Πασχαλινά δώρα για βαφτιστήρια: 10 πρωτότυπες ιδέες

Δεν έχετε αποφασίσει ακόμα τι δώρο να πάρετε στο αγαπημένο σας βαφτιστήρι για τις γιορτές του Πάσχα; Δεν πειράζει. Καθίστε αναπαυτικά στο γραφείο σας και επιλέξτε ανάμεσα σε 10 πρωτότυπες προτάσεις το κατάλληλο παιδικό δώρο.
Πασχαλινά δώρα για βαφτιστήρια: 10 πρωτότυπες ιδέες
των Έλενας Μπούλια, Ηρώς Κουνάδη

Αν αναρωτηθήκατε ποτέ ως παιδιά γιατί ο Άι-Βασίλης δεν έχει πάρει σύνταξη αλλά συνεχίζει να δουλεύει στην ηλικία του, μάλλον θα καταλήξατε -όπως κι εμείς- μετά την πρώτη φορά που αγοράσατε δώρο για ένα παιδί, στο συμπέρασμα ότι η δουλειά του τον κάνει χαρούμενο. Γιατί τίποτα δε συγκρίνεται με το βλέμα ενός παιδιού που κρατάει για πρώτη φορά στα χέρια του ένα δώρο που του αρέσει.

Για να σας βοηθήσουμε να κάνετε πολλά βαφτιστήρια, ανιψάκια, παιδιά φίλων και συγγενών χαρούμενα φέτος το Πάσχα, μπήκαμε για... ψώνια στο internet και ανακαλύψαμε δέκα δώρα που μπορείτε να αγοράσετε με λίγα μόνο κλικ από το σπίτι ή το γραφείο, χωρίς να έρθετε αντιμέτωποι με πασχαλινά ωράρια, κίνηση και ουρές στα μαγαζιά.

Mega Bi-Plane: Τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι


Στο e-gadgets.gr βρήκαμε αυτό που κάθε παιδί ονειρεύεται: Ένα μοναδικό τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι. Με αυτό μπορείτε να πραγματοποιήσετε πτήσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όταν ο καιρός είναι καλός. Είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό υλικό για να προστατεύεται από τις άτσαλες προσγειώσεις, ενώ μπορεί να πετά με απόλυτη σταθερότητα για 4 λεπτά, κάθε 6 λεπτά που φορτίζεται από την κονσόλα τηλεκατεύθυνσης. Δεν χρειάζεται συναρμολόγηση και η κονσόλα λειτουργεί με 6 μπαταρίες τύπου ΑΑ. Η τιμή του είναι στα 29 ευρώ.

Μικρός σκηνοθέτης: Δημιουργικό παιχνίδι

Ζωγραφική, μουσική, αληθινοί διάλογοι! Με αυτό το παιχνίδι τα παιδιά θα νιώσουν σαν πραγματικοί σκηνοθέτες και θα διασκεδάσουν αφάνταστα. Ένας πίνακας με ειδικά φύλλα που σβήνουν εύκολα φιλοξενεί τις ζωγραφιές και τα σχέδια των παιδιών. Ταυτόχρονα ένα μικρό chip ηχογραφεί τις φωνές τους ή το αγαπημένο τους τραγούδι και την επαναλαμβάνει άμεσα, κάνοντας τα να ενθουσιάζονται με το συνδυασμό εικόνας και ήχου. Για να λειτουργήσει απαιτεί 3 μπαταρίες τύπου ΑΑ και είναι κατάλληλο για παιδιά άνω των 2 ετών. Το βρήκαμε στο smartkid.gr και η τιμή του είναι στα 24,95 ευρώ.

