Ελληνικός Κόσμος: Τα ΙΜΕάκια πάνε... κατασκήνωση στην Αθήνα

Η εναλλακτική «κατασκήνωση» του «Ελληνικού Κόσμου» προσκαλεί τα παιδιά σε ένα συναρπαστικό καλοκαίρι στην Αθήνα, γεμάτο εκπαιδευτικές δραστηριότητες, σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές, βιωματικά και κινητικά παιχνίδια, αλλά και καλλιτεχνικές δημιουργίες
Ελληνικός Κόσμος: Τα ΙΜΕάκια πάνε... κατασκήνωση στην Αθήνα
Τα τελευταία εννιά χρόνια το καλοκαίρι στην πόλη είναι απόλαυση για τα παιδιά. Ο λόγος; Το πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην πόλη», η εναλλακτική κατασκήνωση του Πολιτιστικού Κέντρου «Ελληνικός Κόσμος», που κάνει κάθε χρόνο τα παιδιά να μη θέλουν να φύγουν από την Αθήνα.

Φέτος οι μικροί μας φίλοι θα αναλάβουν να ξεδιαλύνουν ένα μεγάλο «μυστήριο»: Πού βρίσκονται, αλήθεια, τα χαμένα αρχιτεκτονικά σχέδια για το «Μουσείο των Παιδιών», που θα χτιστεί τα επόμενα χρόνια στον «Ελληνικό Κόσμο»; Ποιος επιδιώκει να ματαιωθεί η πραγματοποίησή του και γιατί, όταν κλείνουν οι πόρτες του μουσείου, παρατηρούνται περίεργα φαινόμενα;

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού συνεχίζει για ένατη συνεχή χρονιά το πολύ επιτυχημένο και ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην πόλη», ένα ξεχωριστό πρόγραμμα γνώσης και ψυχαγωγίας. To «Καλοκαίρι στην πόλη» απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 12 ετών, είναι σχεδιασμένο από το τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του IME και κρατάει συντροφιά στους μικρούς μας φίλους που μετά το κλείσιμο των σχολείων, πριν ή μετά τις διακοπές, παραμένουν στην Aθήνα.

Επί δέκα ολόκληρες ημέρες (δύο εβδομάδες, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, χωρίς τα Σαββατοκύριακα) τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μία εναλλακτική «κατασκήνωση» στους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου». Από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα, οι μικροί κατασκηνωτές συμμετέχουν σε δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Εντός του «Eλληνικού Kόσμου» τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις εκθέσεις και τα εκθέματά του αλλά να ασχοληθούν και με άλλα θέματα δοσμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντά τους και, κυρίως, στις ανάγκες και τις δυνατότητες κάθε ηλικιακής ομάδας, όπως:
• μυθολογία
• τέχνη
• διατροφή και μαγειρική
• περιβάλλον
• ελληνική παράδοση και ιστορία

Φέτος οι μικροί κατασκηνωτές καλούνται να ερευνήσουν και να ανακαλύψουν τα αρχιτεκτονικά σχέδια για τη δημιουργία του «Μουσείου των Παιδιών», τα οποία έχουν χαθεί. Κάθε μέρα θα συγκεντρώνουν στοιχεία για τη λύση του μυστηρίου, έχοντας να αντιμετωπίσουν πολύ παράξενα φαινόμενα. Ψίθυροι, σκιές, αντικείμενα, μηνύματα δείχνουν ότι υπάρχει ζωή στο μουσείο, ακόμη και όταν οι πόρτες κλείνουν... Τι συμβαίνει άραγε; Θα λυθεί το μυστήριο;

