ΙΜΕ: Παιδική κατασκήνωση πολιτισμού και επιστήμης

Μια εναλλακτική παιδική ”κατασκήνωση” διοργανώνει και φέτος το καλοκαίρι το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Στο κέντρο της Αθήνας τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν πράγματα για την τέχνη και τον πολιτισμό και να επιδοθούν σε πρωτότυπες και δημιουργικές δραστηριότητες.
ΙΜΕ: Παιδική κατασκήνωση πολιτισμού και επιστήμης

Πόσες φορές δεν έχουμε σκεφτεί (τουλάχιστον οι έχοντες μικρότερα σε ηλικία παιδιά) πόσο κρίμα είναι να παραμένουν οι βλαστοί μας κατακαλόκαιρο στην Αθήνα μόνο και μόνο επειδή εμείς δεν μπορούμε να λείψουμε;

Φέτος, για έβδομη χρονιά, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και ο Ελληνικός Κόσμος διοργανώνουν μια εναλλακτική κατασκήνωση για παιδιά. Μια κατασκήνωση στο κέντρο της Πόλης και στις εγκαταστάσεις του ΙΜΕ στην οδό Πειραιώς που θα περιλαμβάνει μάθηση και παιχνίδι.

Από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, οι μικροί φίλοι απο 5 έως 12 ετών θα φιλοξενούνται στο ΙΜΕ όπου θα τους παρέχεται γεύμα και πρόγευμα. Το ”Καλοκαίρι στην πόλη” περιλαμβάνει διαφορετικά δεκαήμερα όπου τα παιδιά θα καταπιάνονται με δραστηριότητες προσανατολισμένες στον πολιτισμό και την επιστήμη.

Κάθε μία ημέρα το θέμα θα είναι διαφορετικό (μαθηματικά, ολυμπικαοί αγώνες, κλπ) και περιλαμβάνει ευχάριστες και δημιουργικές δρασυτηριότητες που θα σχετίζονται με αυτό. τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα πιο σύγχρονα συστήματα ψηφιακής τεχνολογίας και να ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο της Εικονικής Πραγματικότητας. Αφού ”αποκτήσουν” τη σοφία των αρχαίων Ελλήνων μαθηματικών, θα είναι έτοιμα να δώσουν λύσεις και απαντήσεις, να παίξουν πρωτότυπα παιχνίδια κίνησης και σκέψης και να φτιάξουν τις δικές τους κατασκευές και χειροτεχνίες.

Ακόμη, οι... τολμηροί κατασκηνωτές θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν κωπηλάτες ή και καπετάνιοι στην τριακόντορό του Ιδρύματος, στο ξύλινο αυτό πλοίο σε φυσικό μέγεθος που είναι πιστό αντίγραφο αρχαίου πολεμικού, ενώ θα έχουν την εμπειρία ενός πραγματικού αρχαιολογικού σκάμματο, όπου με τη σκαπάνη στο χέρι θα βρίσκουν τους δικούς τους θησαυρούς.

Πληροφορίες για το ”Καλοκαίρι στην πόλη”

* Αυτό το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν πέντε δεκαήμερα στις ακόλουθες ημερομηνίες:

- Α’ δεκαήμερο: από 19/06/06 έως 30/06/06

- Β’ δεκαήμερο: από 03/07/06 έως 14/07/06

- Γ’ δεκαήμερο: από 17/07/06 έως 28/07/06

- Δ’ δεκαήμερο: από 31/07/06 έως 11/08/06

- Ε’ δεκαήμερο: από 21/08/06 έως 01/09/06

Το ”Καλοκαίρι στην πόλη”, όπως και όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα, έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από τους ειδικούς μουσειοπαιδαγωγούς του ΙΜΕ, ενώ το κόστος συμμετοχής ανά άτομο είναι στα 260 ευρώ για συμμετοχή σε πρόγευμα, γεύμα, όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και αναλώσιμα είδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ισχύουν ειδικές εκπτώσεις για ομαδικές συμμετοχές παιδιών από οργανισμούς, εταιρείες, συλλόγους κ.ά., παιδιά με συγγένεια μεταξύ τους, καθώς και τα μέλη της παιδικής λέσχης ”Τα ΙΜΕάκια”, τα μέλη της παιδικής λέσχης των ”Ερευνητών”, ενώ παρέχεται η διευκόλυνση πληρωμής με άτοκες δόσεις με τη χρήση πιστωτικών καρτών.

Απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 21 254 02540 ή 21 254 00000 (εσωτ. 1000, 1001), σε εργάσιμες ημέρες και ώρες. (fax: 21 254 00123, e-mail: [email protected].)

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v