Το υψηλότερο IQ στον κόσμο το έχει ένα κοριτσάκι 2 ετών

Το νεότερο μέλος της Mensa είναι ένα κοριτσάκι από τις ΗΠΑ που μόλις έκλεισε τα δύο της χρόνια.
Το υψηλότερο IQ στον κόσμο το έχει ένα κοριτσάκι 2 ετών
Η μικρούλα Isla McNabb εξέπληξε τους γονείς της, Amanda και Jason, οι οποίοι υποπτεύθηκαν ότι κάτι τρέχει με την ευφυΐα της, όταν σε ηλικία 2 ετών η μικρή άρχισε να φτιάχνει λέξεις από τουβλάκια με γράμματα που αντιστοιχούσαν σε κάθε έπιπλο του σπιτιού.

Η μικρούλα έκανε τεστ IQ τον περασμένο Μάιο, σημειώνοντας εκπληκτικά αποτελέσματα: Κατατάχτηκε στο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού και έγινε δεκτή στην κοινότητα της Mensa, ως το νεαρότερο αυτή τη στιγμή μέλος της. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 50.000 μέλη της Mensa στις ΗΠΑ, μόνο τρία είναι κάτω των 4 ετών.

Η Isla έχει ιδιαίτερη κλίση στα γράμματα και μπορεί να διαβάζει και να γράφει όπως ένα παιδί 6-7 ετών. Είναι επίσης πολύ καλή στα μαθηματικά και μπορεί να κάνει αφαίρεση. Παραμένει ωστόσο, ένα μωράκι 2,5 ετών που του αρέσουν τα καρτούν και τα παιχνίδια.

Το μόνο που την κάνει να διαφέρει από τα άλλα νήπια είναι ότι κοιμάται ελάχιστα. Ο ψυχολόγος όμως που την εξέτασε, ενημέρωσε τους McNabbs ότι είναι φυσιολογικό για τα εξαιρετικά ευφυή παιδιά να κοιμούνται λιγότερο.

Πηγή: Mama365.gr 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v