"Μη βάζετε στα παιδιά σας το Squid Game"

Τοπικό συμβούλιο στην Αγγλία συμβουλεύει τους γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν τη δημοφιλή σειρά.
Μη βάζετε στα παιδιά σας το Squid Game
Η σειρά φαινόμενο του Netflix έχει κατακτήσει τον κόσμο, όμως η υπερβολική της βία και η τάση των παιδιών που τη βλέπουν να την αντιγράφουν έχει προκαλέσει την ανησυχία των ειδικών.

Πρόσφατα, ένα τοπικό συμβούλιο στη νότια Αγγλία συνέστησε στους γονείς να μην αφήσουν τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν τη σειρά, έπειτα οι αναφορές ότι παιδιά ηλικίας μόλις έξι ετών αντιγράφουν τις βίαιες προκλήσεις του.

Η ομάδα προστασίας της εκπαίδευσης από το συμβούλιο του κεντρικού Bedfordshire έστειλε mail στους γονείς και τους κηδεμόνες της περιοχής καλώντας τους να «είναι σε εγρήγορση αφού άκουσαν αναφορές ότι παιδιά και νέοι αντιγράφουν παιχνίδια και βία από τη νέα σειρά του Netflix Squid Game, η οποία είναι κατάλληλη για άνω των 15».

Αν και πολλά από τα παιχνίδια που εμφανίζονται στη σειρά απαιτούν εξειδικευμένα όπλα και εξοπλισμό, μερικά από αυτά αποτελούν βίαιες παραλλαγές κλασικών παιδικών παιχνιδιών, όπως το «αγαλματάκια ακούνητα» και η διελκυστίνδα, που είναι εύκολο να αναπαραχθούν.

Πολλά παιδιά δεν παρακολουθούν τη σειρά, όμως την ξέρουν μέσω viral προκλήσεων στο TikTok, όπου οι χρήστες δημοσιεύουν τις δικές τους εκδοχές παιχνιδιών.

Ορισμένες αναφορές λένε ότι τα παιδιά χρησιμοποιούν σωματική βία στην παιδική χαρά για να «τιμωρήσουν» τους χαμένους. https://www.belfastlive.co.uk/news/uk-world-news/netflix-squid-game-warning-issued-21815641

Αυτό το μήνα ένα σχολείο στο Βέλγιο ανέφερε πως τα παιδιά χτυπούσαν εκείνους που έχαναν στο παιχνίδι με τα «αγαλματάκια» αντί να τους πυροβολήσουν, όπως γίνεται στη σειρά.

Πηγή.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v