@HOMEΠΑΙΔΙ

Ελληνικός Κόσμος: Εκπαιδευτικά προγράμματα και το Μάρτιο

Κατασκευές, μουσική, χορό και πολλά παιχνίδια περιλαμβάνουν τα κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα Μαρτίου στον Ελληνικό Κόσμο, για υποδεχτούν οι μικροί του φίλοι την άνοιξη και την αποκριά με αστείρευτο κέφι και δημιουργικότητα.

Ελληνικός Κόσμος: Εκπαιδευτικά προγράμματα και το Μάρτιο

Η άνοιξη φτάνει και ο Ελληνικός Κόσμος ανοίγει τις πόρτες του για να την υποδεχτεί με εκπαιδευτικά προγράμματα που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς αλλά... και τους μεγάλους φίλους μας. Κάθε Κυριακή του Μαρτίου αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον μέσα από δραστηριότητες που θα μας γνωρίσουν τα αποκριάτικα και σαρακοστιανά έθιμα, την ιστορία και το μύθο. Ο «Ελληνικός Κόσμος» κλείνει τα 10 χρόνια του και μας προσκαλεί σε μια ανεξάντλητη γιορτή γεμάτη από χρώματα, γρίφους, εκπλήξεις και παιχνίδια… μυστηρίου.

Το Μάρτιο τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των εκπαιδευτικών προγραμμάτων:

2 Μαρτίου 2008
«Να το γαϊτανάκι, αγόρια και κοπέλες, ελάτε να τυλίξουμε τριγύρω του κορδέλες»

Την Κυριακή 2 Μαρτίου 2008 ο «Ελληνικός Κόσμος», το Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, μας προσκαλεί για ένα γλέντι ξεχωριστό. Με τραγούδια και χορό θα γνωρίσουμε τα έθιμα του τόπου μας και θα «μπλεχτούμε» σε ένα ξέφρενο πανηγύρι χαράς και γέλιου.

Μέσα από το παιχνίδι οι μικροί μας φίλοι θα ανακαλύψουν τη χαρά της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Χορεύοντας γύρω από το γαϊτανάκι, καθεμιά από τις χρωματιστές του κορδέλες θα δώσει ώθηση για τρελές μεταμφιέσεις με καπέλα και μάσκες.

Τάξεις: Νήπια, Α', Β' Δημοτικού

2 Μαρτίου 2008
«Κάθε μάσκα και στολή, φορεσιά μοναδική»
 
Πού θα φορεθούν φέτος τα πιο πρωτότυπα αποκριάτικα κοστούμια; Μα φυσικά στον «Ελληνικό Κόσμο», την Κυριακή 2 Μαρτίου 2008. Τα παιδιά, μέσα από κατασκευές και μουσικοχορευτικά παιχνίδια, θα έρθουν σε επαφή με έθιμα από κάθε άκρη της Ελλάδας και θα μάθουν τους παραδοσιακούς τρόπους εορτασμού της αποκριάς.

Αλήθεια, ξέρετε πώς βάφονταν οι παλιοί; Στον Ελληνικό Κόσμο θα ανακαλύψουμε μαζί τους τρόπους και τα υλικά που χρησιμοποιούσαν τότε, τα παλιά τα χρόνια, και να πάρουμε ιδέες και ερεθίσματα για τις δικές μας μεταμφιέσεις. Ο βασιλιάς καρνάβαλος έρχεται και τα παιδιά του «Ελληνικού Κόσμου» φοράνε την καλύτερη στολή τους για να τον υποδεχτούν.

Τάξεις: Γ', Δ', Ε', Στ' Δημοτικού

Για δήλωση συμμετοχής στα δύο αυτά σεμινάρια τηλεφωνήστε στο 212 254 0000 και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες και πληκτρολογήστε τον κωδικό 0618 του προγράμματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε απευθείας στο τηλ. 212 254 0618.

9 Μαρτίου 2008
«Με λαγάνα και τουρσί, ξεκινά η Σαρακοστή…»

Τι «μαγειρεύεται» την Κυριακή 9 Μαρτίου 2008 στον «Ελληνικό Κόσμο»; Τα σαρακοστιανά έθιμα του τόπου μας αποκτούν ξεχωριστό ενδιαφέρον για τους μικρούς αλλά και μεγάλους μας φίλους. Τι μας θυμίζει και από πού προέρχεται η λέξη «κούλουμα»; Παιδιά και γονείς θα καταφτάσουν και πάλι για να υποδεχτούν τη Σαρακοστή μέσα από παραδοσιακά παιχνίδια και γευστικούς πειραματισμούς!

Οικογενειακό πρόγραμμα

Για δήλωση συμμετοχής τηλεφωνήστε στο 212 254 0000 και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες και πληκτρολογήστε τον κωδικό 0619 του προγράμματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε απευθείας στο τηλ. 212 254 0619.

