Olympia Camp: Αθλητισμός και ψυχαγωγία στην Αρχαία Ολυμπία

Ό,τι ονειρεύονται οι μικροί αθλητές του μπάσκετ και του βόλεϊ για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, θα το βρουν στην κατασκήνωση Olympia Camp, με τις άρτιες εγκαταστάσεις και τα εκπληκτικά προγράμματα, ενώ για τρεις από αυτούς το κάνουμε πραγματικότητα...
Olympia Camp: Αθλητισμός και ψυχαγωγία στην Αρχαία Ολυμπία
Ο διαγωνισμός του Olympia Camp σε συνεργασία με το In2life ολοκληρώθηκε. Οι τυχεροί αναγνώστες που θα έχουν την δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους στο Camp έχουν ως εξής:
- Για το Basketball Camp (4 έως 12 Ιουλίου 2009): Αγγελική Χρήστου και Δανιήλ Σαπίκας
- Για το Volleyball Camp (3 έως 10 Αυγούστου 2009): Χρυσούλα Κολέσια
Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας στον διαγωνισμό.

Με το μότο «Παιδεία – Ασφάλεια – Ψυχαγωγία» το Olympia Camp δημιουργήθηκε για να προσφέρει αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές σε μικρά και μεγαλύτερα παιδιά. Τοποθετημένο στην Αρχαία Ολυμπία, σε έναν χώρο ιστορίας και παράδοσης, με φανταστική θέα στην μυθική κοιλάδα του Αλφειού, το Olympia Camp αποτελεί μία πρωτοποριακή κατασκήνωση με υποδειγματικές κτιριακές εγκαταστάσεις που υπόσχονται αναζωογόνηση, δημιουργία, ξεκούραση και επιμόρφωση.

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων του Olympia Camp, με κύριους άξονες τον αθλητισμό, την πολυεπίπεδη διδασκαλία του Ολυμπισμού και της αρχαιοελληνικής αγωγής, διοργανώνονται φέτος το καλοκαίρι δύο επί μέρους προγράμματα για τους μικρούς λάτρεις του Μπάσκετ και του Βόλεϊ: Το Olympia Basketball Camp και το Olympia Volleyball Camp. Και τα δύο πραγματοποιούνται με τις άρτιες υποδομές και το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό που προσφέρει εγγυημένη ασφάλεια και υποδειγματική φροντίδα για το παιδί.

Πιο συγκεκριμένα, το Olympia Basketball Camp τα τελευταία 5 χρόνια προσφέρει στους μικρούς αθλητές και αθλήτριες του μπάσκετ προπονητικά προγράμματα υψηλής ποιότητας, τα οποία ως πρώτιστο στόχο έχουν την ατομική βελτίωση κάθε παιδιού, τόσο σε επίπεδο τεχνικής κατάρτισης όσο και σε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Η έκπληξη για το καλοκαίρι του 2009 είναι ο ερχομός του coach Don Kelbick. Ο Αμερικανός προπονητής θα βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία από 1 έως 6 Ιουλίου για να διδάξει και να μοιραστεί με τους αθλητές την τεράστια εμπειρία του.

Ο Don Kelbick, με 27 χρόνια προπονητικής εμπειρίας στις Η.Π.Α. έχει συνεργαστεί και καθοδηγήσει σε επίπεδο ατομικής προπόνησης αστέρια του NBA όπως οι Raja Bell, Tim Hardaway, Joe Johnson, Bruse Bowen, Rasual Butler, Carlos Arroyo, Carlos Boozer κ.α., αλλά και παίκτες υψηλού επιπέδου στην Ευρώπη, όπως οι Omri Casspi, Paulius Jankunas, Anthony King κ.α. Έχει εργαστεί στο προπονητικό team των New York Knicks ως assistant coach και ως head coach σε ομάδες του NCAA. Επίσης, έχει εργαστεί ως αθλητικός διευθυντής σε τμήματα μπάσκετ κολεγίων και αυτή την στιγμή είναι διευθυντής του Professional Basketball Instructional Academy. Είναι ένας προπονητής που δίνει μεγάλη έμφαση στην ατομική τεχνική και έχει αφιερώσει τα τελευταία χρόνια της προπονητικής του καριέρας διοργανώνοντας μεγάλα camp στην Αμερική και προετοιμάζοντας αθλητές για τα pre-draft camp του ΝΒΑ, με ειδικότητας στη μεγιστοποίηση της επίδοσης των παικτών στα τεστ που γίνονται στα NBA camps. Έχει οργανώσει ένα σπουδαίο σύστημα παρακολούθησης και ανεύρεσης νέων ταλέντων στην Αμερική και λειτουργεί σαν καθοδηγητής στην αθλητική ανάπτυξη αυτών των παικτών.

