Άδεια πατρότητας δύο μηνών θεσπίζει η Βουλγαρία

Οι μπαμπάδες στη Βουλγαρία θα δικαιούνται δίμηνη άδεια πατρότητας για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.
Άδεια πατρότητας δύο μηνών θεσπίζει η Βουλγαρία
Ο βιολογικός και ο θετός πατέρας θα δικαιούται δίμηνη άδεια για την ανατροφή του παιδιού του ηλικίας μικρότερης των 8 ετών, βάσει τροπολογιών του Εργατικού Κώδικα που εγκρίθηκαν οριστικά σήμερα στη Βουλγαρία.

Η άδεια μπορεί να ληφθεί εφάπαξ ή τμηματικά, υπό την προϋπόθεση ότι ο πατέρας δεν έχει χρησιμοποιήσει άδεια για την ανατροφή παιδιού ηλικίας μικρότερης των δύο ετών.

Η άδεια πατρότητας δεν μπορεί να μεταφερθεί στον άλλο γονέα. Η άδεια θα υπολογίζεται ως προς τη διάρκεια της ανταποδοτικής υπηρεσίας ενός ατόμου. Ισχύει για άτομα που έχουν κοινωνική ασφάλιση και θα ορίζεται αποζημίωση κάθε χρόνο.

Οι τροπολογίες αφορούν επίσης τη μεταφορά δύο οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με τις διαφανείς και προβλέψιμες συνθήκες εργασίας και την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Υπενθυμίζεται πως στην Ελλάδα, η σχετική διάταξη προβλέπει άδεια πατρότητας 14 ημερών. https://www.ethnos.gr/Economy/article/161430/gonikhadeiatidikaioytaioneospaterasolesoiallagesstoergasiakonomosxedio

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v