Πρόεδρος Χαμόγελου του Παιδιού: "Υπάρχουν προβλήματα trafficking με τους ουκρανούς πρόσφυγες"

Ο Κώστας Γιαννόπουλος μίλησε για την ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες χωρίς να μασήσει τα λόγια του.
Πρόεδρος Χαμόγελου του Παιδιού: Υπάρχουν προβλήματα trafficking με τους ουκρανούς πρόσφυγες

Περισσότερα από 3,3 εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν διαφύγει από την Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, με το 90% αυτών να είναι γυναίκες και παιδιά.

Από τα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία, ο Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος μίλησε στην ΕΡΤ για την ανθρωπιστική βοήθεια που συγκέντρωσε ο Οργανισμός, αλλά και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες αυτές τις δύσκολες ώρες.

«Τα φορτηγά με τους τριάντα τόνους ανθρωπιστική βοήθεια θα έρθουν αύριο το πρωί. Είναι η μόνη δίοδος που πάει απευθείας στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι».

«Με πόνο ψυχής διαπίστωσα ότι η ανθρωπιστική βοήθεια από πολλές χώρες πάει χαμένη. Απαξιώνεται ή χάνεται στο δρόμο», πρόσθεσε.

«Πλέον υπάρχει πολύ αραιή έξοδος των προσφύγων» είπε και ανέφερε ότι στα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας, όπου βρίσκεται η ελληνική ανθρωπιστική αποστολή, υπάρχει μια διαδικασία που είναι αρκετά χρονοβόρα, θέλοντας να διασφαλίσει τους πρόσφυγες που βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι και με φαινόμενα trafficking.

«Η παροχή βοήθειας γίνεται μόνο με κυβερνητικές διαδικασίες» είπε και πρόσθεσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να δίνει χρήματα γιατί δεν υπάρχει σωστή οργάνωση σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες. «Είδαμε με τα μάτια μας να απαξιώνεται όλη αυτή η ανθρωπιστική βοήθεια. Είδαμε πεταμένα ρούχα. Ο κόσμος όταν δίνει κάτι, να επιβεβαιώνει ότι πηγαίνει στον σκοπό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας αντίστοιχα στο Ράδιο 98,4 της Κρήτης, ανέφερε επί του θέματος: «Είδα τα ‘κοράκια’ να περιμένουν ώστε να οδηγήσουν μητέρες και παιδιά σε άλλους δρόμους. Παιδιά που εξαφανίστηκαν αναζητούνται».



Το Χαμόγελο του Παιδιού, σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία στην Αθήνα και τις Ουκρανικές Αρχές μετέφερε στα σύνορα Ουκρανίας – Πολωνίας 30 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκεντρώθηκαν από τους ‘Έλληνες αξίας 300 χιλιάδων ευρώ.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v