Μικροί επιστήμονες: Ένας πραγματικός μετεωρολόγος

Αν ονειρεύεστε το παιδί σας να γίνει κάποτε μεγάλος και τρανός επιστήμονας, δώστε του το κατάλληλο έναυσμα με αυτό το μοναδικό παιχνίδι που περιέχει όλα τα απαραίτητα για να γίνει ένα παιδί μεγάλος μετεωρολόγος: Ανεμόμετρο για να υπολογίζει την ταχύτητα του ανέμου, βροχόμετρο για να υπολογίζει τις βροχοπτώσεις, βαρόμετρο για να υπολογίζει την ατμοσφαιρική πίεση, ηλιακό ρολόι για να υπολογίζει την ώρα, ανεμοδείκτη για να υπολογίζει την κατεύθυνση του ανέμου, καθώς και πολλά άλλα χρήσιμα εργαλεία και συμβουλές. Το βρήκαμε στο g-store.gr, είναι κατάλληλο για παιδιά από 6 ετών και άνω, και η τιμή του είναι στα 17,99 ευρώ.

Επίθεση από κροκόδειλο και λευκό καρχαρία!

Μπορεί να έφτασε το Πάσχα, αλλά κακά τα ψέματα, το μυαλό όλων των παιδιών είναι ήδη στο καλοκαίρι! Γι’αυτό η ιδέα ενός φουσκωτού καρχαρία ή κροκόδειλου θα τα ενθουσιάσει. Ο Μεγάλος Λευκός Καρχαρίας και ο Κροκόδειλος του Νείλου έρχονται να τρομοκρατήσουν τους αμέριμνους λουόμενους της πισίνας ή τις θάλασσας με τα κοφτερά τους δόντια και τα εντυπωσιακά χρώματά τους. Αιφνιδιάζουν μάλιστα πολύ περισσότερο όταν, ζουλώντας τους, απελευθερώνουν έναν πίδακα νερού προς όλους. Είναι φουσκωτοί από ανθεκτικό λάστιχο, άκρως ρεαλιστικοί στην εμφάνισή τους. Μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους δύο και παραδίδονται σε κομψή συσκευασία δώρου. Το βρήκαμε στο gadgetlife.gr, οι διαστάσεις τους είναι 67x15x6 εκ. και η τιμή του κάθε ένα είναι στα 19,99 ευρώ.

Πανέμορφες λαμπάδες

Αν δεν έχετε ακόμα αγοράσει πασχαλινή λαμπάδα για το βαφτιστήρι σας, δεν πειράζει. Στο yfes.gr θα βρείτε μία μεγάλη συλλογή από πανέμορφες παιδικές/ νεανικές λαμπάδες σε διάφορα σχέδια και ανάλογα με το φύλο του παιδιού. Εμείς επιλέξαμε την «λαμπάδα αγκαλιά», με ένα υπέροχο σχέδιο ζωγραφισμένο στο χέρι (ύψους 40 εκ.), η οποία παραδίδεται σε ένα εξίσου χαριτωμένο ζωγραφισμένο και αυτό ξύλινο κουτί. Η τιμή της είναι στα 27 ευρώ.

Παιχνίδια από τη Unicef

Για να μην ξεχνιόμαστε, τις μέρες αυτές αξίζει να χαρίζουμε χαμόγελα σε πολλά παιδιά. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Unicef βρήκαμε αυτό το πανέμορφο αρκουδάκι – μαθητής, ιδανικό για παιδιά που ετοιμάζονται να πάνε για πρώτη φορά στο σχολείο. Το υπέροχο, μαλακό αυτό αρκουδάκι με το καπελάκι, το σακίδιο και το πρώτο του βιβλίο, είναι έτοιμο να μάθει τη ζωή, όπως ακριβώς το παιδί σας (ή το βαφτιστήρι σας). Η Unicef, άλλωστε, εξασφαλίζει ότι τα παιδιά σε όλον τον κόσμο έχουν ίσες ευκαιρίες να πάνε στο σχολείο. Το μήκος του είναι 35 εκ. και η τιμή του στα 19,90 ευρώ.

