιάνα χορεύτρια της «σάμπα», Miss Maruka. O Mr. Dupi, το μεγάλο αστέρι του ροκ, που ψάχνει στο κοινό την αγαπημένη του. Μια μουσική παράσταση βασισμένη σε κωμικά σκέτς. Ένα παιχνίδι ανάμεσα στο κοινό και την κούκλα.
Διάρκεια: 40 λεπτά. Τεχνική: μαριονέτα (ύψος 90 εκατοστά-25 κλωστές) .
Εμψυχωτής: Francisco Brito
Παράσταση κατάλληλη για όλες της ηλικίες

- H παράσταση "Μουστρουφίνος, ο περιπλανώμενος ζωγράφος" έχει σχεδιαστεί για το δρόμο. Ο ήρωας είναι μία μαριονέτα που ζωγραφίζει πραγματικά, με νερομπογιές.
Πρώτα λοιπόν, γίνεται η επιλογή του μοντέλου. Ο Μουστρουφίνος επιλέγει με καθαρά αντικειμενικά κριτήρια ή τουλάχιστον προσπαθεί. Υπάρχει το προκαταρκτικό στάδιο “γνωριμίας” με το μοντέλο, όπου η προσωπικότητα του μεγάλου ζωγράφου αρχίζει και φαίνεται. Είναι στριμμένος, ντροπαλός, σιχασιάρης αλλά συγχρόνως ευαίσθητος και ερωτιάρης. Ζωγραφίζει με πολύ πάθος, χρησιμοποιώντας τον κουκλοπαίκτη σαν να ήτανε υπηρέτης του και στο τέλος πηγαίνει στο μοντέλο με το πορτραίτο που έφτιαξε και του το δίνει. Ακολουθεί ο συγκινητικός αποχωρισμός από το μοντέλο.

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010, στις 22:00
ParaMana: «Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το Μισοφέγγαρο»
Υπάρχουν πράγματα που μόνο οι στρατιώτες βλέπουν. Μόνο αυτοί ξέρουν πως είναι… αυτοί και οι δικοί τους, που τους περιμένουν…
Η παράσταση είναι βασισμένη στο ομότιτλο γιαπωνέζικο παραμύθι Tsuki no Waguma, (The Crescent Moon Bear). Μέσα από την χρήση διαφόρων τεχνικών του Θεάτρου Σκιών, της αφήγησης και της ζωντανής ηλεκτρονικής μουσικής ταξιδεύουμε πίσω στον Πόλεμο των Χαρακωμάτων και στις μη αναστρέψιμες συνέπειες του. «Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το Μισοφέγγαρο» είναι ένα παραμύθι για ενήλικες, που μιλά για την απώλεια, τον πόνο, τη ζωή και το θάνατο , την αγάπη αλλά και για το περιπετειώδες ταξίδι ενός μικρού παιδιού που θέλει να σώσει την ψυχή του πατέρα του.
Διάρκεια: 50 λεπτά. Ηλικίες: Ενήλικο κοινό +14.

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010, στις 22:00
Τα φτερά του μύθου: «Το όνειρο του μολυβένιου στρατιώτη» (κεντρική φωτό)
Ο μολυβένιος στρατιώτης έρχεται σαν δώρο σ’ ένα παιδικό δωμάτιο γεμάτο παιχνίδια. Ανάμεσα σ’ αυτά και η χορεύτρια με τον πύργο της που εξουσιάζεται από τον κακό φασουλή. Ο στρατιώτης γοητεύεται από την χορεύτρια… όταν ανάμεσα τους μπαίνει ο φασουλής και τον βάζει σε μια περιπέτεια που θα τον οδηγήσει στη φωτιά…
Ξυπνώντας θα καταλάβει ότι όλη αυτή η περιπέτεια ήταν ένα όνειρο, τόσο έντονο που αναζητά το νόημα του. Τελικά, αποφασίζει να πάρει τη ζωή στα χέρια του και να προτάξει τα θέλω του. Κατορθώνει έτσι να αποδυναμώσει το φασουλή και να βρεθεί ξανά με τη χορεύτρια. Μια ιστορία μέσα από τον κόσμο των παιχνιδιών που μιλάει για τη δύναμη και το θάρρος να αλλάξουμε τη ζωή μας και να τη κάνουμε αυτή που θέλουμε και μας αξίζει.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα, τηλ. 210 3418 550.
Εισιτήριο: 10€
Αγορά εισιτηρίων μέσω πιστωτικής κάρτας: 210 3463333
Εισιτήρια προπωλούνται και στα ταμεία του Ιδρύματος - Δευτέρα με Παρασκευή 11:00 - 13:00
Κρατήσεις: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 13:00

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τις ομάδες κουκλοθέατρου που θα παρουσιάσουν τα έργα τους στο Black Box στα Σχετικά Documents αυτού του άρθρου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v