Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ μας καλεί και φέτος να ζήσουμε ξεχωριστές εμπειρίες!

Για ακόμα μία χρονιά το Μουσείο Tηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ ανοίγει τις πύλες του σε μικρά και μεγάλα παιδιά.
Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ μας καλεί και φέτος να ζήσουμε ξεχωριστές εμπειρίες!

Μια νέα χρονιά γεμάτη εκπλήξεις ξεκινά στο Μουσείο Τ, που ανοίγει τις πόρτες του για 12η συνεχόμενη χρονιά και μας παρουσιάζει νέα ανανεωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις, τόσο για σχολεία όσο και οικογένειες. Τα Προγράμματα ξεκινούν στις 16 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν έως το Μάιο του 2023. Για ακόμα μία χρονιά το Μουσείο δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς και μεγάλους φίλους του από κάθε γωνιά της Ελλάδας να συμμετέχουν, αφού εκτός από τα δια ζώσης εκπαιδευτικά προγράμματα στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στη Νέα Κηφισιά, συνεχίζει να  πραγματοποιεί φέτος για 2η συνεχή χρονιά διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια για τα απομακρυσμένα σχολεία της περιφέρειας.

Φέτος, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών μάς υπόσχεται ότι «δεν είναι μόνο μουσείο» και μεταμορφώνεται κάθε φορά σε κάτι διαφορετικό ανάλογα με το είδος του εκπαιδευτικού προγράμματος. Γίνεται Κουκλοθέατρο, Ακαδημία Τέχνης, Εργαστήρι Μηχανικής, Πυροσβεστική, Ταχυδρομείο, Εργαστήρι Πηλού, Γκαλερί, Storytelling Workshop και πολλά άλλα. Πρόκειται για ένα ταξίδι ανακάλυψης της ιστορίας της επικοινωνίας και των τηλεπικοινωνιών από την αρχαιότητα έως τον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο μέσα από ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια και ποικίλες ενημερωτικές και μουσειοπαιδαγωγικές  δράσεις.Μία μοναδική εμπειρία για παιδιά και γονείς, που προσφέρεται δωρεάν σε όλους και συνδυάζει την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση. Μεταξύ άλλων, τα προγράμματα περιλαμβάνουν εργαστήρια κεραμικής με την καθοδήγηση έμπειρων κεραμιστών, Μουσική Ακαδημία  STEM για όσους θέλουν να δημιουργήσουν τα δικά τους μουσικά κομμάτια και  Re-use Lab για να ανακαλύψουν την έννοια του upcycling. Ακόμα και εργαστήρια εικονογράφησης από τη γνωστή εικαστικό Μάρθα Δημητροπούλου , αλλά και Workshop STEM  για να κατασκευάσετε με ρομπότ ένα σύστημα προειδοποίησης σε περίπτωση πυρκαγιάς !

Μάθετε όλα όσα θα θέλατε για το Μουσείο μέσα από το νέο site του στο www.otegroupmuseum.gr

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Οικογενειακές ξεναγήσεις (MT Tours)/ ηλικίες: παιδιά από 10 ετών & ενήλικες

Κυριακή 16/10, 27/11, 4/12, 15/1, 29/1, 5/2, 19/3, 2/4, 30/4, 7/5, 18/5 

Μέσα στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου µε  τη χρήση νέων τεχνολογιών και σύγχρονων ψηφιακών μέσων, μικροί ( άνω των 10 ετών) και μεγάλοι θα περιηγηθούν και θα έρθουν σε επαφή με την ιστορία των τηλεπικοινωνιών, εξερευνώντας από την αρχαιότητα έως το σύγχρονο ψηφιακό κόσμο.

 

Το Μουσείο ένα εργαστήρι πηλού (MT Ceramics)/Ηλικίες: 7-12 ετών

Κυριακή 16/10, 30/4

Τροχοί, πηλός, καλούπια θα είναι στη διάθεση των παιδιών για να κατασκευάσουν, µε την καθοδήγηση έμπειρων κεραμιστών, ταχυδρομικά περιστέρια

 

Εικονογραφώντας µία τηλεφωνική συνομιλία. Μάρθα Δημητροπούλου & Niki de Saint Phalle στο Μουσείο (MT Gallery)/ ηλικίες : από 10 ετών

Κυριακή 15/01, 07/05

Με την καθοδήγηση της εικαστικού Μάρθας ∆ηµητροπούλου και µε έμπνευση από τη διάσημη εικαστικό Niki de Saint Phalle, που δημιουργεί γλυπτά µε χρώμα και ανατροπές, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να αποτυπώσουν εικαστικά μια τηλεφωνική συνομιλία που τους έχει κάνει εντύπωση.

 

Το πολυφορεµένο σου Τ-shirt έχει ζωή ακόμα (Re-Use Lab)/ ηλικίες: από 7 ετών

Κυριακή 02/04

Τα παιδιά μπορούν να έρθουν µε ένα παλιό ή αγαπημένο τους t-shirt για να το μεταμορφώσουν και στο Μουσείο θα βρουν κορδέλες, κουμπάκια, χρώματα και διακοσμητικά αυτοκόλλητα, ώστε με τη βοήθεια της πιο ειδικής στις μεταποιήσεις designer να φτιάξουν ένα μπλουζάκι που θα δείχνει σαν καινούριο.

 

Ανοίγοντας φτερά (ΜΤ Workshops)/ ηλικίες: 6-9 ετών

Κυριακή 27/11, 04/12, 29/01, 05/02, 19/03

Οι μικροί φίλοι του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία, χρησιμοποιώντας υλικά εκπαιδευτικής ρομποτικής STEM, να δημιουργήσουν ένα μοντέλο πουλιών, τα οποία στο τέλος του προγράμματος θα θέσουν σε κίνηση.

 

Γυάλινες Νότες (MT Music Academy)/ ηλικίες: 10-12 ετών

Κυριακή 27/11, 04/12, 29/01, 05/02, 19/03

Η μουσική, τα σύμβολα, η γλώσσα του σώματος θα γίνουν η αφορμή, ώστε τα παιδιά να ανακαλύψουν πώς οι νότες ταξιδεύουν μέσα από το γυαλί της οπτικής ίνας και δημιουργώντας ένα σύστημα παραγωγής, μετάδοσης και αναπαραγωγής της μουσικής, θα συνθέσουν δικά τους κομμάτια.

 

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v