Town for kids: Το 1ο παιδικό φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του

Μια πόλη φτιαγμένη από τα υλικά των παιδικών ονείρων περιμένει στις 4 και 5 Οκτωβρίου τους μικρούς Αθηναίους στο Άλσος Στρατού στο Γουδί για να τους διασκεδάσει με παιχνίδια, θεατρικές παραστάσεις, χορό, παντομίμα και άλλες εκπλήξεις, αλλά και να τους ευαισθητοποιήσει σχετικά με τα τρέχοντα περιβαλλοντικά θέματα.
Town for kids: Το 1ο παιδικό φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του
Ιστορίες βγαλμένες από τον βυθό της θάλασσας, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και ένα πλήθος νέων ηρώων, αποτελούν τους κύριους πρωταγωνιστές του 1ου παιδικού φεστιβάλ, το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Οκτωβρίου στο Άλσος Στρατού στο Γουδί.

Σε μια έκταση 15.000 τ.μ. στήνεται με φαντασία και ασφάλεια μια μεγάλη υπαίθρια πόλη όπου ζουν εννέα ολοκαίνουργιοι παιδικοί ήρωες. Ο Ντίνος το θερμόμετρο, η Μαρίτα η χελώνα, ο Βρασίδας ο αχινός, η Κική η μαρίδα, ο Σίφης ο ξιφίας και πολλά ακόμη ονόματα του βυθού αναζητούν... συνεργάτες-παιδιά με σκοπό να μειώσουν την θερμοκρασία του πλανήτη και να σωθούν από την παγίδα που τους στήνουν οι μάγειροι της γης.

Εκείνοι, εκμεταλλευόμενοι την αύξηση της θερμοκρασίας, επιθυμούν να φτιάξουν την πιο μεγάλη ψαρόσουπα που έγινε ποτέ. Για τον σκοπό αυτό διαθέτουν μια τεράστια κατσαρόλα και κυκλώνουν τη θάλασσα.

Ένα ατέλειωτο κυνηγητό μεταξύ των πλασμάτων του βυθού και της γης στήνεται και η αγωνία των παιδιών να «κατεβάσουν» τη θερμοκρασία αυξάνεται. Πρέπει οπωσδήποτε να νερώσουν τη σούπα, όμως στην προσπάθεια αυτή θα έλθουν αντιμέτωπα με την Ηλέκτρα, την τσούχτρα. Είναι κρυουλιάρα και δεν θέλει να μειωθεί η θερμοκρασία του νερού. Θα καταφέρουν τα παιδιά να ξεφύγουν από την Ηλέκτρα; Θα γίνει τελικά η θάλασσα σούπα;

Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις και πολλά ακόμη παιχνίδια περιμένουν την ενεργή συμμετοχή των μικρών φίλων στο 1ο παιδικό φεστιβάλ. Την αναβίωση των δικών τους παραμυθιών θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν στο τεράστιο κάστρο των ιπποτών, θα παίξουν με δελφίνια, θα ξεκαρδιστούν κάνοντας τους κηπουρούς, θα μάθουν να φτιάχνουν γλυκά μαζί με τον Στέλιο Παρλιάρο.

Πέρα όμως από τις πολλές ώρες ξέγνοιαστου παιχνιδιού, το φεστιβάλ αφιερώνει χρόνο και σε μια σειρά από παραστάσεις. Μία από αυτές είναι ο «Αγησίλαγος», ο βραβευμένος μάγειρας-λαγουδάκι, ο οποίος πρωταγωνιστεί στο μουσικό παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ, με αφηγητή τον Αντώνη Καφετζόπουλο. Οι ξεκαρδιστικές περιπέτειες του Αγησίλαγου ξεκινούν από τη στιγμή που θα πάθει μαγουλάδες και θα επισκεφτεί τον γιατρό Πελεκάνο για βοήθεια. Από μια παρεξήγηση θα βρεθεί στο δάσος, όπου θα συναντήσει τον Μάκη τον Ιπποπόταμο και άλλα πλάσματα. Κιθάρες, βιολιά, πιάνο, κρουστά πρωταγωνιστούν κι αυτά με τον τρόπο τους στην ιστορία.

Από τα διαμερίσματα της Αθήνας, τα παιδιά μεταφέρονται στη φύση για ένα σαββατοκύριακο αφιερωμένο σε εκείνα. Στα πλαίσια της περιβαλλοντικής τους ευαισθητοποίησης, η περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος» δημιουργεί δραστηριότητες σχετικές με την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντας.

Ο χορός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι, αφού δραστηριότητες όπως break dance και hip-hop junior διοργανώνονται στις ειδικά διαμορφωμένες τέντες. Επίσης, παντομίμα, μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, προβολές ταινιών και μια τέντα μαγείας θα αφήσουν το περιθώριο επιλογής στους μικρούς φίλους.

Η περιπλάνηση στον κόσμο του παραμυθιού και της φύσης ξεκινάει από νωρίς το πρωί του Σαββάτου 4 Οκτωβρίου, ώρα 10:00 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, ώρα 20:00. Η είσοδος είναι 12 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες στο www.townforkids.gr και στο 210-7784545.

Info:
Στάση Μετρό: Κατεχάκη
•Διαθέσιμο Parking
•Ώρες Λειτουργίας: 10:00π.μ. – 20:00μ.μ.
•Είσοδος για ενήλικες & παιδιά: 12 ευρώ
•Θα υπάρχει μόνο μια είσοδος και μια έξοδος
•Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε ενήλικες που δεν συνοδεύουν παιδιά
•Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε παιδιά που δεν συνοδεύονται από γονείς  
•Θα υπάρχει περιφρούρηση εντός και περιμετρικά του χώρου.
•Στον χώρο θα υπάρχουν meeting points με κιόσκια πληροφοριών
•Έξω από κάθε δραστηριότητα θα υπάρχουν mini bar όπου θα μπορούν να κάθονται οι γονείς για καφέ ή φαγητό

Επιμέλεια: Κατερίνα Σφοντούρη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v