Τα παιδιά ως σχολαστικοί ερευνητές θα εμπλακούν σε πολλές δραστηριότητες, ώσπου να συνθέσουν κομμάτι κομμάτι το μυστήριο των χαμένων σχεδίων:
• Θα ανακαλύψουν τα πιο σύγχρονα συστήματα ψηφιακής τεχνολογίας και θα ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο της Εικονικής Πραγματικότητας.
• Θα γνωρίσουν παραδοσιακά και κινητικά παιχνίδια της γειτονιάς, που τείνουν να εκλείψουν.
• Θα αγαπήσουν «τη γη» μας, που «είναι το σπίτι μας», και θα μάθουν να εξοικονομούν ενέργεια, να ξαναχρησιμοποιούν και να ανακυκλώνουν αντικείμενα της καθημερινής ζωής.
• Θα γίνουν μάγειρες και θα χρησιμοποιήσουν μία συνταγή για κάθε «νόστιμη» μέρα της ζωής.
• Θα συναντηθούν στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας και θα συμμετέχουν στις δημοκρατικές διαδικασίες της.
• Θα έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τα χνάρια της ποιητικής δημιουργίας και να ταξιδέψουν στα μονοπάτια της μουσικής και του θεάτρου.
• Θα ανασκάψουν και θα φέρουν στο φως μυστικά χαμένα στους αιώνες.
• Θα γίνουν ενεργοί πολίτες της αρχαίας Αθήνας, αγορεύοντας στην Αγορά και συμμετέχοντας στην ψηφοφορία για έναν εξοστρακισμό.
• Θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν εφευρέτες και να γνωρίσουν τις μεγαλύτερες εφευρέσεις όλων των εποχών.
• Θα «ταξιδέψουν» με την τριακόντορο, πιστό αντίγραφο ενός αρχαίου ελληνικού καραβιού σε φυσικό μέγεθος.
• Και έπειτα από όλα αυτά, θα αποκαλυφθεί η αλήθεια που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί.
Μέσα από εμπλουτισμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές, βιωματικά και κινητικά παιχνίδια, αλλά και καλλιτεχνικές δημιουργίες, τα παιδιά διανύουν ένα δεκαήμερο γεμάτο μυστήριο, δημιουργικότητα, δράση, αλλά και γνώση.

Πληροφορίες για το "Καλοκαίρι στην πόλη":
Tα καλοκαιρινά δεκαήμερα στα οποία θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα «Kαλοκαίρι στην πόλη» είναι τα εξής:
α) Α' δεκαήμερο: από 17/06/08 έως 27/06/08, κωδικός 0651
β) Β' δεκαήμερο: από 30/06/08 έως 11/07/08, κωδικός 0652
γ) Γ' δεκαήμερο: από 14/07/08 έως 25/07/08, κωδικός 0653
δ) Δ' δεκαήμερο: από 28/07/08 έως 08/08/08, κωδικός 0654
ε) E' δεκαήμερο: από 18/08/08 έως 29/08/08, κωδικός 0655

Κόστος
Το κόστος συμμετοχής σε κάθε δεκαήμερο είναι 320 ευρώ ανά άτομο και περιλαμβάνει:
• πρόγευμα
• μεσημεριανό γεύμα
• συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες του εκπαιδευτικού προγράμματος
Εκπτώσεις
Ισχύουν ειδικές εκπτώσεις για:
- ομαδικές συμμετοχές παιδιών από οργανισμούς, εταιρείες, συλλόγους κ.ά.
- συγγενείς
- τα μέλη της παιδικής λέσχης «Τα ΙΜΕάκια»
-τα μέλη της παιδικής λέσχης «οι Ερευνητές πάνε παντού»

Για επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 212 254 0000, κωδικός 0650. Για κρατήσεις θέσεων καλέστε στο 212 254 0000, ακολουθήστε τις πληροφορίες του τηλεφωνικού κέντρου και, ανάλογα με το δεκαήμερο που έχετε επιλέξει, πληκτρολογήστε τον αντίστοιχο κωδικό. Μπορείτε επίσης να καλείτε απευθείας, χρησιμοποιώντας τον κωδικό του δεκαημέρου που έχετε επιλέξει: π.χ. για το πρώτο δεκαήμερο, καλέστε στο 212 254 0651.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v