Ο Καραγκιόζης Προφήτης: Στα χνάρια του Ευγένιου Σπαθάρη

Συνεχίζοντας την παράδοση του επί σειρά ετών προέδρου της Ευγένιου Σπαθάρη, η εταιρεία Θεάτρου Τέχνη παρουσιάζει το έργο "ο Καραγκιόζης Προφήτης" με έξι μοναδικούς ηθοποιούς να ενσαρκώνουν τους χαρακτήρες του θεάτρου σκιών σε δύο παραστάσεις στον Κάλαμο και το Πόρτο Ράφτη.
Ο Καραγκιόζης Προφήτης: Στα χνάρια του Ευγένιου Σπαθάρη
Η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Θεάτρου Τέχνη» με πρόεδρο, επί σειρά ετών, τον μεγάλο μας λαϊκό καλλιτέχνη Ευγένιο Σπαθάρη, στα πλαίσια των συνεχών προσπαθειών της για την διατήρηση και ευρύτερη διάδοση του λαϊκού και παραδοσιακού μας θεάτρου, έχει την χαρά να παρουσιάζει για την καλοκαιρινή περίοδο, την θεατρική παράσταση «Σκιών Καμώματα... ο Καραγκιόζης Προφήτης» του Ευγένιου Σπαθάρη.

6 ταλαντούχοι ηθοποιοί, με πρωταγωνιστή τον μοναδικό Τάκη Βαμβακίδη στο ρόλο του Καραγκιόζη και τον Γιάννη Ζουμπαντή- μόνιμο συνεργάτη του Μάρκου Σεφερλή- στο ρόλο του Κολλητηριού, ενσαρκώνουν επί σκηνής τις φιγούρες του Ευγένιου Σπαθάρη, σε μια σπαρταριστή κωμωδία, που θα γεμίσει τα καλοκαιρινά απογεύματα μικρών και μεγάλων, με τα μηνύματα και το γέλιο που μπορεί να προσφέρει η ποιότητα της λαϊκής μας παράδοσης.

Πάντα με σεβασμό και υπευθυνότητα στο λιλιπούτειο κοινό μας, προσπαθούμε να κληροδοτήσουμε στη νέα γενιά τη σημαντική ιστορία του λαϊκού θεάτρου σκιών, έτσι όπως μας τη δίδαξε ο μεγάλος μας δάσκαλος, Ευγένιος Σπαθάρης.

Η μεγάλη ανταπόκριση που μέχρι τώρα έχει δείξει το κοινό σ’ αυτήν την πρωτοποριακή ιδέα του «έμψυχου Καραγκιόζη», που δίνει νέα διάσταση στον πολιτιστικό θησαυρό του Θεάτρου Σκιών, μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε από το 2004. 

Λίγα λόγια για το έργο
Στο σαράι, μετά το θάνατο του Ζαρκαζίτ Πασά, τη διοίκηση αναλαμβάνει ο γιός του. Θέλοντας να τακτοποιήσει εκκρεμείς υποθέσεις, αποφασίζει να καλέσει όσους δούλευαν στην υπηρεσία του πατέρα του και να τους εξοφλήσει για τα δεδουλευμένα. Ο Καραγκιόζης μυρίζεται λεφτά και η πείνα του τον κάνει να σκαρφιστεί ένα τρόπο ώστε να εισπράξει κι αυτός! Όταν αποκαλύπτεται το κόλπο του, καλείται να σκαρφιστεί ένα ξεκαρδιστικό τέχνασμα για να σώσει τη ζωή του ίδιου και του κουμπάρου του Νιόνιου που άθελά του είχε εμπλακεί στην υπόθεση.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ευγένιος Σπαθάρης σε συνεργασία με τον Τάκη Βαμβακίδη
ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιάννης Ζουγανέλης
ΣΤΙΧΟΙ: Τάσος Κώνστας
ΣΚΗΝΙΚΑ: Νίκος Κασαπάκης
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Στέλιος Ποιμενίδης
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Κατερίνα Γκέρκι
ΗΘΟΠΟΙΟΙ- ΡΟΛΟΙ:
Τάκης Βαμβακίδης - Καραγκιόζης
Γιάννης Ζουμπαντής - Κολλητήρι
Νίκος Παναγιωτούνης - Νιόνιος/ Ταχήρ
Θανάσης Λιούνης - Χατζηαβάτης/ Γέρος
Δομινίκη-Παπαστεργίου-Αγλαϊα/ Χανούμισσα
διπλή διανομή
Χρήστος Συρμακέζης, Παντελής Τσόγκας - Πασάς / Βεληγκέκας

...Ο "Εμψυχος Καραγκιόζης" ξεκίνησε το ταξίδι του τα όμορφα καλοκαιρινά βράδια..και καλεί μικρούς και μεγάλους να γίνουν "συνταξιδιώτες" στην πιο όμορφη εμπειρία γέλιου και θεατρικής τέχνης που μπορεί να μας προσφέρει η μαγεία του παραδοσιακού λαϊκού μας θεάτρου, έτσι όπως μας την κληροδότησε ο μεγάλος μας δάσκαλος Ευγένιος Σπαθάρης..

Σάββατο 8 Αυγούστου στις 9.00 μ.μ. στο Σινέ Γοργόνα στον Κάλαμο και Κυριακή 9 Αυγούστου στις 9.00 μ.μ. στο Σινέ Alex (Λεωφόρος Πόρτο Ράφτη 235, τηλ.: 22990 76034) στο Πόρτο Ράφτη.
Τιμή εισιτηρίου:
13 ευρώ γενική είσοδος & 8 ευρώ για παιδιά μέχρι 8 ετών
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v