16 Μαρτίου 2008
«Η Πιρπιρούνα και το κάλεσμα της βροχής»

Ο μύθος ζωντανεύει και η Πιρπιρούνα αναβιώνει στον «Ελληνικό Κόσμο», το Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, την Κυριακή 16 Μαρτίου 2008. Ακούγοντας την ιστορία της Πιρπιρούνας, του μικρού εκείνου κοριτσιού που με το δικό του τρόπο καλούσε τη βροχή όταν εκείνη αργούσε να έρθει, θα γνωρίσουμε μύθους και παραδόσεις του λαϊκού πολιτισμού μας.

Ένα ξεχωριστό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που θα φέρει τους μικρούς φίλους κοντά στη φύση και θα τους κάνει να κατανοήσουν τη χρησιμότητα του νερού για τη ζωή μας. Σε συνεργασία με την κυρία Δέσποινα Μπογδάνη-Σουγιούλ, τα παιδιά θα αναπτύξουν τις δημιουργικές τους δεξιότητες, θα κατασκευάσουν το κατάλληλο σκηνικό και μέσα από μουσικοχορευτικά παιχνίδια αυτοσχεδιασμού θα ζήσουν στιγμές σαν αυτές που βιώνουν οι άνθρωποι στα χωριά

Τάξεις: Νήπια, Α', Β' Δημοτικού

Για δήλωση συμμετοχής τηλεφωνήστε στο 212 254 0000 και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες και πληκτρολογήστε τον κωδικό 0620 του προγράμματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε απευθείας στο τηλ. 212 254 0620.

23 Μαρτίου 2008
Μεγάλο παιχνίδι στον «Ελληνικό Κόσμο»


Ο «Ελληνικός Κόσμος» μεγαλώνει και μας καλεί όλους να γιορτάσουμε τα 10 χρόνια του. Η γιορτή γίνεται παιχνίδι και το παιχνίδι μας οδηγεί βήμα βήμα στη λύση ενός μεγάλου «μυστηρίου». Η Κυριακή 23 Μαρτίου 2008 αποκτά ξεχωριστό χαρακτήρα μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα γεμάτο παιχνίδια, γρίφους και πολλές εκπλήξεις.

Σε κάθε γωνιά κρύβονται ερωτήματα και πρέπει εσείς να βρείτε τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στη σωστή λύση. Και μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί και τους γονείς σας! Με πολλή φαντασία και δημιουργικότητα, θα συνεργαστούμε όλοι μαζί, παιδιά, γονείς και φίλοι, ώστε να καταφέρουμε να διαλευκάνουμε το «μυστήριο» του «Ελληνικού Κόσμου» και να περάσουμε έτσι αξέχαστες οικογενειακές στιγμές.

Οικογενειακό πρόγραμμα

Για δήλωση συμμετοχής τηλεφωνήστε στο 212 254 0000 και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες και πληκτρολογήστε τον κωδικό 0621 του προγράμματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε απευθείας στο τηλ. 212 254 0621.

30 Μαρτίου 2008
«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος»

Την Κυριακή 30 Μαρτίου 2008, ο «Ελληνικός Κόσμος», το Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, θα μετατραπεί σε μηχανή του χρόνου για να μας ταξιδέψει και να μας πάει χιλιάδες χρόνια πίσω... τότε που οι άνθρωποι ζούσαν ακόμη σε σπηλιές!

Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα τα παιδιά θα ακολουθήσουν τα ίχνη των πρώτων ανθρώπων και θα ανακαλύψουν ενδιαφέρουσες πτυχές της ζωής τους. Οι ζωγραφιές στον τοίχο και το θεατρικό παιχνίδι θα μας φέρουν κοντά στην τέχνη των σπηλαίων. Το παραμύθι και οι κατασκευές θα δώσουν ώθηση για να ανακαλύψουμε τις απαρχές του πολιτισμού και τις πρώτες κοινωνίες των ανθρώπων.

Τάξεις: Νήπια, Α', Β', Γ' Δημοτικού

Για δήλωση συμμετοχής τηλεφωνήστε στο 212 254 0000 και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες και πληκτρολογήστε τον κωδικό 0622 του προγράμματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε απευθείας στο τηλ. 212 254 0622.

Όλα τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από τους μουσειοπαιδαγωγούς του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και περιλαμβάνουν ευρύ φάσμα από πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να επιμορφωθούν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.

Το κόστος συμμετοχής είναι 8,50 ευρώ για κάθε παιδί ανά πρόγραμμα. Στα μέλη της παιδικής λέσχης «Τα ΙΜΕάκια», καθώς και της λέσχης των «Ερευνητών», παρέχεται ειδική έκπτωση.

Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30.

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού - Ελληνικός Κόσμος: Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v