Η "Μαρία η Άσχημη" αφηγείται το "Ασχημόπαπο"

Το αγαπημένο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν με το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος μεταφέρει στην σκηνή του θεάτρου Badminton η τηλεοπτική "Μαρία η Άσχημη", σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κουμπιού, την ερχόμενη Κυριακή.
Η Μαρία η Άσχημη αφηγείται το Ασχημόπαπο
Η ηθοποιός Αγγελική Δαλιάνη, μας αποκαλύπτει το χάρισμά της ως παραμυθού και με εφόδιο την εμπειρία στο ρόλο της «Μαρίας της άσχημης», μας αφηγείται τις περιπέτειες του ασχημόπαπου του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν που έγινε πεντάμορφος κύκνος.

Η ταλαντούχος ηθοποιός μας παρασύρει με την αφήγησή της, καθώς υποδύεται με πειστικότητα όλους τους ρόλους του παραμυθιού, που αποτελεί έναν ύμνο στη διαφορετικότητα και στο δικαίωμά μας να έχουμε τη δική μας ξεχωριστή προσωπικότητα.

Όπως μας διδάσκει το παραμύθι: «Kαμιά φορά το διαφορετικό φαντάζει άσχημο, επειδή απλά δεν το έχουμε συνηθίσει. Όποιος όμως ξέρει να αγωνίζεται και να έχει πίστη στον εαυτό του, στο τέλος δικαιώνεται και κάνει τους άλλους να αναγνωρίζουν το δίκιο του».

Την παράσταση πλαισιώνουν με μοναδικό τρόπο, δύο πολύπειροι μουσικοί, η ακορντεονίστα Ζωή Τηγανούρια και ο Σόλης Μπάρκης που με τα κρουστά του ζωντανεύει ήχους της φύσης που διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο παραμύθι.

Η μουσική και η σκηνοθεσία είναι του Μιχάλη Κουμπιού και τα ψηφιακά σκηνικά του Αντώνη Καπίρη. Το παραμύθι διασκεύασε η δημοσιογράφος Λίτσα Τότσκα.
Την παραγωγή της παράστασης έχει η εταιρεία MUSICOM, ενώ τη διοργάνωση η ADaM Productions.

Το «Ασχημόπαπο» κυκλοφορεί σε πολυτελή έκδοση βιβλίου-CD από τη Universal.
 
"Το Ασχημόπαπο" στο Θέατρο Badminton: Κυριακή 20 Απριλίου.
Ώρες παραστάσεων: 12.30 και 17.00
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v