Η πρώτη παρουσία του επί ελληνικού εδάφους και η προπονητική του διδασκαλία στο Olympia Basketball Camp αποτελεί αναμφισβήτητα ένα σημαντικό γεγονός, αφού η εμπειρία του και η προπονητική του οξυδέρκεια θα προσφέρουν στους αθλητές και στις αθλήτριες του Olympia Basketball Camp, νέες εικόνες, μεθόδους ατομικής προπόνησης και βέβαια τα μυστικά του σουτ, έτσι όπως τα έχει διδάξει στον τρομερό Tim Hardaway και στον Carlos Arroyo. Τον coach Don Kelbick θα πλαισιώνουν ακόμα εννέα Έλληνες προπονητές με εμπειρία στην προπονητική, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά θα έχουν πολυποίκιλα ερεθίσματα που θα τους προσφέρουν νέες εμπειρίες, γνώση και επιδεξιότητες που θα αποτελέσουν σημαντικό θεμέλιο για την περαιτέρω αθλητική ανάπτυξή τους.

Το Olympia Basketball Camp ανοίγει τις πύλες του στις 20 Ιουνίου με τρία διαφορετικά προπονητικά προγράμματα και οι εγγραφές βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Περισσότερες πληροφορίες για το Olympia Basketball Camp θα βρείτε εδώ.

Το Olympia Volleyball Camp έχει βασιστεί στην αγάπη των ιδρυτών για την πετοσφαίριση και στην δυνατότητά τους να προσφέρουν στους αυριανούς αθλητές τα ερεθίσματα για να αναπτύξουν κάθε σωματικό και ψυχικό τους χάρισμα, που θα τους οδηγήσει στην έκφραση του ταλέντου που ο καθένας μοναδικά διαθέτει. Η συμμετοχή κάθε παιδιού, η εμπειρία που θα αποκτήσει, θα αποτελέσει σημαντικό θεμέλιο για την περαιτέρω αθλητική και κοινωνική του ανάπτυξη.

Η 8ετή συνεργασία του Olympia Camp με την ΕΟΠΕ στον θεσμό του καλοκαιρινού Volley Camp, επισφραγίζει την απόλυτη γνώση του προσωπικού στην διοργάνωση ενός Camp εκμάθησης Volley για μικρές ηλικίες. Η εμπειρία στελεχών και προπονητών και η αγάπη τους για το Volleyball δημιουργεί την πολυτέλεια να έχει κάθε παιδί την ευκαιρία να νιώσει την χαρά της προσπάθειας, να γνωρίσει τα μυστικά του Volley και συγχρόνως να ζήσει μια αθλητική περιπέτεια στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον του Olympia Camp. Η υποδειγματική λειτουργία και οργάνωση του Olympia Volleyball Camp, απεικονίζεται σε κάθε αθλητή και αθλήτρια που η συμμετοχή τους στα προπονητικά προγράμματα θεμελίωσε την είσοδό τους στις Εθνικές Ομάδες και την πρωταγωνιστική τους παρουσία στα επίσημα πρωταθλήματα Volley.

Τα προπονητικά προγράμματα για το καλοκαίρι του 2009 χωρίζονται σε 3 διαφορετικές περιόδους, όπου τα παιδιά, ανάλογα τις ηλικιακές ομάδες και τα προσόντα, διαμορφώνουν τα διάφορα groups. Περισσότερες πληροφορίες για το Olympia Volleyball Camp θα βρείτε εδώ.

Φυσικά, πέρα από το ημερήσιο πρόγραμμα των αθλητικών δραστηριοτήτων, κάθε βράδυ τα παιδιά λαμβάνουν μέρος και διοργανώνουν μουσικές εκδηλώσεις, χάπενινγκ και συναυλίες. Έτσι, μέσα από την ψυχαγωγία, τα μουσικά όργανα ή το τραγούδι, τα παιδιά βρίσκουν δρόμους καλλιτεχνικής έκφρασης. Χορεύουν, παίζουν και παρακολουθούν κουκλοθέατρο, κινηματογράφο, θέατρο σκιών, ομαδικά παιχνίδια, λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς, σε κυνήγι χαμένου θησαυρού. Η μία εβδομάδα που τα παιδιά μένουν στο Olympia Camp αποτελεί σίγουρα την καλύτερη εμπειρία των καλοκαιρινών τους διακοπών. Μία εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη και που θα θέλουν να επαναλαμβάνουν κάθε καλοκαίρι.

Οι κατασκηνωτικές περίοδοι στο Olympia Camp φέτος έχουν ως εξής:
- Α’ Περίοδος: 20 Ιουνίου – 12 Ιουλίου 2009
- Β’ Περίοδος: 12 Ιουλίου – 3 Αυγούστου 2009
- Γ’ Περίοδος: 3 Αυγούστου – 25 Αυγούστου 2009
Οι εγγραφές για την κατασκήνωση έχουν ήδη ξεκινήσει, γι’αυτό αν ενδιαφέρεστε φροντίστε να δηλώσετε συμμετοχή για το παιδί σας εγκαίρως. Αξίζει τέλος να αναφέρουμε ότι η κατασκήνωση έχει συμβληθεί με όλα τα ταμεία και οι γονείς που είναι ασφαλισμένοι σε αυτά μπορούν να στείλουν τα παιδιά του εντελώς δωρεάν στο Olympia Camp. Περισσότερες πληροφορίες για τις εγγραφές και τα ταμεία θα βρείτε εδώ.

Olympia Camp: Φρίξα Ολυμπίας, τηλ. 210 3317727, 26250 - 51990.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v