Tolkien: Η ιστορία του άρχοντα των δαχτυλιδιών

Τα παιδιά συνήθως αποφεύγουν τα βιβλία γιατί τους θυμίζουν τα σχολικά μαθήματα και αυτό ακούγεται στα αυτιά τους τόσο μα τόσο βαρετό. Όταν, όμως, τα βιβλία αυτά έχουν να κάνουν με μία πασίγνωστη, αγαπημένη ιστορία και συνοδεύονται από ένα εντυπωσιακό dvd, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Στο site της Πρωτοπορίας βρήκαμε, λοιπόν, ένα βιβλίο αφιερωμένο στον αγαπημένο συγγραφέα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, μαζί με ένα dvd το οποίο παρουσιάζει όλο το παρασκήνιο του διάσημου παραμυθιού. Αυτό το βιβλίο θα ενθουσίαζε κάθε παιδί. Η τιμή του είναι στα 10,80 ευρώ.

Φουσκωτή πολυθρόνα με ηχεία για MP3 Player

Τα παιδιά αγαπούν την τεχνολογία και τη μουσική, ενώ εξίσου αγαπούν και την άνεσή τους. Όταν δηλαδή μπορούν να απολαμβάνουν την αγαπημένη τους μουσική ανενόχλητοι. Στο ouaou.gr εντοπίσαμε τη φοβερή φουσκωτή πολυθρόνα Liquid με δύο ενσωματωμένα ηχεία, με ενσωματωμένη ειδική υποδοχή για iPod, MP3 ή CD Player. Χάρη στο φουτουριστικό της design ταιριάζει ιδανικά στο δωμάτιο του παιδιού, στον κήπο ή τη βεράντα, ενώ είναι ιδανική και για τα παιδιά που απολαμβάνουν ηλεκτρονικά παιχνίδια. Αποτελείται από 4 αεροθαλάμους, από τους οποίους οι δύο είναι πλαϊνοί για να ακουμπούν τα χέρια, και η τιμή της είναι στα 46,95 ευρώ.

Ένα αρκουδάκι στους χτύπους της καρδιάς σας

Αν πάλι το παιδί ή το βαφτιστήρι σας είναι ακόμα πολύ μωρό για παιχνίδια, βιβλία ή γκατζετάκια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βρείτε το κατάλληλο δώρο. Το βρήκαμε εμείς για εσάς. Στο e-shop του babytalk.gr, το οποίο διαθέτει είδη για νέες μαμάδες αλλά και για μωρά, βρήκαμε το Heartbeat Doll. Ένα γλυκύτατο γαϊδαράκο που θα αποτελέσει την πιο χαλαρωτική συντροφιά για το μωρό σας και θα το κάνει να κοιμηθεί αμέσως. Με τα ηχητικά κύματα που εκπέμπει, τα οποία θυμίζουν τους παλμούς της καρδιάς της εγκύου γυναίκας, το μωρό νιώθει ασφάλεια, χαρά και ηρεμία. Έτσι, η μετατόπιση από την κοιλιά της μαμάς στο δικό του κρεβατάκι γίνεται λιγότερο επίπονη και ησυχάζετε και εσείς από τα τακτικά ξυπνήματα του μωρού μέσα στη νύχτα. Απλά ακουμπήστε το δίπλα του. Η τιμή του είναι στα 38 ευρώ.

Ρούχα και αξεσουάρ για πολλά παιδικά χαμόγελα

Ποιο παιδί, και ιδιαίτερα κορίτσι, δεν αγαπά τα ρούχα και τα αξεσουάρ; Ειδικά ενόψει του Πάσχα και με τον καιρό να βελτιώνεται συνεχώς, οι μικρές κοκέτες θέλουν πάση θυσία να ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα τους. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα του La Redoute θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία σε παιδικά ρούχα για ηλικίες από 2 έως 18 ετών, και σε πολύ καλές τιμές. Εμείς επιλέξαμε το πανέμορφο φορεματάκι της φωτογραφίας, με τα βολάν και τις σούρες, από 100% βαμβακερό βουάλ. Η τιμή του ξεκινά από 10 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v