Η φιλανθρωπία «πάει» (παιδικό) θέατρο

Ξεχωρίζουμε τρεις θεατρικές παραστάσεις για παιδιά που διοργανώνονται τους πρώτους μήνες του 2010, ενισχύοντας ενεργά το έργο των φιλανθρωπικών οργανώσεων «Το Χαμόγελο του Παιδιού», «Ανάσα» και «ΕΛΕΠΑΠ».
Η φιλανθρωπία «πάει» (παιδικό) θέατρο
Φιλανθρωπία και παιδικό θέατρο φαίνεται πως «ταιριάζουν» πολύ και αυτό έχει αποδειχτεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν. Η επιτυχία τέτοιων παραστάσεων είναι δεδομένη, θέτοντας έτσι γερά θεμέλια για την εξοικείωση του παιδικού – και όχι μόνο - κοινού με την έννοια και την σημασία της φιλανθρωπίας. Η φετινή χρονιά ξεκίνησε πολύ θετικά στον συγκεκριμένο τομέα και πριν καν τελειώσει ο πρώτος μήνας του νέου έτους, έχουμε ήδη δύο θεατρικές παραστάσεις για παιδιά - συν άλλη μία την άνοιξη- τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Πάρτε μια πρώτη γεύση από αυτές.

Ο «Μικρός Πρίγκηπας» στο θέατρο Έναστρον
Το κλασσικό έργο του Antoine de Saint Exupéry, θα παρουσιαστεί σε μορφή μιούζικαλ στο θέατρο Έναστρον (Δεληγιάννη 19 & Μπουμπουλίνας, Εξάρχεια). Ο διαχρονικός «Μικρός Πρίγκηπας» μιλάει για την διαιώνιση απαρχαιωμένων θεσμών, για τη ματαιοδοξία, για τη πλεονεξία του πλούτου, για τον αλκοολισμό, για τη μετάλλαξη του ανθρώπινου είδους σε ρομπότ που ακολουθούν εντολές, για τα ψέματα που μας είπαν αυτοί που έγραψαν τα βιβλία της ιστορίας και για πολλά ακόμα επίκαιρα ζητήματα. Η παράσταση εμπλουτίζεται με πολύ τραγούδι και μοντέρνα χορευτικά και απευθύνεται εξίσου σε μικρά και... μεγάλα παιδιά. Θα ανέβει από τις 5 Φεβρουαρίου μέχρι τις 28 Μαρτίου (κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00) στην σκηνή του θεάτρου Έναστρον, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν στην ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών). Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο 6957265657.

Οι «Αργοναύτες» στο θέατρο Προσκήνιο
Μετά την περυσινή τους επιτυχία, οι «Αργοναύτες» του θιάσου Ηλία Καρελλά επιστρέφουν στο... Προσκήνιο ((Στουρνάρη & Καπνοκοπτηρίου 8, Αθήνα) σε μία παράσταση που συνδυάζει αρμονικά το παραδοσιακό στοιχείο με τη σύγχρονη αισθητική, δημιουργώντας γρήγορες εναλλαγές και μαγικές εικόνες για θεατές κάθε ηλικίας. Μέσα από ένα εμπνευσμένο σκηνικό και χρήση video art, μικροί και μεγάλοι θεατές γίνονται συνταξιδιώτες του Ιάσονα και της παρέας του για να συναντήσουν μυθικούς ήρωες, θεούς και αλλόκοτα πλάσματα, σε μία παράσταση με μελωδικούς σκοπούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Η παράσταση της Κυριακής 31 Ιανουαρίου στις 11:30 το πρωί είναι εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένη στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και τα έσοδά της θα διατεθούν για τους σκοπούς του Οργανισμού. Επικοινωνία: τηλ. 210 8252242

«Γυάλινα Πηγάδια» στο Μουσείο Νόμπελ
Ένα θεατρικό βγαλμένο μέσα από την ελληνική παράδοση, τα “Γυάλινα Πηγάδια», θα ανέβει στην Αθήνα την Άνοιξη του 2010 στο Μουσείο Νόμπελ στο Χαλάνδρι (Ολύμπου 79, Χαλάνδρι) υπό την αιγίδα της UNESCO και Ευρωπαϊκών Ακαδημιών. Η παράσταση θα «ταξιδέψει» στα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου και Χανίων (28 & 29 Απριλίου) καθώς και σε πολιτιστικά κέντρα στης Ελλάδας, ενώ την παραγωγή της έχει αναλάβει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΑΝΑΣΣΑ.

Η παράσταση περιγράφει το ταξίδι ενός άντρα μέσα στο παγανιστικό χώρο της Δημοτικής Ποίησης και το κείμενο της προέκυψε από την συρραφή δημοτικών τραγουδιών που, διατηρώντας την αυτονομία τους, σχηματίζουν παράλληλα μια καινούργια ιστορία. Το έργο έχει επενδυθεί με πίνακες της ζωγράφου Μαρίας Πάνου, χορογραφίες της Θάλειας-Μαρίας Παπαδοπούλου καθώς και με ζωντανή μουσική παραδοσιακών οργάνων. Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο 210-9234904 (Ανάσα) και 210-6838545 (Ίδρυμα Μουσείου Νόμπελ).

Επιμέλεια: Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v